2018. április 18., szerda

Lana Millan : Raziel

Nos életemben először fordult elő, hogy idézetek miatt vásároltam meg egy könyvet. El sem olvastam a tartalmat, hogy valójában miről szólt.
Először is ugye az idézetek vonták fel a figyelmem. Ahogy a szerző megosztotta akkor eldöntöttem, hogy kell nekem. Elsőnek nem tudtam, hogy magyar szerző. Hisz még mindig vannak jócskán, akikről nem tudok. Sajnos.

My relationship with books Blogger írta, hogy bizony ő magyar. Instán kérdeztem rá döbbenten. Amikor megadta a választ már meg is rendeltem. Nagyon örültem neki. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz a könyv, a történet. Nem sokat kell várnom. Meg is kaptam és el is kezdtem olvasni.




Véleményem :
5/5


A történet szerint Raziel az emberek közé taszították, szárnyai nélkül. Egy Kendra nevű nő veszi pártfogásában, miután egy szikla tetején meglátja. Nagyon érdekes és fordulatos történet veszi kezdetét. Eltelik jó néhány hónap mire egy arkangyal, megjelenik Razielnek. Uriel aki segítséget kér, vagyis parancsot ad neki, hogy keresse meg Tudás könyvét. Amit Raziel hagyott el 200 éve. Segítségül társul egy démon Belader. S itt kezdődik a bonyodalom már az elején. Ki nem állhatták egymást. De, ahogy halad a történet úgy változik meg minden. Belader nem egyszer megmentette Raziel életét. Mindig valami kalamajkában keverednek. A szerző pedig minden egyes kalamajka után gondolat ébresztő mondatokat ír, amin sokszor elgondolkodtam én is. Nagyon tetszett a stílusa, hogy ötvözi a romantikát, filozófiát, kalandot, drámát. Persze a fantasy részről sem feledkezzünk meg, ahol egy angyal és egy démon összefog, hogy megtalálja a könyvet. Különben az emberiségnek annyi. Sok humor és érzelem van ebben a könyvben. Azt hiszem Raziel kezdi megkedvelni az emberi létet. És Belader pedig szerelmet érez Raziel iránt. 
A szerző igen csak sok jó és őszinte dolgokat írt. Amikkel én is egyetértettem.
Raziel és Belader kapcsolata érdekes és izgalmas volt. Imádtam Belader. Tetszett a beszólásai,világ megváltó gondolatai. De Raziel sem maradt ám le. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, és nem csak az idézetek miatt. A történet vége felé mindketten tudták, hogy nem lesznek együtt. Pedig annyira izgultam, hogy legyenek együtt. Belader végre kezdett érezni. Érezni egy másik ember vagy angyal iránt. Egy érzés, mely szerelemnek hívnak. Raziel is megtapasztalta milyen érzés szerelmesnek lenni és fájdalmasan elveszíteni valakit, akit szeretünk.  Nem tudok ennél többet mondani csak annyit, hogy nagyon nagyon ajánlom mindenkinek a könyvet. Nagyon életszerű, szórakoztató kis romantikus fantasy történet. És azt hiszem a következő könyvre is vevő, leszek. Hiszen függővéges sajnos. Nem hiszem, hogy Belader feladta volna, hogy ne legyen együtt Raziellel. Köszönöm a szerzőnek, hogy elolvashattam a könyvet. Szívből gratulálok és várom a következő regényt.

Kedvenc idézetek:

„Az élet lutri. Lehet, hogy mindent a nagykönyv szerint teszel, ahogyan kell, ahogy mások elvárják tőled, aztán egy pillanatra nem figyelsz, és elcsap egy autó. Én azt mondom, élj, mindig tiszta szívvel élj.”

„Rengeteg szörnyűséget láttam már, de más dolog látni és megint más érezni. Az emberi érzések fájdalmasak és zavarosak, mégis mérhetetlenül gyönyörűek.”

„Amióta a könyvnek nyoma veszett, az emberiség túl nagy léptekkel halad, nagyon gyorsan fejlődik. Próbálkoztunk lassítani, háborúkkal, betegségekkel, természeti katasztrófákkal, a szokásos dolgokkal. Nem lehet már őket megállítani. A mennybe alig érkeznek lelkek. Tudod te, mit jelent ez?”


A könyvet itt tudod megvásárolni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése