2021. január 30., szombat

Chris Carter: A keresztes Gyilkos (Robert Hunter 1.) - ("Első könyv az írótól, és nem az utolsó.")

Ezt a könyvet, még a legelső kiadásakor vettem meg, az akkori Ulpius Kiadó adta ki. Ma pedig újra kiadták ezúttal Gneral Press Kiadó, új borítóval. Nem gondoltam, hogy akkor megfog ez a történet, hisz évekkel később, vagyis tavaly beszereztem az összeset. Idén jelenik meg a 7. része is. Ezt a részt is megveszem mindenképp, ki nem maradhat.

Chris Carter:
A keresztes gyilkos

(Robert Hunter 1.)


Tartalom:

Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele. 
Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni? 
Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát…

Véleményem
5/5
 
Tavalyi évem azzal telt, hogy beszerezhessem Chris Carter könyveket és elkezdhessem olvasni őket. A keresztes gyilkos c. kötet volt meg, régebbi kiadásban. De General Press Kiadó új borítóként kiadta végre a sorozat első részét, mely oly sokan várták. Mivel nekem már meg volt, így nem kellett megvennem.

Jó volt újra olvasnom Hunter és Garcia nyomozását. Nem semmi egy ügy volt ez, főleg Garcia-nak volt első ilyen rettenetes, borzalmas gyilkossági ügye. Amikor először elolvastam évekkel ezelőtt, akkor nem tudtam, mit gondoljak csak azt, hogy kellett volna a többit beszereznem. Már akkor megfogott ez a történet. Tetszett nagyon, hogy két történet volt egy könyvben. Érdekes, izgalmas, és lebilincselő volt számomra. Még jó, hogy van folytatása a nyomozópárosnak. Nem is tudnék, mit kezdenék magammal…

Mindig is elgondolkodtam azon, hogy az adott személy mitől tudd ennyire bekattanni, őrülté válni. Iszonyatos volt olvasni is, nem, hogy átélni is. Vajon tudja még fokozni az író a szörnyűségeket? Megfogott, vége felé már nem tudtam letenni a könyvet, nagyon kíváncsi voltam ki is a gyilkos, noha ezt újra olvasom, azért minden mozzanatára nem emlékszem. Ezer éve volt, hogy kezembe vettem a könyvet. Hunter igazi véreb, vadász alkatú fickó, ha egyszer szagot fog nincs megállás. Ez nagyon tetszett. Ráadásul, ahogy a társát mentette… S még akkor sem akarta abbahagyni, amikor főnöke rá parancsolta, hogy menjen szabira. Magabiztos egy fickó az egyszer biztos.

A másik ügy meg… Fúj. Borzalmas volt. Videós jelenet az kissé kiborított. Szó se róla. Aki olvasta, tudja miről beszélek.
Voltak érdekes részek, főleg mikor Hunter elmagyarázta a milyen típusú gyilkosok, vannak, a motiváció, tettei mind-mind érdekesek voltak. Ez nagyon tetszett.
Garcia-ról nem igazán tudok mit mondani róla, hisz mind végig Hunter volt központban. Mindenesetre ez nagyon jó nyitása a következő történetnek, amit hamarosan el is kezdem olvasni. Szóval pörgős, izgalmas, kikapcsolódást nyújtó könyv volt számomra. Nem is csalódtam, mióta utoljára elolvastam. Azt hittem, hogy unalmas lesz, nem fog beszippantani. Hát nem is tévedhettem nagyobbat, azt hiszem.


Első könyv az írótól, és nem az utolsó. Hiszen itt van mellettem a második rész, és hamarosan hozom róla a véleményemet.

Ha egy izgalmas krimi horror könyvet szeretnél olvasni, akkor neked való ez a könyv. Tuti nem fogsz tudni aludni.
 
A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése