2020. augusztus 8., szombat

Interjú Kopácsi Krisztina írónővel - ("Mindig is csodáltam az írókat, hogy hogyan képesek a semmiből ilyen nyakatekert, vagy éppen szívbemarkoló történetet alkotni.")

Köszönöm Kopácsi Krisztina írónőnek, hogy elfogadta a felkérésemet az interjúhoz. Szerencsésnek mondhatom, hogy elolvashattam Sötét múlt c. kötetét. Szívből merem ajánlani nektek a könyvet. Izgalmas, szenvedéllyel teli fordulatos történetet kaptam. Szívből merem ajánlani nektek a könyvet, és nagyon örülök, hogy általam kedvelt könyv írónőjével készíthetek interjút.1.
Kérlek, mesélj kicsit magadról, mit lehet tudni?

Kopácsi Krisztina vagyok, 3 gyermek édesanyja és feleség. Budapesten élek. Egy középiskolában dolgozom, mint tanulmányi asszisztens.
A kreatívkodás mindig jelen volt az életemben. Sok mindent kipróbáltam az évek során: varrás, virágcsokor készítés, kötés, horgolás, de valahogy úgy éreztem, hogy egyikben sem teljesedtem ki igazán.
Aztán 2018 őszén egy hirtelen jött sugallatra elkezdtem írni a most megjelent könyvemet, és amint leütöttem az első betűt már tudtam, igaz szerelem szövődött az írás és én köztem.

2.
Milyen érzés számodra, hogy most már kötet formájában jelenik meg az elképzelt történeted?

Amikor a NewLine kiadó visszaírt, hogy részükről semmi akadálya a kiadásnak, hát, madarat lehetett volna velem fogatni.  De az út, amíg idáig eljutottam, nem volt egyszerű. Talán pontosan emiatt először el sem akartam hinni, hogy valóra válik az álmom.

3.
Sötét múlt c. kötet miről szól? Kiknek ajánlanád?

Akik szeretik a titkokkal teli, fordulatos, romantikus történetet, ahol még a végére is bőven jut a meglepetésből.


4.
Van kedvenc jeleneted a könyvben? Illetve kedvenc karakter. Nekem Greg és Lizzy..

Az a jelenet, amit a legnehezebb volt megírni és talán emiatt a leginkább a szívemhez nőtt, Nancy története. De kedvelem Greg és Lizzy első találkozását, és Alex folyamatos beszólásait is.
Az én szívemhez minden szereplő közel áll, még Alex apja is, hiszen hónapokon keresztül velük keltem és feküdtem. Folyamatosan duruzsoltak a fülembe, alakították a sorsukat, nekem csak annyi volt a dolgom, hogy papírra vessem, amit diktáltak.

5.
Család, barátok hogyan fogadták, hogy könyved jelent meg?

A család és a barátok is bátorítottak, velem együtt örültek. Remélem, tetszeni fog nekik!

6.
Mindig is ebben a műfajban szerettél volna, írni vagy próbáltál mást is?

Nem, ez az első regényem, ezelőtt sohasem írtam, vagyis egyszer még a középiskola utolsó évében írtam egy kis novellát, de ha így visszagondolok rá, akkor az inkább csak egy kis butácska történet volt. De a csavar a végén, már abban is megvolt.
Sohasem volt kérdés, hogy ha egyszer írnék, akkor csakis olyan történetet vetnék papírra, amiben sok-sok titok lappang és a végén olyan dologra, derül fény, amire egyáltalán nem számít az olvasó, hiszen én is az ilyen történeteket szeretem, legyen az akár könyv, vagy film.

(Forrás: Kopácsi Krisztina szerzői oldala)

7.
Milyen érzés számodra, hogy megjelent az első könyved? Milyen visszajelzéseket kaptál a történetről?

Kimondhatatlan öröm!
Mindig is csodáltam az írókat, hogy hogyan képesek a semmiből ilyen nyakatekert, vagy éppen szívbemarkoló történetet alkotni. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer én is fejest ugrom ebbe a világba.
Egyelőre még csak két visszajelzést kaptam, az egyiket a kolleganőmtől, a másikat tőled. Mindkettőtök nagyon pozitív véleményt írt a könyvemről.
Igazság szerint még csak most jelent meg, így kell még egy kis idő, amíg megérkeznek majd a visszajelzések. Azt tudom, hogy már jónéhányan olvassák.
8.
Miként jött az ötlet, hogy ilyen történetet írj?

Ahogy azt már az előbb írtam, én is az ilyen történeteket szeretem a legjobban. De ettől függetlenül mindenevő vagyok, szívesen olvasok bármit, a történelmi regényektől kezdve a fantasyn át, a krimiig tényleg bármi jöhet.

9.
Amikor elkészül a történet, ki olvassa el először?

Van egy barátom, aki elolvasta az éppen elkészült fejezeteket, de aztán még annyit változott a történet, hogy a végén már nem is mutattam meg senkinek. Szóval a kiadó szerkesztője olvasta el először úgy, ahogy a végén megjelent.

10.
Hogyan készül a könyv, történet? Hogyan kerültél kapcsolatban NewLine Kiadóval? Mik a tapasztalatod?

Igazából, amikor elkezdtem írni, még fogalmam sem volt, hogy mi lesz a vége, vagyis azt tudtam, hogy milyen véget szeretnék, de nem volt meg a konkrét befejezés. Aztán ahogy haladt előre a történet, úgy kerültek helyére a dolgok. Amikor elkészült az első verzió, ami két részes lett volna, akkor azt elküldtem egy nagy kiadónak. Nekik nagyon tetszett, de azt mondták, hogy legyen inkább egy részes a történet, ezért összehoztak Nádasi Krisszel.  Ő segített nekem, lerövidíteni a történetet. Eltávolíttatta a klisés jeleneteket és ötleteket adott ahhoz, hogy még erősebb legyen a cselekmény. Az ő útmutatásával átírtam a történetet, ami 95%-ban az, ami most megjelent, és amivel újra megkerestem a kiadót, akinek így már nem tetszett a kézirat. A visszautasításuk arra ösztökélt, hogy még egyszer átolvassam a kéziratot. Bővítettem, hozzáírtam.  Kriszhez fordultam segítségért, hogy ajánljon nekem kiadót. Így kerültem a NewLine kiadóhoz.
Örülök, hogy őket választottam, mert egy összetartó, egymást segítő csapathoz kerültem!

11.
Várható közeljövőben még ilyen hangvételű könyv? Ha igen, mi és mikor?

Már írom a második regényemet, ami szintén hasonlóan fordulatos, csavaros történet lesz. Szeretném, ha már 2021 tavaszán megjelenhetne!
Rengeteg ötletem van, már egy harmadik történet is körvonalazódik, és persze tervezem Lizzy és Greg történetét is kibontani. De nem szeretnék megfeledkezni Seanról sem, aki az eredeti még két részesre tervezett regényben sokkal nagyobb szerepet kapott volna. Ő is megérdemli, hogy jobban megismerjük!

Szóval számtalan ötletem van még, ami arra vár, hogy történetként megelevenedhessen!


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése