2022. január 28., péntek

Agave Könyvek Kiadónál megjelenik: A thriller és a horror rajongóinak Tade Thompson: Molly Southbourne feltámadása (The Survival Of Molly Southbourne)- ("Molly Southbourne február 8-án visszatér!")

A thriller és a horror rajongóinak

 
Tade Thompson: Molly Southbourne feltámadása
(The Survival Of Molly Southbourne) 

Ki volt Molly Southbourne? És mit hagyott hátra?

Egy kiégett pince. Egy vérrel írt név. Gyilkosságra emlékező testek, melyek közül egy életben maradt. És egy sor szabály, melyek többé nem érvényesek.

Molly Southbourne február 8-án visszatér!
 
 
Fordította: Molnár Berta Eleonóra
 

 Fülszöveg

 

Ki volt Molly Southbourne? És mit hagyott hátra?

 Egy kiégett pince. Egy vérrel írt név. Gyilkosságra emlékező testek, melyek közül egy életben maradt. És egy sor szabály, melyek többé nem érvényesek.

Molly Southbourne életben van. Ha életben is akar maradni, akkor menekülnie és bujkálnia kell, folyton harcra készen. Vannak ugyanis emberek, akik emlékeznek rá: tudják, micsoda valójában, és miket tett. Néhányan élve szeretnék, mások holtan akarják látni. És mindegyiküknél ott rejtőzik egy-egy darabkája a lány fejében összeálló kirakósnak.

 Vajon Molly elmenekülhet előlük, vagy szembe kell néznie teremtésének véres múltjával?

 A szerzőről


Tade Thompson Londonban született joruba szülők gyermekeként, akik visszaköltöztek Nigériába 1976-ban, így ő végül Afrikában nőtt fel. Orvostant és szociálantropológiát tanult, majd később pszichiátriára szakosodott. 1998-ban visszatért Angliába, és azóta is ott él. A 2000-es évek óta ír; az első, Making Wolf című regénye elnyerte a Kitschies Arany csáp-díját legjobb debütálásként 2015-ben, következő műve, a 2017-es Rosewater pedig megkapta a legnagyobb presztízzsel járó Arthur C. Clarke-díjat, illetve az akkor alapított Nommo-díjat. Thompsont kitüntették az utóbbival egy évvel később a Molly Southbourne ezer halála című kisregényéért is. Jelenleg a következő regényén dolgozik, a szabadidejében pedig imád képregényeket olvasni és jazzt hallgatni.

 Beleolvasó:

Egy

A telefonkagylót szorongatva egy égő házat figyelek.
– Kérem, tartsa! – mondja a hang a vonal túlvégén. A ház az enyém is, meg nem is, de ezt majd később tisztázzuk. Nem baleset volt; gyújtogatás történt, és amikor kivizsgálják az esetet, bűnösnek találnak majd, noha semmi közöm nem volt a döntéshez, amelyből ezek a lángok születtek. Úgy vélik majd, hogy katalizátort használtam, egész pontosan benzint, és a bútorokat is úgy rendeztem halomba, hogy a lehető legkönnyebben lángra kapjanak. Az ujjlenyomatom ott van a kannán és a bútorokon, a DNS-em mindenfelé a házban. Hatalmas mennyiségű genetikai anyag. Ha egy nyomozó elég alapos, több vért talál majd tőlem, mint amennyi egyetlen embertől származhat.

Tade Thompson

– Kérem, tartsa!
A telefonkagyló maszatos a vértől, akárcsak a Hogarth sugárút tábla, amihez hozzáértem idefelé jövet. Mind- két tenyerem vérzik, mert egy törött ablakon keresztül menekültem el. A szilánkos ablakkeretet letakartam egy függönnyel, de úgy tűnik, az üveg átvágta az anyagot. Annyira elárasztott az adrenalin, hogy fel sem tűnt. Verekedésből származó sebek vannak a bütykeimen, a csuklómon és a bokámon pedig körkörös véraláfutások a bilincsektől. A bordáim tele vannak zúzódásokkal, és mindenem folyamatosan sajog. Lecsúszom a telefonfülke padlójára, a telefonzsinór megfeszül, hullámokban tör rám a déjà vu érzése. Londonra jellemző módon a fülke nagyon mocskos, de ez most egyáltalán nem érdekel. Én sem vagyok valami tiszta. A felsőm bal ujja felcsúszik, és látom az előbb tárcsázott számokat formázó rusnya tetoválást a karomon. A friss tetoválásokra jellemzően mindenhol piros a bőröm a számok körül, és néhány vérpötty is vöröslik a karomon, mert nem szakszerűen készült a rajz.
A ház diadalmasan fellángol, mint a Neander-völgyiek tábortüze, a reggeli szélben feltámadó lángok sárgállnak a feketéskék füstfelhő előtt. Milyen kár! Jó kis ház ez. Illetve csak volt.
– Halló! – szólal meg egy zaklatott hang.

Molly Southbourne feltámadása


– Halló! – felelem. Nem hiszem, hogy olyan erős a hangom, mint szeretném.
– Mondja a nevét, kérem!
– Már megtettem.
– Ismételje meg, kérem!
– Molly Southbourne.
– Köszönöm. Megsebesült?
– Igen, de azt hiszem, nem súlyosan.
– Vérzik?
– Igen.
– Volt eszméletlen?
– Igen.
– Hányan voltak?
– Hogy mondja?
– Hány volt belőlük? Ó. Belőlük.
– Öt vagy hat.
– Rendben. Kérem, maradjon, ahol van. El kell tüntetnünk a vért, mint azt bizonyára tudja.
– Igen.
– Egy csapat ott lesz magánál 15 perc múlva. Ne jöjjön ki a fülkéből, és ne beszéljen senkivel!
– Mi a helyzet a rendőrökkel?
– Főleg a rendőrökkel ne, Molly. Ne aggódjon! Helyrehozzuk, bármi történt is.

 

Előrendelhető kedvezménnyel

Agave Könyvek Kiadó

A szerző 2021-ben megjelent, nagysikerű regénye

Tade Thompson: Molly Southbourne ezer halála


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése