2024. március 10., vasárnap

Koronczi Zsolt: Az elveszett emberség - ("Nagyon kevés sci-fit olvasok, és ezen szeretnék változtatni. Ez a könyv pedig pont jó, hogy folytassam ezt a zsánert. Koronczi Zsolt felkészült, alapos munkát végzett.")

Köszönöm NewLine Kiadónak és Koronczi Zsolt írónak, hogy lehetőséget kaptam elolvasni az Az elveszett emberség című könyvet.
Az egyszer biztos cseppet sem volt unalmas, noha ez az első könyvem az írótól. Remélem, nem utoljára alkot ebben a zsánerben.

 

Koronczi Zsolt
Az elveszett emberség

Tartalom

Andrew ​Lindsay, az Arisztotelész csillaghajó taktikai tisztje és régi barátja, Kyle, a hajóorvos, űrhajótörést szenvednek egy idegen bolygón. Egy barlangban találnak menedékre, ahol Andrew élet-halál közt lebeg súlyos sérüléseinek köszönhetően, miközben a kilátástalanságukat a kettétört hajótest lángoló roncsainak látványa és a soha véget nem érő hóviharok súlyosbítják. Andrew-nak csupán az ad erőt a halál elleni pokoli küzdelemhez, hogy ha valaha kijut innen, akkor újra láthatja imádott feleségét és gyermekeit. A bajtársak túlélési esélyei azonban lassan teljesen szertefoszlanak.Vagy talán mégsem?
Az űrhajó roncsai közt meglelt kommunikációs egység jelentheti az utolsó reménysugarat a két férfi számára.
Kyle elindul felkutatni a jeladó blokkott, azonban a bolygón uralkodó időjárási viszonyok, az ismeretlen élővilág és a természeti feltételek keresztülhúzzák a számításait.
Andrew gyógyulását eszméletvesztések és különös víziók, távoli hangok vetik vissza. Tiszta pillanatainak egyikében különleges barlangrajzot fedez föl. Egy letűnt civilizáció maradványát, ami attól kezdve nem hagyja nyugodni.
Sötét árnyak és egy idegen nő érkezése döbbenti rá hőseinket arra, hogy olyan rémisztő veszély leselkedik rájuk a hóviharon túl, ami felülmúlja a legszörnyűbb rémálmaikat…

Vélemény
5/5

Ez az első könyv az írótól, bár van egy megjelent romantikus kötete, sajnos nem volt hozzá szerencsém olvasni. Viszont ez  a könyv  Az elveszett emberség nagyon tetszett. Eleinte olyan érzésem volt, mintha a Nyolcadik utas a halált néztem volna meg.
Két űrhajós, idegen bolygón, ráadásul viharos idő kellős közepén vészelik át a furcsábbnál is furcsábbakat.
Aztán nem várt fordulat, esemény történik. Nem szeretnék spoilerezni, így azt mondom, vegyétek meg. 
Nagyon megéri. Izgalmas olvasmány. Nem ült le a sztori. Mire kényelemben helyeztem volna magam a történetben, eléggé meglepődtem, hogy nem teljesen néptelen az a bolygó.

Nagyon kevés sci-fit olvasok, és ezen szeretnék változtatni. Ez a könyv pedig pont jó, hogy folytassam ezt a zsánert. Koronczi Zsolt felkészült, alapos munkát végzett.

Talán túlontúl is alapos volt. Egy pici negatívumot had említsek, vagyis inkább egy javaslat részemről. A technikai szakzsargonból lehetne, laikus számára érthető kifejezés? Pl: lap alján lábjegyzetként oda írni mi micsoda. Mert néha vakargattam a fejem mi is akart lenni.
Nem rontott semmit az olvasás élményemen. Sőt nem is adnék fél csillagot, ahogy másnál szokás. Hiszen én vagyok, az aki nem érti mi micsoda. Inkább azt mondom, tett egy pluszt ehhez. 

Tetszett ez a történet, ebben a zsánerben máskor olvasnék az írótól. Ajánlom az olyan olvasónak, akik szeretik az űrhajós, idegen bolygóra kerülős történetet, mely még sem annyira lakatlan hely az.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

NewLine Kiadó

Koronczi Zsolt szerzői oldala

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a remek kritikát. Biztos vagyok benne, hogy még visszatérek ehhez a zsánerhez, amint összeáll a jó történet. Remélem ha hozzájutsz a többi történetemhez, azok is tetszeni fognak.🙂

    VálaszTörlés