2019. január 27., vasárnap

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Papp Dóra

Szeretném meg köszönni Papp Dóra szerzőnek, hogy elvállalta az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket, interjút. Dórától Bolyongó c. könyvet sikerült elolvasnom és nagyon tetszett. Az biztos, hogy fogok még tőle olvasni, hiszen sikerült mindent beszereznem. Papp Dórának az első kötete Dora Craiban álnéven írta Helena trilógiát, majd ezután később íródott egy nagy sikerű ifjúsági könyvet Tükörlelkek címmel saját nevén. 2018-ban már a Bolyongó c. könyvet írta meg, ami nagy sikernek örvend a fiatalok körében.
Fogadjátok szeretettel az interjút Papp Dórával. Köszönöm még egyszer, hogy elvállalta. 


Papp Dóra

Papp Dóra könyvei

1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Imádom a könyveket, a történeteket, zenemániás vagyok, szeretek koncetekre járni és élő zene által inspirálódni. Sorozat- és filmrajongó is vagyok, ugyanúgy, mint mások. Az írásra terápiaként, kikapcsolódásként, és művészetként tekintek - kellemeset a hasznossal.

2. Miért pont Papp Dóra az írói neved? (Ha esetleg írói álnév lenne?)

Ez a nevem. Korábban, más műfajban, a fantasy regényeimnél Dora Craiban álnevet használtam.


3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

13-14 éves korom óta írogatok saját szórakoztatásomra, 17 éves koromban pedig elkezdtem dolgozni az első regényemen. Fél éven belül el is készültem vele, ez lett a Helena-trilógia első része, a Fénytörés. 19 éves koromban jelent meg, a folytatással együtt. Azóta áttértem a Magyarországon játszódó ifjúsági regényekre, 22 évesen írtam a Tükörlelkek első részét, ami a Ciceró Könyvstúdiónál jelent meg.


4. Írásod célja..

Szeretek realisztikus karaktereket alkotni, olyanokat, akiket el tudunk képzelni, bele tudunk illeszteni a mindennapokba, és azt is szeretem megmutatni, ahogy a szereplőim kiállnak magukért, hibáznak, fejlődnek, ugyanúgy, mint mi. Ha egy olvasóm ismerős problémákra vagy tulajdonságokra talál a könyveimben, és össze tudja hasonlítani a saját világával vagy esetleg ötleteket meríteni abból, amit leírtam, annál nagyobb boldogság nincs számomra.


5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Örülnek neki, hogy írok, és támogatnak ebben.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni,ha igen mesélsz róla?

Jelenleg dolgozom egy kéziraton, de nem tudok róla többet mondani.


7. Vannak-e további terveid?

Az írást nem tervezem abbahagyni.


Köszönöm az interjút. További jó munkát kívánok Papp Dórának. A könyveit az alábbi linkeken lehet megvásárolni.

A könyveket itt tudjátok beszerezni: