2023. március 31., péntek

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Ria Anne Donovan - ("A kedvenc jeleneteim azok a részek, amik az igazi barátságot jelképezik.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Ria Anne Donovan írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek Alina & David c. e-könyv jelent meg, amit a Helma Kiadó oldalán lehet megrendelni. Íme, az interjú, fogadjátok szeretettel!

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Sziasztok! Először is, köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek.

Nagyon szeretek kirándulni és olvasni. Szabadidőmben, ha tehetem, a kutyámmal foglalkozom, és igyekszem különböző platformokon folyamatosan jelen lenni, hogy tarthassam a kapcsolatot az olvasóimmal.

Alina & David  c. könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Alina & David egy hirtelen ötletből valósult meg. Én csak leültem, elkezdtem írni, és ezután a karakterek szinte magukat alkották meg. Én az írás folyamata közben kutattam a lehetséges színhelyek után. Persze a vázlata megvolt az első lépésekhez. A regény három vagy négy hónap alatt született meg.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Talán a rohanó világnak köszönhetem ezt a történetet. Felnőttként sokszor eszembe jutott a gyermekkorom és a régi barátaim. Így kezdtem felépíteni magát a regényt. A szereplőkkel történtek, leginkább fikciók.

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Életem legelső versét szeretett nagyapám halála után írtam. A versírás egészen mai napig életem része. Az írás által kezdtem feldolgozni a traumatikus élményeket 14 éves koromtól fogva. Az Alina & David nem sokkal édesanyám halála után íródott, 2018- ban.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Igazából, én csak elkezdek írni, és a végén derül csak ki, hogy milyen műfajba sorolható a regény.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Egyrészt örülök, hiszen hozzáadtam valamit az irodalomhoz. Másrészt bennem van a félelem is, hogy fog-e tetszeni az embereknek a kész regény.

Nem gondolkodtál még írói álnéven?

Ria Anne Donovan az írói álnevem. 

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Sosem terveztem csak konkrét zsánerben írni.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

A mai napig alig akarom elhinni, hogy e- könyvként fent van, a legkeresettebb webshopokban.

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Inkább impulzív számomra az írás.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

A kedvenc jeleneteim azok a részek, amik az igazi barátságot jelképezik. Igen, voltak olyan részek, amiket nehéz volt megírni. Ilyen volt például az autóbaleset, vagy a támadás a parkban.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Engem mindig is az élet inspirált, és persze a könyvek, amiket eddig olvastam 

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

A folyamatban lévő kéziratot csak egy- egy ember láthatja, akik már az írás folyamatában is véleményt mondanak. De a történeteim szinte magukat formálják.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

Édesanyám sajnos ezt nem élhette meg. Nagymamám pedig már elég idős, így nem nagyon érti már ezeket a dolgokat. De a hozzám közel állók nagyon örültek, hogy hallgattam a szavukra és pályázatokon próbáltam megismertetni magam. A mai napig sokan állnak mellettem.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Még semmi biztosat nem mondhatok így előre, de lehetséges, hogy idén még okozok meglepetéseket. Addig is, köszönöm, hogy mellettem álltok, és hogy részesei lettetek egy álom megvalósulásának.

Az e-könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése