2023. augusztus 24., csütörtök

Spira Eszter Mirjam: Találkozzunk a csillagok völgyében! - (" Őszintén ezt a könyvet minden terapeuta kezébe adnám, hogy amikor hozzá mennek párok, oda adhassa ezt a könyvet. Mirjam csodálatos történetet írt, nem tudom Szamira és Gábor házassága, próbálkozásai mennyire valósak, de úgy érzem, ez bárkivel megtörténhet.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak, hogy lehetőséget adott elolvasni Spira Eszter Mirjam második kötetét, Találkozzunk a csillagok völgyében! címmel. Mely számomra nagyon nagy élményt adott, és elgondolkodtatott. Az első olvasásom az írónőtől, de remélem nem az utolsó.


Spira Eszter Mirjam
Találkozzunk a csillagok völgyében!

Tartalom:

Együtt, ​egy új út kezdetén

Szamira és Gábor kapcsolata irigylésre méltó. Húsz éve, a gimnázium óta tartó szerelem, házasság, gyerekek, szép közös otthon egy csodás Soós Nóra-festménnyel a nappali falán. A biztonságos burok azonban egy ártatlannak tűnő estén megreped, amikor Szamira kezébe veszi férje tabletjét, és azon egy ismeretlen nőtől talál félreérthetetlen üzenetet…

A legtöbb nő ilyenkor magából kikelve, magyarázatot követelve esne neki a házastársának, és válással fenyegetőzne, Szamira azonban elszámol magában háromig, és egészen más elhatározásra jut: meg akarja menteni a házasságát, amelyben hisz, és amelynél értékesebbet nem is tudna elképzelni.

Spira Eszter Mirjam, a Milyen anya az ilyen?! szerzőjének második könyvében a részleteken van a hangsúly, és egy olyan páron, amelynek tagjai szembe mernek menni a modern trendekkel. Nem akarják egyből elhajítani azt, ami elromlott, hanem épp ellenkezőleg: jobbá akarják tenni. És eközben újra felfedezik egymást testileg-lelkileg, hogy a szenvedély is visszatérjen a mindennapjaikba.

A történet szereplői eltérő kulturális háttérrel rendelkeznek: míg Gábor budapesti, Szamirának perzsa gyökerei vannak, ez pedig nem egyszer okoz megmosolyogtató helyzeteket. A közös úton, amelyen elindulnak jobban megismerni egymást és saját magukat, ez a mesebeli világ is feltárul.

Vélemény
5/5

Lehet, nem leszek jó mások szemében, ha azt mondom, nem hiszek a házasság szentségében, az, hogy egy darab papír tartja össze a két embert. De ez a kötet ráébresztett arra, hogy a házasság lehet jó is. Igazi, szenvedélyes és maradandó, viszont lehet rossz is egyszerre, amikor monotonitás, unalmas szürke napok kerülnek előtérben. Ez a könyv, történet sokat adott, elgondolkodtató volt számomra. Más szemszögből kezdtem nézni a dolgokat.

Spira Eszter Mirjamtól ez az első kötet volt számomra, s megmondom őszintén talán egy vagy két hírt hallottam felőle. Azt tudom, hogy van első kötete Milyen  anya az ilyen? címmel, és azt hiszem listára is tettem. S pont! Ennyi! Aztán kaptam emailt a kiadótól, nem-e lenne kedvem elolvasni az új könyvét. Kicsit hezitáltam, de aztán igent mondtam.  

Ez a kötet Szamira és Gábor házasságuk egy-egy szeletét mutatja be, mely közben Szamira édesanyja múltjáról is kapunk betekintést. Őszintén ezt a könyvet minden terapeuta kezébe adnám, hogy amikor hozzá mennek párok, oda adhassa ezt a könyvet. Mirjam csodálatos történetet írt, nem tudom Szamira és Gábor házassága, próbálkozásai mennyire valósak, de úgy érzem, ez bárkivel megtörténhet.

Én nem vagyok házas, de még így is külső szemlélőként olvasva ez egy nagyon jó megírt romantikus történet. Tetszett az, hogy Szamira nem menekült el a problémák elől, ahogy Gábor elé állt és elmondta mit szeretne… Történetüket olvasva követhetjük, hogyan, miként lábalnak ki a válságból.

Vajon időben vannak? Sikerül megoldaniuk a gondjukat? Felébredt a szenvedély, a tűz a megismerkedésük elején? Szamira végre megérti, hogy nemcsak anyaként tudd boldogulni? Gábor pedig őszinte lesz valaha Szamirával?

S még több ilyen kérdéseim vannak a gondolataimban. Hálás vagyok a kiadónak, hogy elolvashattam. Minden párnak oda adnám, hogy olvassák el, hátha még nem késő megmenteni a szerelmet, házasságot. Kötelező olvasmánnyá váltanám a felnőttek világában. Kellenek az ilyen történetek, mely gondolkodásra kényszeríti az olvasót, hogy másként is lehet gondolkodni.

Egy szóval egy élmény volt számomra, szívesen olvasnék még az írónőtől, ilyen romantikus könyvet.  Megismertem magam, ezzel együtt a gondolkodás módomat is megváltoztatta a házassággal kapcsolatban, hisz ahogy írtam fentebb lehet jó is, de lehet rossz is. Viszont Szamira és Gábor nem hagyták, hogy rossz felé billenjen a házasságuk, hisz mindketten akarták, ezt a 20 évet nem lehet csak úgy eldobni. Ilyen párok kellene a világban, nem eldobni, hanem próbálkozni kell, tudni mi az ami hiányzik magunkban és másikban, Mirjam ezt írta meg ebben a történtben.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Álomgyár Kiadó

Spira Eszter Mirjam írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése