2020. augusztus 9., vasárnap

Dean Koontz: Sötét zóna (Jane Hawk 1.) - ("Az alapötlet zseniális, érdekes és nagyon kíváncsi is lettem, hogyan fog folytatni a történet, mi lesz Jane-nel és a fiával Travis-el. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni 21. Század Kiadónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Dean Koontz írótól olvasni a Sötét zóna c. könyvét, mely Jane Hawak sorozat első része. Sajnos sokáig tartott elolvasnom a könyvet. Többször félre is kellett tennem, de kitartottam és elolvastam, napokban befejeztem be. Jól is tettem, hogy nem hagytam félbe. Azt hiszem ezek után, elolvasom a többit, mert ilyen befejezéssel, nem hagyhatom abba.

Dean Koontz:
Sötét zóna
(Jane Hawk 1.)



Tartalom:
„Meg kellett halnom” – írja búcsúlevelében a sikeres és boldognak tűnő tengerésztiszt, mielőtt megöli magát. Felesége Jane Hawk, az FBI ügynöke, nem érti, mi történhetett, amikor azonban több hasonló, látszólag értelmetlen öngyilkosságról hall, elhatározza, hogy kideríti, mi áll a háttérben. Ami feltárul előtte, minden képzeletet felülmúl, így Jane Hawk lassan úgy érzi: ő az Egyesült Államok legjobban keresett szökevénye. És nem is téved nagyot…

Véleményem
3,5 /5

Igazából sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan is írjam meg a véleményemet erről a könyvről. Sajnos sokáig tartott kiolvasnom a könyvet, sokszor félre is kellett tennem. Az első 140 oldalig nagyon unalmas volt számomra. Vártam, hogy valami beüt, hogy na, ezt imádom… De nem jött, viszont így is elolvastam. Igazából 140-től kezdett érdekessé válni a történet. A történet másik fele kezdett igazán izgalmas lenni és elképesztett a történet. Az alapötlet zseniális, érdekes és nagyon kíváncsi is lettem, hogyan fog folytatni a történet, mi lesz Jane-nel és a fiával Travis-el.  Végére igazából Dougal-t kedveltem meg, Nathan ,Jane főnöke valahogy olyan semmilyen figura volt végig.  Nehéz helyzetben vagyok, mert nem merek olyat írni, amivel lelőném a poént. Bár annyira nem is tudnék. Mindenesetre várom a folytatást. Sok kérdésem merült fel bennem, hogy ezután mi lesz, hogy megszerezte azokat a fájlokat? Mi fog történi vele? Hova fajul el az egész..
Őszintén megmondom számomra ez az első könyv a szerzőtől és valahogy nem lettem teljesen elragadtatva. Ahogy a véleményeket olvasgattam a molyon, úgy érzem, nem vagyok egyedül. Egyszerre volt számomra ijesztő és félelmetes a történet másik fele. Elképesztőnek tartom az egészet, hogy ilyen előfordulhat. Hihetetlen Jane miket meg nem tudod meg és képesek lettek, volna eltűntetni őt és a fiát, hogy a borzalmas titkaikat megtartsák. Azt hiszem innen már képtelenség lesz abbahagynom az olvasást, folytatást.


Kiknek ajánlanám? Akik olvasták már Dean Koontz könyveit és kiváncsiak Jane Hawk sorozatra és kitartóak. 

A könyvet itt tudjátok megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése