2023. október 2., hétfő

Chris Carter: A keresztes gyilkos (Robert Hunter 1.) - ("Keresztes gyilkossal utat nyitott a rémületnek, a fájdalomnak és a sokk hatásnak. Egy író, aki ezekkel elérte az, hogy az olvasóit taccsra vágja az zseniális. Elképesztő.")

Ezt a könyvet másodjára fogok neki, és azt kell, hogy mondjam még mindig olyan jó, mint először. Annak idején harmadik kötetnél álltam le. De idén szeretném befejezni a sorozat.
Szóval, folytatásra fel! Hunter, Garcia jövök!!!

Chris Carter
A keresztes gyilkos
(Robert Hunter 1.)

Tartalom

Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele.
Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni?
Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát…

Véleményem
5/5

Hol is kezdjem. Egyszer már elolvastam ezt a könyvet, akkor is bejött, most is. Jó régen olvashattam el, hiszen alig valamire emlékeztem belőle. Ahogy olvastam, sorról sorra, úgy jöttek eszembe a részek. 

Meg maradt bennem az, hogy folytatni kell. Folytattam is, harmadik részéig. De aztán leálltam. Nagyon nem bírtam. Eléggé kifordult a gyomrom, ha már most a harmadik résznél ilyen lesz, mi lehet később?

Így idén mindenképp szeretném folytatni, még, ha belegebedek ezekbe, a történetekbe. Tudom, ennél már csak durvábbak lesznek. Állok elébe. Csak rémálmaim ne legyek.

Keresztes gyilkossal utat nyitott a rémületnek, a fájdalomnak és a sokk hatásnak. Egy író, aki ezekkel elérte az, hogy az olvasóit taccsra vágja az zseniális. Elképesztő.

Tehát felvértezve fogok neki állni a többi részeknek, hisz itt lesz hamarosan a második rész is Kivégzés címmel. Nem mellesleg kicsit félek is, hogy mi lesz később, hogy fognak hatni rám a részek, mert ugye amiket eddig olvastam sokkal, de sokkal rosszabb lesz. Hát remélem, ennél rosszabbak nem lesznek. Mármint a gyilkosságok, nem a történetek. De aki olvasta, az tudja, miről beszélek.

Nos, hamarosan hozom Robert Hunter második részét. Jó olvasást magamnak, és azoknak is akik  belevágnak. Hajrá! Szenvedjünk együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése