2019. január 20., vasárnap

Papp Dóra: Bolyongó

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Ciceró Kiadónak és Papp Dóra szerzőnek, hogy lehetőséget adott elolvasni Bolyongó c. könyvet. Papp Dórától ez az első könyv, amit tőle olvastam, és egyszerűen imádom. És az biztos, hogy a többi könyvét is elfogom majd olvasni, mert neve garantált lesz a szórakozásra,kikapcsolódásra.. 


Papp Dóra
Bolyongó
(2019. január 13., 03:58 → 2019. január 19., 20:36)


Tartalom:

Szepes Norbert szeptemberben új esélyt kap a helyi hatosztályos gimnázium egyik végzős osztályában. De nem egyszerű a beilleszkedés. Tetoválásai láttán többen összesúgnak a háta mögött, mások őrültnek tartják különös szokásai miatt. És persze fontos kérdés, hogy mit szól hozzá az osztály legmenőbb rockere, nem beszélve az éles szemű Farkas Míráról, aki olyan gyanakvón néz rá, mintha küldetésének tekintené, hogy minél többet megtudjon titokzatos új osztálytársáról. 

Norbit azonban évek óta nem érdekli a cikizés. Ami igazán számít neki, az az anyjának tett ígérete, az Őry család baráti oltalma, Mikko, a finn tökfej, a városszéli tölgyerdő, az akácméz, és egy félkarú isten. Csakhogy hamarosan felbukkan egy árny a múltból, aki mintha Norbi saját árnyéka lenne – és a fiú kénytelen számot vetni mindazzal, ami miatt ott kellett hagynia régi iskoláját, és meg kell hoznia egy olyan döntést, amelyben nem biztos, hogy a sors istennői a segítségére lesznek…


Véleményem
5/5

Személy szerint legalább 10 csillagot adnék erre a könyvre, mert szuper volt. Sokat nevettem, gondolkodtam és bizony nagyon túlságos kis történet volt ez a könyv.
Olvasás közben úgy éreztem, de jó lenne újra visszaülni az iskolapadban. Eszembe jutottak a sulis napok, órák az osztálytársaim. Vajon mi lehet velük? Megfogott a történet, beszippantott. Élvezett volt az olvasás.  Norbinak meg voltak a maga kis titkai, különcségei, amiért nagyon szerettem benne. Viszont Mírát nem igazán bírtam az elején, de később, ahogy haladt a történet egyre jobban megkedveltem.
Tanárok meg.. Áhh, valóságban is van egy kettő, akitől frászt kapnék. Nem volt kedvelhető figura tanárok között. Gabeszt imádtam, marha jó beszólásai voltak. Tündérbogyó és Zakkantka nem semmi becenév Norbinak. Úgy az egész történetet nagyon szerettem, szórakoztató és tanulságos is egyben. Norbi hiába mutatja mindenki másnak, hogy mennyire kemény és erős, de legbelül igen is kell valaki, aki átöleljen. Arcát megsimogatja, szemébe nézzen, és azt mondja minden rendben lesz. Vágyik erre az érzésre. Nem is tudom, mit mondhatnék még, hogy mennyire szórakoztató volt számomra. Eszembe juttatott iskolai időszakomat. Volt jó pillanatok, rosszak is. Norbi viselkedését, döntését meg tudom érteni és átérezni. Ami vele történt nem könnyű.  Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon ajánlom nektek. Érdemes kezetekbe venni és elolvasni.


Kedvenc idézeteim






A könyvet itt tudjátok beszerezni: