2024. március 22., péntek

Szabó Krisztina: Ezüsterdő - ("Izgalmas és szórakoztató is volt egyszerre, emellett sok-sok családi titok is rejtett magában ez a kötet. Úgy érzem, hogy ebben a történetben több van, mint ami látszik. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Könyvmolyképző Kiadónak, hogy idén is bizalmat szavaztak az 5 könyv elolvasására. Elsőként Szabó Krisztina: Ezüsterdővel kezdtem. Az írónőnek már van egy megjelent könyve Az ellopott kívánság címmel. Én a második kötet olvastam el, mely tavaly jelent meg, az Ezüsterdő címmel. Kedvenc lett.

Szabó Krisztina
Ezüsterdő

Tartalom

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?
A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.

Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona
és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?

Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

Véleményem
5/5

Sokszor elgondolkodtam azon,hogy az, írók akik fantasy történeteket írnak, hogy tudnak ilyen izgalmas, fordulatos és összetett világot felépíteni. Én tuti elveszteném a fonalat.  Ez a könyv nagyon tetszett, mellesleg megint a második kötettel kezdtem, holott az írónőnek van már megjelent könyve.
Sebaj! Ez már sajnos szokásommá vált, hogy fordítva olvasok egy könyvet.
Először is a borító, ritkán ejtek szót róla, de most nem tudok elmenni mellette. Gyönyörű lett, nagyon tetszik. Ne értsetek félre, fél pucér pasik is bejönnek, de inkább az ilyen borítók sokkal hatásosabb, szebbek, hangulatosabbak.

A történet pedig, annyira könnyű, olvastatta magát, nem volt számomra túlírt, semmi sallang, kitölthető részek sem. Pont annyi volt, amennyinek kellett lennie. Izgalmas és szórakoztató is volt egyszerre, emellett sok-sok családi titok is rejtett magában ez a kötet. Úgy érzem, hogy ebben a történetben több van, mint ami látszik. Ahogy kiolvastam, arra gondoltam, hogy megérne egy folytatást, egy sorozatot ez a történet.

Szívesen olvasnék Riekaról és Connorról, szerintem érdekes lehet az ő történetük, annak fényében, hogy mit tett Rieka, Calluna és Faelan páros ellen.

Azt hiszem, egyre jobban kezdem,megszeretni ezt a zsánert. Eddig is szerettem, de ezek után, ha ilyen szuper szerzők adnak ki fantasy történeteket, nem lehet okom a panaszra.

Bízom benne, hogy Krisztinának nem ez lesz az utolsó kötete. Ezüsterdő után, szívesen elolvasnám az első könyvét, idén is újabb kedvencet avattam az Ezüsterdőt.

Szívből ajánlom minden fantasy rajongóknak, és annak is akik szeretik vérfarkasos,varázsos történeteket. Igazi csemege a fantasy olvasóknak.

A könyvet itt szerezheted be:

Könyvmolyképző Kiadó

Szabó Krisztina szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése