2021. január 28., csütörtök

Amiket el szeretnék olvasni 4.rész - ( Válogatás ezerféle kalandokból, akciókból és a szerelemből.)

Megint a múlt heti résszel jövök az Amiket el szeretnék olvasni 4.
Most kicsit könnyebb volt kiválogatnom a könyveket, mert részben már a molyos kívánságlistán vannak a kötetek. Illetve hamarosan kézbe is fogom majd venni őket. Hogy melyik, az legyen meglepetés. Az E jelzés, Előjegyezhetőt jelenti.



Bihary Péter:
A Falka

( E )

 


Tartalom:

Kedves Olvasó!
Bihary Péter harmadik regényét tartja a kezében egy éven belül - azt hiszem, itt az ideje nagyon
komolyan venni a fickót. Ebben a kötetben tovább bonyolódik ’A veszett kutyából’ már jól ismert Doki, a forrófejű, fiatal zsaru élettörténete, akinek nem csak a szája, de a keze is elég gyakran eljár, miközben kötelességtudóan és kissé túlfűtött igazságérzettel üldözi az utcákon a bűnt Papával és jó pár visszaköszönő, hasonszőrű fenegyerekkel. A valóság és a fikció lehengerlő egyvelege ez a regény; pattogós, mint a karikás ostor és megállíthatatlan, mint egy orosz tank, másodpercek alatt bedarálva minden figyelmet. Mert az van, hogy Bihary továbbra sem egy túltenyésztett zsúrfiú, nem finomkodik. Úgy írja, ahogy kell, ahogy történt, vagy ahogy megalkotta a fantáziája, csak az hümmög nagy egyetértéssel őt olvasva, aki átélte, megélte ezeket a drasztikusan és ellentmondást nem tűrően formálódó, viharos ’90-es éveket, amikor az alvilág és a fehérgalléros bűnözés lassan úgy összeforrt, hogy elfáradt, kivérzett a legacélosabb igazságérzet is az ellene vívott, lehetetlen küzdelemben. Bihary - még mindig, sőt, egyre inkább - a hazai literatúra Tell Vilmosa; pontosan céloz és telibe talál, utánozhatatlan humorba mártott nyílhegyekkel: 

„Azt mondják, korruptak a zsaruk. Faszt. Nem az a korrupció, hogy a mezítlábas eltesz egy ezrest, vagy húszezret. Ez csak alamizsna. Az a korrupció, mikor olyan emberek élnek közöttünk, akik minden felett állnak. Politikusok, a rendszerváltáskor meggazdagodott bűnözők, akik mára üzletemberekké lettek. Aki közel van a tűzhöz, dúskál a javakban. Mi meg takarítjuk a szemetüket az utcán. (...) Hol a faszban vagyunk? Mexikóban? Kolumbiában?”
A válasz a kötetben található.
Bridget Felber

Marysol K'Owes
Vanuatu bosszúja

 


Tartalom:

Izgalmas könyv krimi szerelmeseinek.
Marysol K’Owes ismét elvarázsol minket legújabb krimijével, amelyben Shirley, a nyomozónő egy luxushajóútra indul a barátaival. Ám ami egy kellemes búfelejtő nyaralásként kezdődik, izgalmas nyomozássá növi ki magát. Újabb áldozatok és rejtélyek kerülnek elő a semmiből.De vajon mit keres az ügyben egy aranyszínű madár? Ismét győzedelmeskedik a szerelem? Izgalmas helyszínek, fordulatokkal teli szövevényes kalandok, rég elfeledett kincsek nyomában. Ebben a lebilincselő krimiben korántsem biztos, hogy minden az aminek látszik.

 Eva Garcia Sáenz de Urturi
A fehér város csöndje

(A fehér város trilógia 1.)

Tartalom:

Tasio ​Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak. 
Az áldozatok halálát az okozta, hogy valaki méheket eresztett a torkukra. És ez még csak a kezdet. 
Unai López de Ayala, bűnügyi profilalkotásban jártas fiatal nyomozó megszállottan igyekszik elejét venni a további gyilkosságoknak. Módszerei rendre felbosszantják a felettesét, Alba főhadnagyot, aki történetesen nő, és akivel ráadásul nyomozás közben zavaros szerelmi viszonyba bonyolódik. 
Az idő mintha ellenük dolgozna, és Vitória lakóira újra minden sarkon veszély leselkedik. Ki lesz a következő áldozat?

 Eva Garcia Sáenz de Urturi
Vízáldozatok

(A fehér város trilógia 2.)



Tartalom:

Kraken ​újabb sorozatgyilkos után nyomoz, miután első szerelmét, a várandós Ana Belén Lianót holtan találják. A fiatal nő életének egy 2600 évvel korábbi szertartás szerint vetnek véget: megégetik, a lábánál fogva felakasztják, majd nyakig belemártják egy vízzel teli bronzkori üstbe.

A fehér város csöndjé-ben megismert nyomozó a regénytrilógia második részében, még éppen hogy csak gyógyulófélben van az ellene elkövetett gyilkossági kísérlet során szerzett sérüléseiből, amikor újabb megpróbáltatásokkal kell szembenéznie: nemcsak a Baszkföld és Kantábria szakrális helyein a kelta eredetű vízáldozatok mintájára öldöklő tettest kell elfognia, de a saját és barátaival közös múltjával is számot kell vetnie. 
A gyilkos áldozatai ráadásul egytől egyig leendő szülők, Díaz de Salvatierra főhadnagy pedig kisbabát vár, ám nem egyértelmű, hogy kitől van a gyerek. Ha Kraken az apa, annak további szörnyű következményei lehetnek: ő is a gyilkos listájára kerülhet. De hogy miért, az kiderül a regényből.

Chris Carter:
A nevem halál

( E ) 


Tartalom:

 Hét nappal az elrablása után egy huszonkét éves nő holttestét találják meg a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér melletti elhagyatott területen. Az áldozat a kinyújtott végtagjaival egy ötágú csillagot formáz. Vajon rituális gyilkosság történt? A boncolás során kiderül, hogy a nőt a halála előtt kegyetlenül megkínozták. Ezenkívül azonban a gyilkos egy meglepetést is szánt a rendőrség számára… Alighogy Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség különleges egységének a vezetője megkapja az esetet, egy újabb holttest kerül elő. Hunter tudja, hogy nincs sok ideje, mielőtt a szörny lecsap a következő áldozatára. Egy igazi ragadozót üldöz ugyanis, akinek a múltja sötét titkot rejt, és aki nem tudja leküzdeni a brutalitás és a gyilkolás iránti vágyát.

 Ella Steel:
Vágyak dallama

( E )



Tartalom:

Kíra ​Wells egy fiatal nő, akinek a szívén ütött sebek nehezen gyógyulnak. Az egyetlen, ami mindig boldoggá teszi, ha énekelhet. Szeretne bizonyítani, maga mögött hagyni egykori énjét, de fél, mi lesz, ha az emberek kegyetlensége még ettől az egy örömforrástól is megfosztja. Jelentkezik egy versenyre, de már az első nap szembekerül azzal a férfival, aki az éneklés terén a legnagyobb félelmét személyesíti meg. Logan Kenward tudásának és alázatos munkájának köszönhetően magasra jutott. Szakmájában elismert, tekintélyt parancsoló, arrogáns férfi, aki nem rejti véka alá véleményét. Életét hosszú évek óta a nyilvánosság előtt éli, múltjáról azonban mit sem tud a világ. Kíra mindent meg akar tenni, hogy kivívja Logan elismerését, ezzel egy időben Logan azon dolgozik, hogy múltja Kíra előtt is titok maradhasson. Mindennapivá válik a küzdelem az elfojtott vágyak és a felszínre törő érzelmek ellen. De mi történik, amikor a vágyak dallama őket is magával ragadja?„A lelkem törött darabkái a zongorából áradó dallamok szárnyán táncra perdültek, hogy a magasba emelkedve, újra egyesülhessenek.”

Arthur Brand:
Hitler Lovai 

 


Tartalom:

Arthur ​Brandet, a holland műkincsnyomozót találkára hívja a műkereskedelem világának egyik legveszedelmesebb figurája, hogy a segítségét kérje egy szobor felkutatásához és eredetiségének megállapításához. A válasz egyben a második világháború egyik nagy rejtélyéről is fellebbentené a fátylat: arról, hogy mi is történt valójában Hitler kedvenc szobrával, a „Lépkedő lovak”-kal, amely Berlin bombázásakor tűnt el. 
Brand a szobor nyomába ered: texasi olajmágnásnak álcázva magát lemerül a máig létező náci alvilágba, ahol újfasiszták és volt KGB-ügynökök hozzák a szabályokat, és eurómilliókért cserélnek gazdát a Harmadik Birodalom relikviái. A nyomozás egyre kockázatosabbá válik, amikor Brand csapdát állít, hogy elkapja a bűnözőket, akik a feketepiacon próbálják eladni a két bronzlovat. De kikre is vadászik valójában? És célt ér-e, mielőtt leleplezik valódi kilétét? A Hitler lovai egy John Le Carré-regényhez méltóan szövevényes kaland, a történelem egyik legkülönlegesebb műkincsrablásának krónikája.
 

 Frank Goldammer:
Rémember



Tartalom:

Drezda, 1944–45. Az ínséget szenvedő lakosságot megviselik az elhúzódó háborús állapotok, özönlenek a városba a menekültek, mindennaposak a bombariadók. Egy nap brutálisan összevagdalt nő holttestéhez hívatják Max Heller felügyelőt. Egykettőre elterjed a szóbeszéd: az éjszakánként a légiriadók alatt az utcákon kószáló „Rémember” volt a tettes. 
Heller nyomába ered a gyilkosnak az utolsó háborús tél zűrzavarában, de még a főnöke, a náci Rudolf Klepp is újabb és újabb akadályokat gördít az útjába. A Rémember pedig egyre több áldozatot szed. 1945 februárjában, amikor porig bombázzák a várost, mindenki halottnak hiszi a gyilkost…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése