2023. július 15., szombat

Gent Leman: Az Ébredés (Helytartó 1.) - (" Ez a könyv igencsak vékonyka, 144 oldalas és mégis oly sok minden történik benne, néha nem igazán tudom, hogy a főszereplő merre is tart, hova is kellene neki mennie, vagy épp mit kellene neki tennie.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Gent Leman írónak, hogy személyesen is találkozhattam az Ünnepi Könyvhéten, és biztosított egy recenziós példányt az első kötetéből Az Ébredés (Helytartó 1.) címmel. Ez egy nagyon érdekes könyv volt számomra, hiszen ez egy sorozat első részét rejti. S nem beszélve arról, hogy nagyon ritkán van szerencsém vallásos, történelmi könyvet olvasnom, ezt most megkaptam. Csak hát, rövid volt!


Gent Leman
Az Ébredés
(Helytartató 1.)

Tartalom

Egy ​álmodozó férfi megtalálta azt az energiaforrást, amivel minden háztartásban megszűnik a rezsiköltség.
Ez megváltás a fogyasztóknak, de pusztulás a szolgáltatóknak.
Így az utóbbiak, a világ nagyhatalmaival karöltve, hajtóvadászatot indítanak ellene.
De mindez csak a kezdet, hiszen az egyik napról a másikra, élete teljesen megváltozik, olyan feladatot kap, amit még álmaiban sem gondolt volna.

Gabrielle, a regénysorozat főszereplőjével történik mindez, akit izgalmas kalandjaiban kíséri és óvja lelki szerelme, Ann, az Angyala.
Titkos hadseregével vigyázza életét, Clare, a gyönyörű testőre.
Keresi feladatának célját, Christine, a szépséges látó.
Segíti mindenben, Chris, a Barátja, az ügyvéd.
Vigyáz titkaira, Joe, a Testamentum Őrzője.

A folyamatosan fokozódó izgalmak közben az egész Emberiség sors meg van pecsételve, hiszen megérkezett közénk

A Helytartó,

egy emberi érzésektől mentes személy, akit egyetlen dolog érdekel csak, a Lelkeink megmentése.
Feladat nem más, mint a Testamentum, azaz a Végítélet meghozatala.


Vélemény
4/5

Maga a történet nagyon jó, tetszett, szeretem az olyan könyveket, amik múltra tekint vissza, főleg, ha történelmileg tekintünk vissza. Ez a könyv igencsak vékonyka, 144 oldalas és mégis oly sok minden történik benne, néha nem igazán tudom, hogy a főszereplő merre is tart, hova is kellene neki mennie, vagy épp mit kellene neki tennie. Egyik percben otthon van kanapé bóbiskol, másik percben, meg már rendőrök hada veszi körül, már, ha nem akarják megölni. Izgalmas és titokzatosnak tartom a történetet.

Szó esik a történelemről, vallásról, háborúról és katasztrófákról. Nem is tudom, sokszor nekem is eszembe jut, hogy mi van, ha tényleg eljön egy ember és tényleg ítéletet mond az emberiség felett. Vajon eljön ez a pillanat? Olvasás közben jutott ez így eszembe. Igencsak elgondolkodtató. Bár nem vagyok vallásos, vagyis nem annyira mélyen, de hiszem, hogy minden, ami történik, a világban az okkal történik.

Ez a történet is rávilágít egyes dolgokra, hogy megálljunk és gondolkodjunk. Már eleve a neve, hogy Gabriel már elég beszédes a neve, ugye? Ezek után kíváncsian várom a következő történetet, hisz az első részét tartom/tartottam a kezembe.

De!

Sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy a szövegen, hiányzik a szerkesztő, lektor. Némely mondatot nem igazán értettem, s sok szóismétlés és elírás volt benne. Ez kissé megakasztott az olvasásban.  Mert, ha ezek az apró hibák nem lennének, abszolút egyik legjobb könyv lett volna. A történet megvett, tetszett. Azért az is fontos szempont, hogy élvezhető olvasás élményem is legyen.

Kinek is ajánlanám? Akik szeretik a rejtélyeket, izgalmakat, a múltba révedést, és akik gondolkodnak is, nemcsak olvasnak. Akik nem okoz gondot, hogy vallás témáról kell olvasniuk, nem zavaró számukra. Mindenkinek szól, akár vallásos, akár nem.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Gent Leman webshop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése