2022. április 8., péntek

A toplisták élén nyitott V. E. Schwab legújabb regénye! - ("A Gallant szeptemberben magyarul is megjelenik az Agave Kiadó gondozásában. A könyvfesztiválon vehetik kezükbe az olvasók.")

Márciusban Angliában és a tengerentúlon megjelent V. E. Schwab új könyve Gallant címmel.

Szerzője egy árvaházban nevelkedő lány életét meséli el, aki egy rejtélyes levél hatására visszatér szülei egykori otthonába, a Gallant-birtokra. A közepén egy palota áll, amely számos természetfeletti rejtélyt tartogat...


A stílusában Neil Gaiman előtt tisztelgő, hangulatában A titkos kertet és a Bíborhegyet idéző regény Schwab Addie LaRue láthatatlan élete című sikerkönyve után következik a szerzői életműben. 

 Addie LaRue története az utóbbi évek legnagyobb fantasy sikere, Magyarországon is hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Fordítója, Ballai Mária, csodás szöveget alkotott.

 

 

„Schwab regénye szívet melengető és magával ragadó. A múltban játszódó részek azt a benyomást keltik, mintha gyertyafénynél olvasnánk őket... A könyv nem más, mint egy utalás arra, hogy a nőket kitörölték a feljegyzett történelemből. Ez az utalás azonban olyan finom, hogy szinte fel sem tűnik. Addie LaRue egy metafora, egy nő, aki szó szerint azért küzd, hogy észrevegyék, miközben éli a saját életét. Végig szurkoltam neki.”

New York Times Book Review

 

 

„Mindig is nagyon érdekelt a fausti alku jelensége, de ezeknek a halhatatlanságról szóló történeteknek általában férfiak voltak a főszereplői. Örökké élnek, úgyhogy nyugodtan megnézhetnek mindent, amit érdemes látni, megehetnek mindent, amit érdemes megenni, és megdugnak mindenkit, akit csak akarnak, de aztán elunják magukat. Én viszont arra gondoltam, egy nő soha nem tudna ekkora szabadsággal mozogni a világban, hiszen a testüket továbbra is gúzsba kötik a társadalmi korlátok és elvárások. (...) Azon kívül kíváncsi voltam, hogyan néz ki egy fordított Pán Péter-történet. Az eredeti, amúgy gyönyörű mesében Pán Péter az, aki a végén elkezd felejteni. Miközben mennyivel keményebb az, ha minket felejtenek el!”

Fiala Borcsa interjúja az Addie LaRue láthatatlan élete írójával a WMN.hu-n

 


Nagy várakozás előzte meg a Gallant megjelenését. A regény a nyitó héten komoly eladásokat hozott.

Komoly esély van arra, hogy Schwab megismétli az előző könyvének sikerét. Az USA-ban a kötet a nemzeti könyvlista 2. helyén debütált, három hétig vezette a New York Times bestsellerlistáját, jelenleg a 2. helyet foglalja el. Angliában a 3. helyezést szerezte meg, ami Schwab eddigi legerősebb rajtja a briteknél.


A Gallant szeptemberben magyarul is megjelenik az Agave Kiadó gondozásában. A könyvfesztiválon vehetik kezükbe az olvasók.

Az Addie LaRue láthatatlan élete addig is kedvezménnyel

megvásárolható a kiadó webáruházában:

Agave Könyvek Kiadó  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése