2018. április 6., péntek

J.K. Smith: Ismert ismeretlen

~~~ Recenzió ~~~

Ezúton is szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak és J. K. Smith szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a második kötetet. Azt kell, hogy mondjam, vagy jelezzem, hogy J. K. Smith humor koronázatlan királynője? Jelenleg épp most mosolygok magamban nagyban. Imádtam az egész könyvet és cseppet sem kellett csalódnom. Ugyanazt a meg szokott stílust továbbra is feltűnik a könyvben. Nem lankadt a figyelmem, sőt még jobban és többet szerettem volna olvasni.

J. K. Smith: Ismert ismeretlen




Tartalom:
Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.
Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.
Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.
A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?


Véleményem
5/5

Tyűha azt a mindenit. J. K. Smith felülmúlta az előző könyvét. Istenem, de szuper volt. Tom és Lívia eszement páros. Annyira aranyosak, viccesek imádnivaló páros ők. Többiek meg.. ejj ,nem semmi. Bírom Melinda stílusát igazi barát Lívnek. Nanát pedig egyenesen szeretni való nagyi. Igazán élvezet volt olvasni, hogy mennyire elmerült az internetbe. Igyekszik haladni a korral. Bálint meg, hát igen valahol éreztem, hogy ő szerelmes Lívbe, de Lív nem vette észre vagy nem akarta. Ebben a történetben minden volt. Egy kis családi titok, összezördülés, családon belüli erőszak, nyaralás, szerelem, csalódás és legtöbb vicces jelenetek és beszólások. Mindenből volt egy kicsi. S látszik, hogy a szerző még jobban kitett magáért. Hiszen hol nevezem, hol pityeregtem. Nagyon tetszett, imádtam minden egyes sorát. Kornélt nagyon bírtam Lív eltitkolt báty. Akit később ismerhetjük meg. Le sem tagadhatná nem Albertfi családhoz, tartozik. Azt hiszem ez eddigi legjobb, legszórakoztatóbb könyv. Igazán izgalmas volt elolvasni, hogy két ember találkozik egymással egyik marhaságot a másik után, mondja. Nagyon élveztem az olvasást. Igazán szórakoztató és humoros volt. Szerző tudja, mi kell a népnek. Továbbra is várom a következőt, hiszen ősszel Káosz a köbön c. könyv is megjelenik J. K. Smith-nek. Ez a könyv pedig fenomenális. Aki szereti a vicces, bohókás romantikus történeteket annak ajánlom ezt a könyvet szívből. Cseppet sem fog unatkozni. Készüljetek fel, hogy nagyokat fogtok nevetni.  S végre rájöttem, mi lehet a gemkapocsnak a jelentősége. És végre találtam egy új nevet a cicámnak. Cikicakk neve lesz Lívia cicája után.



Szóval, tessék megvásárolni a könyvet. Nagyon melegen ajánlom nektek.

Kedvenc idézet,jelenet:

"-Úristen ,mit csináltunk? - kapta a kezét a szája elé Lívia, mikor elszakította ajkait Tométól.
- Csókolóztunk - válaszolt a férfi nyugodtan.
- De ez rossz.
- Nekem nő még nem mondta ilyen nyíltan a szemembe, hogy béna vagyok. Vegyem sértésnek? - húzta fel a bal szemöldökét Tom.
- Nem a csók volt rossz. Én nem szoktam ilyet csinálni. Nem ilyen vagyok. Még nincs  egy órája sem,hogy ismerlek. Még a vezetékneved sem tudom, és letámadtalak - hadarta.
- Ahhoz képest, hogy nem szoktál csókolózni ,egész ügyesen csinálod - vigyorgott a férfi - És Kallio.
- Szoktam csókolózni, de nem esek neki a férfiaknak, mint egy kiéhezett nőstény állat.
- Nem estél nekem,egyszerre csináltuk. Nagyon is benne voltunk mind a ketten - nevetett már hangosan a férfi.
- Oké,akkor ketten. De én átgondolom a dolgokat,mérlegelek,gondosan döntök, aztán cselekszenek - számolta az érveit az ujjain Lívia. - Nem vagyok az a ,,bumm bele a közepébe" típus. Mi a csuda az a Kal izé?
- Kallio. Ez a nevem. Thomas Kallio."

"Nem értem ,miért hiszik a nők, hogy a két dolog szöges ellentétben áll egymással. Ugyanott takar. Alsó,alsó,felső,felső. Mell,fenék ,meg..."

"-A szerelem mindenkinek való. És te is csak ember vagy. Vannak hullámvölgyek és hullámhegyek,de összességében a szerelem, az valami földöntúli dolog, ha valaki megtalálja a lelke másik felét.
-Ember vagyok,de erős ember. Egy erős ,magabiztos nő
-Nem tudhatod ,mennyire vagy erős ,ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről.  Most vacakul érzed magad, de mire ebből kilábalsz, erősebb leszel, mint előtte voltál."

"– Őt is kiütöd, mint a répát? – kérdezte izgatottan Nana. 
– Nagyi, akkor szlengelj, ha tudod, hogy kell – forgatta a szemét Szilvi. 
– Lecsapod, mint a kakit? – próbálkozott újra. 
– Anyu, szerintem ezt még gyakorold – kérte Károly."


A könyvet itt tudod beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése