2022. január 30., vasárnap

Amiket el szeretnék olvasni 1.rész ("Idei év sem lesz unalmas számomra, jobbnál jobb könyveket fogok hozni, csak győzzem beszerezni őket.")

Amiket el szeretnék olvasni idei első rovatához érkeztem. Idén is fogok hozni olyan bejegyzést, amit szívesen elolvasnék illetve, amit beszereznék majd. Most sem lesz ez másképp, lesz magyar és külföldi szerzős könyvek is a listámon. Remélem ti is találtok kedvetekre való beszerzésre váró könyveket.

 Chris Carter:
A hívás

(Robert Hunter 8.)

Tartalom:

Egy fárasztó hét után Tanya alig várja, hogy átadhassa magát a pihenésnek, de a telefon csörgése megzavarja a készülődésben. A késői órán a legjobb barátnője, Karen szeretne vele beszélni. Tanya fogadja a videóhívást, és ezzel búcsút is mondhat a nyugodt estéről szőtt terveinek, hiszen ami a vonal túlsó végén várja őt, az maga a rémálom.
Karent valaki megtámadta, és egy székhez kötözte a saját nappalijában. Ha Tanya megszakítja a hívást, vagy csak elfordítja a tekintetét a kijelzőről, a barátnője meghal, a következő pedig ő maga lesz – ígéri neki a mély, reszelős, démoni hang. A szabadulásért pedig csak egyetlen pontos választ vár a merénylő: mi Karen telefonszáma?
A Los Angeles-i rendőrség különleges egységének nyomozói, Hunter és Garcia ezúttal egy olyan ragadozó nyomába erednek, aki az utcákon és a közösségi médiában figyeli és gyűjti az áldozatait, névtelen üzenetekkel zaklatja őket, és a rettegésükre szomjazik.

 Donato Carissi:
A gonosz természete

(Mila Vasquez 2.)

 
 
Tartalom:

Mila Vasqueznél kevesen tudják jobban, mit is jelent eltűnni. A Szövetségi Rendőrség eltűnt személyekkel foglalkozó osztályán ugyanis nap mint nap farkasszemet néz ama több száz emberrel, akiknek nyomuk veszett. Valahányszor belép az irodába, az ő tekintetük mered rá a falakat borító fényképrengetegről. Azoknak a tekintete, akiket elnyelt a sötétség. Akik mindent hátrahagytak.
És akik most visszatérnek… Sok-sok év után, kíméletlenül és pusztítón, megannyi áldozatot követelve. Noha hasonlítanak egykori önmagukra, a lelkük már valaki másé. De ki állhat a rejtélyes eltűnésük mögött? Hol voltak ez idáig? És vajon miért jönnek vissza?
Mila számára hamar világossá válik: ahhoz, hogy megállítsa az „árnyak seregét", a sötétségnek alakot kell öltenie, és rá hárul a feladat, hogy magyarázatot találjon a gonosz természetére. És arra, hogy mindezt igazolni is tudja, egyetlen megoldás kínálkozik: önmagát is át kell adnia a sötétségnek.

 Peter James:
Halál első látásra

(Roy Grace 16.)

Tartalom:

Egy férfi várja a londoni repülőtéren, hogy megérkezzen az élete szerelme. Az Atlanti-óceán túlsó felén,Floridában egy nyugdíjas rendőr az első randevúra készül azzal a nővel, aki bizonyára a lelki társa lesz. Mindketten az interneten ismerkedtek meg a szívük választottjával, és mindketten hamarosan rádöbbennek, hogy minden pénzüket ellopták a bankszámlájukról – és valójában egyik nő sem létezik. Eközben egy brightoni férfiról kiderül, hogy internetes csaláshoz használták fel a személyazonosságát. Az eset Grace főfelügyelőhöz kerül, aki nemsokára rájön, hogy az eset csak a jéghegy csúcsát jelenti, és valójában egy nemzetközi szervezet után nyomoz, amelynek tagjai gyilkolni is képesek azért, hogy ne buktassák le őket…

 Gáspár Virgina Olimpia:
A dühös tűz fellángolása

(előjegyezhető)

Forrás: NewLine Kiadó

Tartalom:

Boszorkányok? Látók? Őrzők?
Veres Holda megrémül, amikor Laura elájul az iskolaudvaron. Kiderül barátnőjéről, hogy látó, de mielőtt felfognák ennek jelentését, a lány váratlanul eltűnik.
Holda barátságot köt egy alakváltó fiúval, annak félvámpír ikertestvérével és a zavarba ejtően jóképű Áronnal. Ők segítenek neki barátnője keresésében, és hamarosan az is világossá válik, hogy Holda sem átlagos végzős gimnazista.
Miközben Laurát egy boszorkány tartja fogva, Holda egyre jobban kiismeri újonnan szerzett képeségét és azt a mágikus világot, amely fátyolként öleli körbe Magyarországot.
Megállja a helyét ebben az ismeretlen világban?
Milyen gyorsan készül fel a rá váró küzdelmekre?
Képes lesz kezelni a benne fellángoló dühös tüzet?
Fordulatos történet a mágiával átszőtt újpalotai panelek között.

 Selena B. Lowell:
Improbus-Szívtelen

(előjegyezhető)


Tartalom:

Alexa és Hanna elválaszthatatlan barátnők egy életen át.
Viszont ez a barátság talán mégsem olyan csodálatos, mint amilyennek mutatja magát.
Sőt!
Mi van akkor, ha ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik?
Sem a szereplők…
Sem a helyszínek…
Sem a szerelem…
Vajon mi a valóság, és mi az illúzió?
Selena B. Lowell, misztikus kisregényében megadja rá a választ. Vagy maga a szereplők, akiknek nyomában mindig ott van a zöld szemű szörny.

Selena B. Lowell:
Te vagy a mai napom, és minden holnapom
(előjegyezhető)

Forrás: Selena B. Lowell

Tartalom:

Liza egy ismertebb írónő Magyarországon. Mint sok mindenki mást, őt is beszippantja a TikTok világa, vagy inkább az ott szereplő német TikToker srác.

Klaus több százezer követővel büszkélkedhet. Amióta millió darabokra törték a szívét, távolságtartó. Egy igazi jégcsap.Lukas, Klaus nagyon jó barátja, szintén több százezres követőtáborral rendelkezik. Azonban haverja szöges ellentéte a mindig életvidám, mosolygós fiú.Hármuk sorsa egyik napról a másikra összefonódik, viszont semmi sem zökkenőmentes ebben a világban.

Vajon melyik fiú nyeri el Liza szívét?Ez a szerelem pedig túllép minden akadályt a két ország közötti távolság ellenére is, amelyet szürke fátyolként borít be az ármány, szenvedély, titok és rajongás?Ebben a merész és mélyen személyes regényben Selena B. Lowell különleges szerelmi történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt is, mint írót.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése