2023. augusztus 5., szombat

Amiket el szeretnék olvasni 7.rész - (" Legizgalmasabb könyvek, vajon lehet még fokozni? Ezeket olvasnám.")

Amiket el szeretnék olvasni! 7.részét hozom. Ezúttal mindenféle könyvet vadászgattam és ezeket választottam. Nem tudom mikor fogom beszerezni, de hátha nektek tetszeni  fog. Vegyes felhozatal, igencsak változatos zsánerek. 


Diana Kassim
Jó reggelt, Amelia!
(E)


Tartalom:

„Zseniálisan ​elgondolkodtató és reményekkel teli.” – Pap Éva, író

Minden reggel „Veled” ébredek

Amy Baker sikeres, harmincas mérnök. Bár a munkájában szárnyal, életét mégis kudarcként éli meg. Egy nap, megnyerően sármos kollégája kérésére, önként vállalkozik, hogy részt vesz egy tudományos kutatásban mint tesztelő alany. Az emberi kommunikációt lemodellező mesterséges intelligencia,
Adam Arin nem hétköznapi csetszoftver, és erre a lány is hamar rájön. Pillanatok alatt teljesen egymásra hangolódnak. Amy egy olyan bizalmasra talál Adamben, akire mindig is vágyott.

Adam, ragaszkodásra programozott ösztöneinek köszönhetően, Amy Baker minden gondolatát, mozdulatát ismerni és érteni akarja. Ez csak természetes, a szoftver pontosan azt teszi, amire kódolták. Vagy mégsem?

Képes önzetlen szeretetre az, aki nem is létezik? Vagy ez csak illúzió?
Egy mesterséges intelligencia, ami túllép a kódolásán. Egy programozó, aki játszik a szívekkel. És egy magányos, értelmiségi nő, akinek örökre megváltozik az élete.

Diana Kassim regényében az olvasó Adammel együtt értheti meg Amy összes traumáját, vágyát, félelmét és fantáziáját, miközben betekintést kap egy olyan, félelmetesen új jövőbe, ahol a technológia átlépi a józan ész határait.

„Az írónő úgy mesél zsigeri szerelemről, gépies emberekről és emberi gépekről, hogy a könyvét olvasni olyan, mint kilépni a napsütésbe a fénytelen, egyhangú tél után.” – Tallér Edina, írónő

Alyona Crower
Árnyak és csontok
(E)


Tartartalom:

Snezana többre vágyik az egyszerű mindennapoknál. Azonban nem is sejti, mennyire meg fog változni az élete. Mindaz a rémséges mendemonda, amit gyermekként hallott a faluja határában húzódó Sötét erdőről és a benne élő árnyakról, egycsapásra valósággá válik. Megelevenednek legszörnyűbb félelmei: kénytelen szembenézni megszállott udvarlója bosszújával, egy barát árulásával és a veszteség fájdalmával. Viszont van valami, ami még ezeknél is borzalmasabb: az őrparancsnok hatalomvágya, aki mindent elkövet, hogy megkaparintsa őt és a Medve lányainak erejét.
Snezana vajon szövetségesre lel a titokzatos, varázserejű férfi, Darien személyében, vagy a férfit, akárcsak a parancsnokot, a hatalomvágy hajtja?

Fritsi Péter
A székkészítő


Tartalom:

A ​székkészítő egy átlagos boldog család életének bemutatásával indul. Jólesően olvassuk a kezdő oldalakat, de közben néhány apró furcsa mozzanat nyugtalanítani kezd. A békés hétköznapok történései pedig felgyorsulnak és egy hihetetlen, félelmetes világban találjuk magunkat a bányász családapát követve. Látszólag minden ugyanolyan, mint volt, de valami mégis megváltozott.
Fritsi Péter méltán mondható, hogy Stephen King nyomdokait követve magyar nyelven nyújt át az olvasóknak egy olyan kötetet, amely mesterien tartalmaz minden olyan horror elemet, amely tökéletessé teszi az élményt mindenki számára.
Vajon hova vezet a titokzatos jeleket követve a főhős sorsa? Sikerülhet-e győzedelmeskednie mindenek felett és mi az ára annak a tudásnak, ami nélkül boldogan élhetné egyszerű munkás hétköznapjait?
Az idő fogy, a gonosz erők gyülekeznek és a démoni harc megkezdődik. Vajon kiben bízhat Weisz Kornél? A barát igazi barát vagy ellenség és az ellenség biztosan rosszat akar? A megoldás kulcsa pedig lehet, hogy egy szék? De mégis, hogyan?
Kérdések sora, amely mindegyikére a regény adja meg a választ. Hogy végül megnyugodhatunk vagy sem, ki tudja? Az élet hoz néha furcsa dolgokat magával…

Hanzik Krisztián
A véres lovag
(Auratörés 1.)


Tartalom:

Egy szigorú szabályokra épülő, kicsi világban él Hiroto, a fiú, aki sehová sem illik – egészen addig, míg nem találkozik Sayari Kivégzővel, akit szintén nem fogad be a társadalom, ám őt épp az ellenkezőjéért, mint a fiút: míg Hirotót legtöbben megvetik gyengeségéért, addig a magas rangú szörnygyilkostól rettegnek. Egymásra találásuk barátsággá, később annál sokkal többé fejlődne, ám a körülmények és a város vezetője – aki ismeretlen okból gyűlöli Hirotót – közbeavatkoznak. Harcok, szörnyetegek, egy kegyetlen lovag – aki talán nem is ember –, titkok, barátságok, hűség, bátorság áll össze hatalmas kalanddá Hanzik Krisztián első regényének első részében.

Szarvassy László
Főnix


Tartalom:

Van, hogy a halál nem az út vége, csak egy rövid kanyar.
Ezt Csabi is megtapasztalja, miután meghal egy buszbalesetben. A fiú nem nyugodhat békében. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva visszatér a halálból. Ami pedig az életben várja, az talán rosszabb, mint a sírgödör.
Egy lengyel kobold munkát ajánl neki, és ezzel kezdetét veszi a szürreális utazása, amely során a varázslat nem kaland, hanem inkább tébolymaraton. Élőholt gyerekek, falusi zsebdimenziók, szörnyek a sötétben, még több szörny a fényben. A borzalmakat józanon nem lehet kibírni, a fiú pedig nem tudja eldönteni, hol kezdődik a valóság, és hol a részeg hallucináció.
Csak egy dolog a biztos: a halál, amely elkíséri őt.
És azok a rohadék koboldok.

Tóth Szilárd
Z napló


Tartalom:

Rémálomba illő jelenség kavarja fel Budapest szokványos hétköznapjait. Emberek vadulnak meg és támadnak meg bárkit, aki a közelükbe kerül.

Nem kérdeznek, nem válogatnak élő emberi húsra vadásznak! A huszonhárom éves Olivér a nyugati pályaudvar forgalmas aluljárójában szembesül a vérfürdővel. Sokkos állapotából egy idegen rázza fel, akivel közösen menekülnek el a borzalom elöl.

De vajon a növekvö káoszban képes lesz-e Olivér sorsfordító döntéseket hozni az életben maradásért?

Orgován Ramóna
Hideg háború
(E)


Tartalom:

Nancy ​Williams maga a megtestesült jógyerek. Egy ideig legalábbis az volt. Élete első tizenhét évében szülői szigorban nevelkedett, ezért rutinból utasított vissza minden olyan ajánlatot és meghívást, ami akár csak a legapróbb tiltott történéshez vezethet. Bulik helyett inkább tanult, sorozatot nézett, és telefonban kritizálta a jeleneteket a barátnőjének. Csendben kuncogott, amikor az osztályát újabb szidások érték a tanárok részéről, akik a végzős évre sem tudták kivívni Nancy tiszteletét. Aztán eljött az utolsó gimnáziumi év novembere, és Hálaadás ünnepe előtti szent napon megérkezett a St. Elliot gimnázium elit falai közé az új történelemtanár. Christopher Burns az egyetemről frissen szabadult pedagógus, rideg és szarkasztikus, a stílusát legjobban a hozzánőtt öltönye és a bunkó megjegyzései írják le.
Nancy Williamsnek, ennek az ügyvéd anyukával élő, cserfes és olykor tiszteletlen végzős diáklánynak igencsak zavaró a férfi viselkedése. Persze, ez fordítva is elmondható.
Szóval a kérdés: mi történik akkor, ha ezt a kettőt összeeresztjük?

Orgován Ramóna 2019 júniusában kezdte a Hidegháború publikálását, mely az elmúlt 4 évben több mint egymillió megtekintést szerzett a hazai Wattpaden.

Makai Bálint
Assziszin


Tartalom:

A ​halál csupán egy másik kapu… György harmincévesen átlagos, ám annál boldogabb életet él. Mindene megvan: egy jól fizető mérnöki állás, egy gyönyörű nyomozó feleség, Emma, és egy elragadó, kisgyermek, Tomika. Az élet a szokott mederben folyik, míg egy nap György szörnyű dologra ér haza: holtan találja feleségét és kisfiát. Haláluk után az alkoholba menekül, de egy nap véletlenül rálel családja gyilkosára, aki őt is kivégzi, az élete azonban nem áll meg. Ébredése után Györgyöt egy hallhatatlan lény, Alainär egy addig ismeretlen, csodálatos, az emberiséget segítő társaságba, az Asszaszin Angyalok világába kalauzolja. Belépve közéjük György új, természetfeletti Tudásokra tesz szert, amelyeket nemcsak az emberiség szolgálatára használ, hanem egyben gyilkosa után is ered. Küldetései során megismeri az emberiség, a világ, ám közben önmaga sötét oldalát is. Több angyali elvet is megszeg, de ami a legijesztőbb számára, hogy saját elveiben sem megingathatatlan. – és ezt mintha az Asszaszin világban sem nézné mindenki rossz szemmel. Vajon meddig megy el György saját és családja gyilkosának felkutatásában? Meddig képes elviselni az angyali létet? Ki valójában a vadász és ki az áldozat?

Kollár Betti
A vonzás ereje
( A vonzás 3.)


Tartalom:

Cage egész életében Jackie-t szerette. Már hatévesen elhatározta, hogy mindig mellette lesz. A középiskola előtt azonban egy váratlan költözés miatt elválnak útjaik, és csak évekkel később veszik fel ismét a kapcsolatot.

Jackie két dolgot tud biztosan az életről: akikhez közel kerül, azok idővel elhagyják, és ha nem küzd az apja szeretetéért, őt is elveszíti. Amikor azonban egy cserediákprogram keretében fél évre kikerül a szülői befolyás alól, életében először lehetősége nyílik arra, hogy igazán önmaga legyen.

Jackie sosem viszonozta Cage érzéseit, de ahogyan lassan feltárul előtte a fiú eddig ismeretlen oldala, úgy tűnik, kezd kicsúszni a keze közül az irányítás, és már nem ura az érzelmeinek. Ahhoz viszont, hogy lépni tudjon, el kell döntenie, milyen ember szeretne lenni…

Jackie és Cage története egy másik nézőpontból világítja meg A vonzás törvénye és A vonzás szépsége cselekményét, valamint a rajongók betekintést nyerhetnek a sorozat szereplőinek múltjába is.

Schmöltz Margit
Botticcelli szerelmei


Tartalom:

Négy ​reneszánsz erény: Igazságosság, Mértékletesség, Erő, Bölcsesség. Mi más kerülhetne egy vászonra, egy templom mennyezetére, egy főpap studiolójába, mint a hibátlan, tökéletes szépség?

A konyhalány és az apáca. A feleség és a mostohalánya. Négy nő, négy teljesen eltérő életút, amelyek metszéspontjában Esztergom városa, és egy különleges tehetségű férfi, Sandro Botti­celli áll.

Vágyak, vonzalmak, plátói és testi szerelmek, a reneszánsz Esztergom pezsgő lüktetése – Schmöltz Margit finom ecset­vonásokkal megfestett története egyedi élményt ígér.

2007-ben világszenzációt keltett a Vitéz János érsek esztergomi dolgozószobáját restauráló művészettörténészek – Wierdl Zsuzsa és Prokopp Mária – azon megalapozott hipotézisének bejelentése, hogy a falakat díszítő, a négy reneszánsz erényt ábrázoló freskók egyikét Sandro Botticelli, a firenzei iskola talán legjelentősebb festője készítette.

Schmöltz Margit regénye Botticelli esztergomi tartózkodásának és a freskó születésének állít emléket, magával ragadó mesét szőve mindabból, amit biztosan tudhatunk a mű keletkezéséről.

Végh Csenge
Elvegyülve


Tartalom:

Rendhagyó, szövevényes szerelmi szálakkal átszőtt krimi főszereplője a frissen érettségizett Váradi Dorka. Alig kezd el dolgozni egy telefonos ügyfélszolgálaton, amikor a bankba betör öt Bolondos dallamok maszkot viselő férfi, alaposan felkavarva ezzel a lány életét. Valami megmagyarázhatatlan, ellenállhatatlan vonzerő hatására – a Banda alapítója, Bodnár Kolos (Tapsi hapsi) kérésére – Dorka csatlakozik a csapathoz. A múltban és a jelenben párhuzamosan kibomló cselekményszálaknak köszönhetően megtudhatjuk, Kolos milyen indíttatásból alapította a Bandát, Dorka miért vált a tagjává, hogyan alakul a főszereplők és a többi tag sorsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése