2021. január 20., szerda

Chris Land: Lélekvesztő 1. - ("Elhűlve olvastam el a Lélekvesztőt, hihetetlen, hogy első könyves szerzőről van szó. Tehetséges! Eddig, hol a bánatban volt? Komolyan. Imádtam! ")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Chris Land írónőnek, hogy megtisztelt azzal, hogy elolvashattam Lélekvesztő 1. c. kötetet, ami nekem személyes kedvencem lett. Nagyon megérte kivárnom, hogy kezembe vehessem, és elolvassam. Zseniális! Fantasztikus ez a könyv. Nem is lehet elmondani, hogy első könyves író. Hiszen tehetséges, elképesztő történetet írt. Imádom nagyon.

Chris Land:
Lélekvesztő 1.

 

Tartalom:

Christina ​Webster állást keres, egy cselnek köszönhetően talál is. Feladata: mivel a kairói bazárban ókori régiségek kerülnek elő, fel kell derítenie egy Hatsepszut álarc, és egy ősi papirusztekercs útját a helyi összekötő, az archeológus Raman segítségével.
Természetesen ez nem megy zökkenőmentesen, hiszen mások is érdeklődnek a papirusz hollétéről, főként egy műgyűjtő emír, aki ravasz játékot űz egy-egy elismerésre méltó darabért, továbbá két mindenre elszánt alak, valamint egy görög archeológus nő is részt vesz a kutatásban, de Webster megpróbálja áthúzni mindannyiuk számításait.
Hova tűnt Raman elődje, és a pap? Vajon mire kellenek a gyerekek a galádoknak?
A jelek a Sínai-félszigeten lévő ősi bányába vezetnek, a Lélekvesztőt azonban az ókori papok telerakták veszélyes és fondorlatos csapdákkal, melyekkel mindannyiuknak meg kell küzdeniük, akár az életük árán is.
Millió egy titok és megfejtésre váró talány, ami a ködös múlt homályába vész…
Rejtélyes halálesetek, mérgek, legenda, misztika, ármány és érzelmek, egy kis ókori történelemmel megfűszerezve, no és a humor se maradhat el a Lélekvesztő című fordulatokban gazdag kalandregényből.

 

Véleményem
5/5

 

Elképesztő! Fenomenális! Imádom! Kell a következő!!!!
Elhűlve olvastam el a Lélekvesztőt, hihetetlen, hogy első könyves szerzőről van szó. Tehetséges! Eddig, hol a bánatban volt? Komolyan. Imádtam!
Lahoud, hát ez az ember csúcs!
Istenem, Lahoud micsoda beszélőkéje van. S az iram, amit diktál az írónő... Egy percet sem lehetett unatkozni.

Ráadásul fordulatos, izgalmas, humorba verhetetlen. Abszolut megérte kivárnom, hogy kezembe vegyem a könyvet. Kell egy olyan hangulat, hogy kellően átérezzem, befogadjam a történetet. Nem hiába szeretem történelmi kaland filmeket, sorozatokat. Mert csippetnyi történelmet is tesznek bele. Különösen Egyiptomot szeretem. Olyan titokzatos, veszélyes és kalandos. Mint maga az élet.

Aztán ott van Raman, valahogy kevésnek éreztem a jelenlétét. Jó,tudom, vannak bajai, de akkor is. Lehet hozzá, vagyok szokva, hogy a főszereplő férfi a "hős" számomra. De így is kedveltem. Nem mondom, hogy unalmas lenne. De Lahoud, jobb. Olyan nyugis fickó. Nem lehet felbosszantani sem. Lesz valaha dühös?? Bármi, ami érzelmeit ki tudná mutatni?

Amikor elkezdtem olvasni, olyan volt mintha egyik kedvenc filmemet néztem volna. Filmszerűen hatott rám ez a történet. Ramant, Ivan Sergei-t képzeltem magam elé, Lahoud.. Hát őt még nem tudom (nevetek).
Meg van...
Épp most ugrott be, emlékeztek Múmia filmre Brandon Fraser főszerepben? Na? Meg van? Ott van az a szereplő John Hannah, régész feleségének testvére, pont rá emlékeztet Lahoud.

Az ember nem is gondolná, hogy amikor leveszi a könyvesbolt polcáról ezt a könyvet, az írónő első könyvét tartja kezében. Mikor elolvassa, még mindig azon rágódik, vajon van még az írónőtől további kötetei? Aztán utánajár, és jól meglepődik, hogy ez az első kötet.

Webstert modernkori igazi amazon, és belevaló vagány nőszemély, aki akkor sem tudja befogni a száját, amikor kellene. Mondanám, hogy az árnyékától sem retten meg, de nem igazán lehet ilyet említeni. Számomra azok a kedvenc részek a könyvben,amikor ő is Lahoud beszélgetnek. Csapkodva nevetek, mert annyira jól meg van írva a beszélgetésük. Mindig várom, hogy mikor futnak össze. Szuper páros. Tagadhatatlan!

Egyiptom! Szívem csücske. Az egyik legszebb, leggazdagabb történelmi kor. Még mai is vannak titkai, ami felfedezésre várnak. Történetben megelevenedik a történelem egy korszaka, rejtélyekkel, titkokkal van kikövezve Egyiptom útja. Gyönyörű leírások, mintha ott lenne az ember teljes valójában. Se több, se kevesebb. Chris Land tudja mit kell tennie, hogy az olvasó ne érezze, hogy belefulladna a szájba rágós részletekkel.

Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus, kalandos, történelmi regényt. Ha te ilyen kalandra vágysz, akkor neked szól ez a történet, de vigyázz. Írónő irgalmatlan tempót diktál. 

 

Kedvenc idézeteim:


 

A könyvet itt tudjátok beszerezni az első részét.

NewLine Kiadó

Chris Land: Lélekvesztő I.

A második rész pedig előjegyezhető

 

 

1 megjegyzés:

  1. Ági! Minden szavaddal egyetértek! Valóban szuper könyv! Alig várom az összes többit!!! Imádom!

    VálaszTörlés