2020. január 22., szerda

Kása Ferenc Hogyan indítsd újra az Univerzumot - "Egy igazi rendhagyó könyv,érdemes elolvasni."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Napkút Kiadónak és Kása Ferenc írónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni a nem mindennapi történetet Hogyan indítsd újra az Univerzumot  című könyvet. Ez a könyv egészen érdekes volt számomra, mert elgondolkodtam azon, hogy mi lenne tényleg, ha úgy ébrednék fel, hogy nincs Magyarország és a sok millió magyar ember. Ez a könyv érdekes történetet mesél el. Érdemes beszerezni.


Kása Ferenc:
Hogyan indítsd újra az Univerzumot
  


Tartalom:

Egy virágillatú tavaszi reggelen Csongor arra ébred Londonban, hogy Magyarország eltűnt a térképről. Pár órával később kiderül, hogy a közelgő világvége megakadályozásának egyetlen módja, ha egy olasz ékszerkészítő és egy lengyel taxisofőr segítségével újra­indítják az Univerzumot. Ez pedig majdnem annyira idegtépő, mint a Windows újraindítása… Na de mit keres Neumann János és David Bowie ebben a kiforgatott Mátrix-sztoriban? 
A legjobb tanács, amit az apokalipszis előtti utolsó percekre adhatok, az, hogy nyírd le a füvet. Ha valami idiótának mégis sikerül megakadályozni a nagybetűs vég eljövetelét, az utolsó dolog, amivel kezdeni akarod hátralévő életed első óráját, az a fűnyírás, nem igaz? (Persze hacsak nem Forrest Gump nézeteit osztod a világról.)

Véleményem
5/5

Ez egy igazán érdekes olvasmány volt. Mi történik, ha egy teljes ország eltűnik vele együtt sok millió ember. Erre ébredt fel Csongor egy nap. Eléggé szokatlan sztorit olvashattam, viszont nagyon bejött. Mondhatnám, hogy kicsit kiléptem a komfort zónából, mert ritkán olvasok sci-fi könyveket.
Inkább általában filmeket nézek. S itt jutott eszembe egy kultikus film a Mátrix. Ahogy eszembe jutott rögtön arra gondoltam, hogy bakker Neo kösd fel a gatyád. S tényleg elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha úgy ébrednék fel, hogy eltűnne a magyar nyelv, a hazám. Mit tennék? Pánikba esnék? Úgy látom Csongor igyekezett nyugalmat erőltetnie magára. Irigyeltem! Szóval, ahogy haladt a történet úgy jött érdekesebbnél érdekesebb karakterek a történetben. David Bowie, Neuman János… Csóváltam a fejem, hogy vajon ebből mi is lesz. Aztán, ahogy kiderült mit kellene Csongornak tenni utána már izgultam, hogy vajon sikerül-e megoldani a világvége problémát. Annyi szent, ez a könyv nem piskóta. Csongor nem egyedül nézett szembe az apokalipszis világvége dologgal, egy olasz ékszerkészítő és egy lengyel taxissal indul, hogy megmentse a világot. S igazából itt kezdődik a történet izgis része.
Viszont voltak részek, amiket nem értettem pl az ilyen volt számítástechnikai része, de ez nem vont le abból, hogy 5 csillagot megadjam.
Csak egy apró problémám volt ezzel a könyvvel azaz, hogy túl rövid volt. Olvastam volna még tovább. Mi lesz Csongorral? Annával, stb. S ezek után szívesen olvasnék az írótól további könyveket. Ha szabadna ilyet mondanom, folytassa tovább.


A könyvet nem is tudom inkább 14 év felettieknek, tudnám ajánlani, aki szívesen és örömmel olvasna rendhagyó sci - fi könyvet. Bátran ajánlom!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése