2023. február 22., szerda

Aux Eliza: Ózonőrök - ("Eliza könyve pedig nagy élmény volt elolvasni, remélem, nem fogja abbahagyni az írást. Remélem, hogy fog még ilyen hasonló történetet írni.")

Recenzió

Szeretném megköszönni Könyvmolyképző Kiadónak és Aux Eliza írónőnek, hogy elolvashattam a nem mindennapi történetet az Ózonőrök címmel. Nagyon szerettem olvasni, nemcsak szórakoztató volt, de tanulságos és elgondolkodtató volt számomra.

Aux Eliza
Ózonőrök

Tartalom:

 Veszélyben a világ… és csak együtt menthetik meg!

Líviusz az ózonőrök mindennapi életét éli, már amennyire hétköznapi dolognak számít varázserővel felügyelni a természetet. Ám az ózonőrök egy nem várt akadályba ütköznek: a környezetszennyezés miatt a Föld irányíthatatlanná vált, és teljes a káosz. Líviusz nyomozásba lendül, hogy rájöjjön a megoldásra.

Melánia egész életében a testvérei árnyékában élt. Mindig mindenben jobbak voltak nála, és ami talán a legfontosabb: nekik volt szupererejük. De amikor kiderül, hogy közeledik a világvége, a lánynak esélye nyílik bizonyítani a rátermettségét. Ha meg tudná menteni a bolygót, végre őt is elismernék.

Lehet, hogy több minden van a háttérben, mint pár eldobott műanyag palack? Vajon sikerül megmenteni a bolygót, mielőtt túl késő lesz?

A Regényes Természet pályázat különdíjasa.

Fedezd fel a titkait!



Véleményem
5/5

Őszintén megmondom, nagyon meglepődtem mikor Eliza rám írt, hogy nem-e lenne kedvem elolvasni a megjelent könyvét. Szégyen ide, szégyen oda, nem tudtam, hogy megjelent a könyve. Holott ezer éve követem Eliza bejegyzéseit az fb-n. Gondolom ti is tapasztaljátok, hogy nem minden bejegyzés ér el hozzátok, így hozzám se nagyon. Ezért számomra külön meglepetés és megtisztelő egyben, hogy rám gondolt, igent mondtam, mert már a címe is figyelemfelkeltő volt számomra. Meg aztán nagyon kevés ifjúsági regényt van szerencsém olvasni. Eliza könyve pedig nagy élmény volt elolvasni, remélem, nem fogja abbahagyni az írást. Fog még ilyen hasonló történetet írni.

Ózonőrök nem egy szokványos ifjúsági könyv, hanem nagyon tanulságos történet. Az emberek nemtörődömsége, a testvérek egymáshoz viszonyulása, titkok lelepleződése, megoldások mind-mind hozzájárultak, ahhoz hogy tökéletes olvasmányt kapjunk.

A korhatárt nyugodtan lejjebb lehet vinni, sőt le is lehet venni. Hiszen semmi olyan nincs, ami egy 7-10 éves gyermek ne tudna elolvasni. Sőt kötelezővé tenném minden iskolás számára ezt a könyvet. Mert szerintem ők jobban megtudnák érteni, mit jelent, hogy a bolygónkat védeni kell.

Talán érdemes lenne felnőtteket is megcélozni… Bár ki tudja, vajon megértenék, mi történik a világban, hiszen nem is fikció ez a történet. Nagyszerűen valóságosan Világosan leírta, hogy mi emberek miben vagyunk hibásak.

Igazából nincs kedvencem ebben, történetben, mindegyik testvért kedvelem a maguk módján. Kicsit sajnálom, hogy ennyire rövid lett a történet, szívem szerint olvastam volna még. Tetszett az egész történet, kikapcsolt, elgondolkodtatott. Szeretem, ha történetben nemcsak fikció az egész, hanem valós események, történetek íródnak. Ilyen pl a környezet, klíma változás. Igazi valós események zajlanak a világban, nemcsak a könyvben.

Egyszóval nekem nagyon tetszett ez a történet, ráadásul sok jó idézetet ki tudtam mazsolázgatni a könyvből. Hálásan köszönöm Elizának, hogy elolvashattam. Nagyon elgondolkodtam, hogy mit, hogyan kellene változtatni a világhoz, a bolygónkhoz való viszonyán.

Érdemes elolvasni ezt a könyvet. Szívből ajánlom nektek! Eliza pedig, folytasd tovább, több van benned, mint gondolnád. Gratulálok!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése