2023. november 9., csütörtök

Előolvasás:Boltsek Erik: Párhuzamos létezés - ("Szívből merem ajánlani a Boltsek Erik könyvét. Számomra év egyik legjobbja lett. Annyira magával ragadt a történet, érdemes beszerezni.")

Szeretném megköszönni Boltsek Erik írónak és a Kiadomakönyvem, hogy előolvashattam Párhuzamos létezés című kötetet, mely számomra év egyik legjobb könyve lett. Úgy érzem muszáj megírnom mit gondolok a könyvről, hisz nemsokára megjelenik s nem szeretnéki kicsúszni az időből. 

Boltsek Erik
Párhuzamos létezés

Tartalom

A Cloquet-völgy tökéletes úticél a nyaralni, vagy éppenséggel a békülni vágyóknak. Az utóbbi reményében utazott el Gary és Natalie eme erdős vidékre, hogy újra egymásra találjanak. Küldetésük azonban hamar megfeneklett, Gary pedig kétségbeesetten igyekezett menteni a menthetőt, köztük saját életét is. Amíg ő pszichiátriai terápiára jár és visszavedlik gyermekké, a balesetüket firtató húga, Agnes és a rendőrség is gyanús összefüggésekre bukkan a háttérben, melyekről úgy hiszik, akár egy nagyobb kirakós apró elemei is lehetnek. Egyre több a gyanús eset, és egyre sűrűbben bukkan fel a rejtélyes Mr. Ollenburger neve, akiről a vezetéknevén kívül a rendőrség mindössze két dolgot tud: hogy kék öltönyt visel, és hogy a felmenőit mind egy szálig lemészárolta néhány vallási fanatikus. A fájdalom és nyomorúság szülte Álomkör keze messzire nyúlik, de vajon elér akár Xilveas-ig is, hogy beteljesítse a sorsát?

Véleményem
5/5

Ez valami fantasztikus ez a könyv, izgalmas, vicces, letehetetlen. Gary egy rém szórakoztató alak. Pont, mint én. Stressz helyzetekben, meg amikor ideges vagyok poénokkal szoktam elütni a dolgokat, vagy beszólok rémes dolgokat.
Elgondolkodtam azon, hogy Boltsek Eriknek tényleg ez az első kötete? Nagyon érződik a tehetsége, hogy nem az a kimondott első könyves szerző féle, hanem mint akinek már ki tudja hány kötetet írt meg.
Kissé sok a szereplő benne, több a jelenet, olyan, mintha egy sorozatot néznék.Nem tudni, hogy épp melyik jelent jön, Többek között emiatt is izgalmas ez a történet. Olyan vagyok, mint Gary, tele kérdésekkel, amikre majd az utolsó oldalakon fogom megkapni. Vagy nem. Majd kiderül, amint oda érek.

Az embernek nagyon oda kell figyelni, hogy mi is történik éppen, miféle cselekmény zajlik le éppen. Ahogy fentebb írtam, több a szereplő és történet is. 

Azért kiváncsi lennék, hogy ilyenkor mi zajlik az író fejében? Hogy müködnek ezek a dolgok? Hogy nem kavarodik bele ebbe. Nem irigylem...

Remélem folytatni fogja az írást, mert ez a könyv Párhuzamos létezés a legjobb. Vajon felül tudja majd múlni? Jó kérdés. 

Még nem fejeztem be teljesen, olvasom még. Alig várom, hogy a végére érhessek. Csak gondoltam megírok egy előzetes véleményt a könyvről, hisz hamarosan megjelenik. S nagyon nem szeretnék kicsúszni. Sajnos volt példa már rá.

Szívből merem ajánlani a Boltsek Erik könyvét. Számomra év egyik legjobbja lett. Annyira magával ragadt a történet, érdemes beszerezni.

A könvet itt tudjátok beszerezni:

Boltsek Erik írói oldala

Rukkola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése