2020. január 24., péntek

Amiket el szeretnék olvasni 1.rész - "Fergetes könyvek ,amiket elolvasnék."

Amiket el szeretnék olvasni idei első részében, hozok igazán érdekes könyveket, amiket később valamikor egyszer beszerzek majd. Vegyes felhozatal lesz a lista lesz, itt kérem magyar és külföldi szerzők, amikre kíváncsi vagyok. 2020-ban igen csak sok újdonság lesz és elhozom majd nektek a legklasszabb könyveket. Csak győzzétek kivárni.




Fayer Sándor:
Ördögi kör


Tartalom:

Az ​Ördögi kör katonai miliőfestése és szakmai fordulatai meggyőzhetnek minket arról, hogy Fayer Sándor története nem pusztán fikció. Ezt a regényt olyasvalaki írta, aki a közeget úgy ismeri, mint a tenyerét: benne mozog, évtizedeken keresztül erről szóltak a mindennapjai. 
Főhőse, Tamás, ez a folyton bunyókba keveredő karrierkatona mindent megtesz azért, hogy a világ ne változtathassa meg. Csakhogy Afganisztán megcsavarja az embert… egy borzalmas élmény hatására Tamás rájön, ő amerikaivá akar lenni, célja a legendás Delta Force. De persze a mondás itt is áll: „Vigyázz, mit kívánsz!” Tamást újra és újra Afganisztánba vezénylik, s immár a tengerészgyalogság színeiben, és számot kell vetnie azzal, hogy immár egyetlen tizedmásodpercre sincs biztonságban az élete. 
„Lecsupaszított, de rendkívül hatékony, olvasmányos a forma, pont amilyennek lennie kell, mert ebben a könyvben egy hasonló lendülettel megélt életről van szó. Többek közt ettől lesz az Ördögi körből az egyik legérdekesebb idén megjelent magyar regény.”


Penelope Bloom:
His Banana- Bekapnám
(Bekapnám 1.)


Tartalom:

Az ​új főnököm szereti a szabályokat, és van egy, amit senki sem mer megszegni… 
Senki sem érhet a banánjához. 
Komolyan. 
De én persze megérintettem. 
Ha jobban bele akarunk menni, valójában a számba is vettem. 
Megrágtam… és még le is nyeltem. 
Tudom… Rossz, rossz lány vagyok. 
Ezután vettem észre őt, és akár elhiszitek, akár nem, nem úgy lehet a legjobb első benyomást kelteni, ha épp a pasi banánjától fuldokolsz. 
Egy kicsit visszamegyek az időben. Mielőtt még megérintettem egy billiomos banánját, végre megkaptam az első igazi kiküldetésemet üzleti riporterként. Ez nem a megszokott, béna munka volt, mint interjút készíteni egy kukással a kedvenc útvonaláról, vagy cikket írni arról, hogy milyen nagy dolog összeszedni a kutyaszart a kertekből. 
Nem bizony. Az ilyenekből épp elég is volt. 
Ez volt a nagy kitörési lehetőségem, hogy bebizonyítsam, több vagyok, mint egy két lábon járó katasztrófa. Be kellett épülnöm a Galleon Enterprise-ba, hogy bebizonyítsam a korrupciós gyanút. 
Jöhet a James Bond-zene. 
Csak annyit kellett tennem, hogy felvetetem magam gyakornoknak, és simán lenyomom az interjút Bruce Chambersonnal. 
De fel kellett volna készülnöm rá, hogy a pasi úgy néz ki, mint akit direkt a női vágyak megtestesítésére faragtak. Viszont így is muszáj volt összehoznom. Semmi baki, semmi bénázás, semmi apró baleset. Csak kevesebb, mint egy óráig kellett összeszedettnek lennem. 
Vissza a jelenbe, a konferenciaterembe, a banánjával a számban. A banánjával, amin még a neve is rajta volt nagy, fekete betűkkel. Pár perccel, miután ezt észrevettem, bejött, és rajtakapott. Pár perccel ezután már fel is vett. 
Tudom… Nekem sem tűnt túl jó jelnek.



Penelope Bloom:
Her Cherry – Megnyalnám
(Bekapnám 2.)


Tartalom:
William: 
Hogy ​hogyan találkoztam vele? 
Hát, egy úriember sosem kérkedik. 
De szerencsére én nem vagyok az. 
Először is fizettem a cseresznyéjéért (a pitéjéért, de nem ez a lényeg). 
Aztán megfosztottam a virágaitól. 
És utána? Ott hagytam a névjegyemet, majd kisétáltam, mintha az enyém lenne a hely. 
Ja, mondhatni, hogy erős indítás volt.

Hailey: 
Hogyan találkoztam Williammel? 
Besétált a pékségbe, vett egy cseresznyés pitét, ellopott egy virágokkal teli vázát – még mindig nem tudom, mire kellhetett neki –, majd végül ott hagyta a névjegykártyáját. 
Mielőtt elmondom, mit csináltam a névjegykártyával, valamit tisztázzunk: 
William rosszabbkor be sem léphetett volna az életembe. 
A pékségem a csőd szélén állt. 
A bizarr exem nem akart békén hagyni. 
Ó, és amúgy egy 25 éves szűz voltam – igen, a tény, amit a barátaim minden adandó alkalommal az arcomba vágtak. 
Ha a szüzesség-problémámat Williammel oldottam volna meg, az olyan lett volna, mint egy kalapáccsal lecsapni egy legyet. Brutális túlzás, bár a legjobb fajta. 
De William őrülten dögös volt, ami hülye tettekre készteti a nőket. Olyan szexi volt, hogy még az én fejem is tele lett mindenféle őrültséggel. Például azzal, hogy egy légy még örülne is, ha William és a tökéletes kocka hasa csapná le. Így már legalább ketten lettünk volna így ezzel. 
Szóval felhívtam. 
Talán jobban át kellett volna gondolnom. Talán épp bele sétátok egy katasztrófába, és csak várom, hogy megtörténjen. 
Tudtam, hogy bajban vagyok, amint meghallottam a szexi, mély hangját a vonalban, ahogyan azt mondta: „Még mindig őrülten kívánom a cseresznyédet. Kiszállítást vállalsz?”


Szép Zsolt:
Kárpát Walzer


Tartalom:
Osztrák-Magyar ​Monarchia, Budapest, 1873 ősze.
Körmöczi Zsuzsanna, a nevelőnő enged egy baráti kérésnek, hogy egy rejtélyes metronómot eljuttasson Fiumébe. Távoli rokonait kísérve nekivág a veszélytelennek tűnő útnak az Adriai-tengerhez, azonban már a vasúti szerelvényen lecsap rá a földöntúli iszonyat, és a puszta életéért kénytelen küzdeni. A metronóm ingája gyorsulni kezd az elszabadult gőzvonaton, és lassan már nem is maga a tárgy, hanem a világ sorsa a tét. 
A veszélyek során nem csak ellenségekre, barátokra is lel, például egy titokzatos magyar nemesre, a Garabonciásra. A férfi ott van mindenütt, hogy pokoli keringőbe küldje a szükség szülte hétköznapi hősöket, és egy ősi rend tagjait a Kárpátok lába alatt. A könyv lapjain megelevenednek többek között a magyar hiedelemvilág lakói, a tündérek birodalma, és más földöntúli teremtmények. 
Utazunk térben és időben is, hőseink eljutnak a Monarchia jó néhány szegletébe. Látjuk a fővárost, a tengerparti ékszerdobozt, Fiumét, de érintjük Pressburgot, Pécs környékét, vagy éppen a kicsiny Duna-Varsányt. 
Az egyik oldalon a hősiesség és nemesség, a másikon a Gonosz lakozik, aki időtlenül szemlélődik, és csak azt lesi, mikor vét lépést a táncban az óvatlan nevelőnő – hogy ő aztán lecsaphasson a világra. 
A Kárpát walzer világa nem történelemórák anyagául íródott – helyette felnőtt mesét sző, és ezzel egyedülálló világot teremt. Történetének fonala sokszor metszi a valóságot, néha azzal együtt is fut, gyakran azonban messzire eltávolodik attól.

A könyv a saga első kötete, amely a hőseivel együtt táncba viszi az olvasót is.
Sierra Simone:
Gyónás
(Pap 1,5.)


Tartalom:
Mindig azt halljuk, hogy Isten megbünteti a vétkeseket. A bűnben élők azt aratják, amit vetettek. Imádsággal tisztítsuk meg a lelkünket, mondják, és fájdalommal sanyargassuk magunkat, hogy ismét bűntelenek legyünk.
De itt vagyok én. Bűnös is, vétkes is. Elkeseredetten vágyom a megtisztulásra…, bár olyan jó érzés mocskosnak lenni.
De még én sem számítottam arra, ami bekövetkezett.
Még én sem képzeltem, hogy ilyen hamar rám szakad a büntetésem.
Tyler Anselm Bellnek hívnak.
4 év telt el, mióta megszegtem a cölibátusi fogadalmamat, a saját templomom oltárán.
Ez itt az én gyónásom.
Olvassátok, és ítéljetek felettem.
Ámen.


Sierra Simone:
Az apáca
(Pap 2.)


Tartalom:
Nem ​vagyok jó ember, és soha nem is akartam annak látszani. Nem hiszek a jóságban, nem hiszek Istenben, és nem hiszek semmilyen boldog befejezésben, amelynek nem fizettük meg előre az árát.
Megvan a saját kis szentháromságom, név szerint: pénz, szex, és a 18 éves Macallan prémium minőségű whisky, ámen.
Szóval amikor a ragyogó, briliáns Zenny Iverson megkér, hogy tanítsam meg a szexre, igent akarok mondani, nagyon is. Sajnos számos oka van, hogy nemet mondjak, olyan okok, melyeket még az olyan rosszfiúk sem hagyhatnak figyelmen kívül, mint amilyen én vagyok.
1. Ő a legjobb barátom húga
2. Túl fiatal hozzám. Sokkal, de sokkal fiatalabb.
3. Apáca, vagy legalábbis hamarosan fogadalmat tesz.
De kívánom, még ha a legjobb barátom és Isten is állnak az utamban, tanítani akarom a szexre és megérinteni őt és szeretni. Mégha tudom is, hogy ez valami még rosszabbá tesz, mint ami eddig voltam, rosszabbá, mint egy nagyon rossz ember. Bűnössé.
És éppen ezek a bűnök fognak majd megmenteni…

Daniel Kalla:
A kolostor átka


Tartalom:
1348, Genova 
A fekete halál, az emberiség legpusztítóbb pestisjárványa eléri a várost. Rafael Pasqua, a jó hírű orvos naplójában egyre szaporodnak a bejegyzések, ahogy a gyilkos kór riasztó tempóban szedi áldozatait. Rafael még nem tudja, de mire lecseng a járvány, Európa lakosságának majdnem a fele odavész. 
2019, Genova 
Az olasz kikötőváros több száz éves kolostorának helyén luxuslakópark épül. Az egyik munkást furcsa betegség támadja meg, és kiderül: tünetei megegyeznek a középkor félelmetes ragályáéval. Aztán a betegek száma fékezhetetlenül nőni kezd. Lehet köze egy XIII. századi kolostornak a rettegett fertőzés újjászületéséhez? Isten büntetése, vagy ördögi cselszövés áll a háttérben? 
Milyen titkot rejthet egy szakadozott középkori napló? Tényleg megakadályozhatja milliók halálát?


Ella Steel:
Az indíték


Tartalom:
Matheo Morin, az, a férfi, aki bármire képes, hogy elérje a céljait. 
Egy napon elérkezett a pillanat, hogy pontot tegyen az ügy végére, amin évekig dolgozott. Hogy mit kapott érte cserébe? Három év letöltendőt. 
Nora Marceau házassága maga a pokol. Számára az élet a túlélésről szól. Az ehhez szükséges erőt a gyerekeiből nyeri. 
A szívét elzárva tartja, a testét tárgyként kezeli, mígnem egy napon belép az irodájába Matheo Morin. A férfi iránti vonzalma ráébreszti, hogy változtatni akar. 
Nora mindenkinek megadja a második esélyt, de talán hibát vét, amikor gondolkodás nélkül megbízik a pártfogoltjában… 
Kiismerhetünk valakit, akivel csak pár alkalommal találkoztunk? 
Felülírhatjuk a sors akaratát, ha az életünk a tét? 
De a legfontosabb kérdés, kicsoda valójában Matheo Morin?

Ismerd meg a Sors-Fordítóban elkövetett tettek indítékait.
„Féltem az ismeretlentől, de sokszor úgy éreztem, a szívem már meghozta a döntést a jövőmmel kapcsolatban.”

Marilyn Miller:
A királynő


Tartalom:

 Serena ​Salvatore vagyok, és ez az én történetem. 
Egy olyan világ részévé váltam, ahol egy szabály létezik: a hűség. Egy olyan világ részévé, amely nem ismeri a könyörületet, ahol mindennap meg kell küzdeni az életben maradásért. Félre kellett tennem az elveimet, azt, aki voltam, hogy azzá az emberré válhassak, aki ma vagyok. 
Egy maffiavezér felesége. Szerelme. Társa. Bizalmasa.

Hogy féltem-e? Igen. Hogy akartam? Az már nem számít, mert ezt az életet választottam. Egy maffiavezért. Egy férfit, akibe visszavonhatatlanul beleszerettem. Már az övé vagyok. Az alvilág része vagyok. 
Én vagyok A KIRÁLYNŐ.

„Mikor megérint, világok dőlnek romba. De leginkább az én világom erősnek hitt pillérei. Olyan ez, mintha csak ekkor élnék igazán. Mintha az érintése nélkül egy haldokló test lennék, ami a sötétséget vágyja.”
Marilyn Miller újra az alvilág kegyetlenségébe taszítja az olvasóit A vezér c. könyv folytatásában, választ keresve arra, hogy egy hétköznapi nő, hogyan képes az alvilág egyik legmeghatározóbb személyévé válni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése