2020. augusztus 5., szerda

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza ( Felföldi rejtélyek 1. ) - ("Jud Meyrin írónő mesterien tudja szövögetni a rejtélyt, olyannyira, hogy magam sem tudtam ki a tettes...")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Jud Meyrin írónőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni szeptemberben megjelenő a Lowdeni boszorkányhajsza ( Felföldi rejtélyek 1. ) c. könyvét. Az egyszer biztos, hogy ez a történet sokkal, de sokkal jobb lett, mint az eddigiek. Írónő még jobban fel tudja csigázni az olvasót, és abszolút nem lehet tudni ki a tettes. Zseniális!

Jud Meyrin:
Lowdeni boszorkányhajsza
( Felföldi rejtélyek 1. )


Tartalom:
Egy ​kotnyeles újságírónő 
Egy kemény nyomozó 
És egy kaméleonként rejtőzködő gyilkos 

Amikor Lottie Kelsey szomszédja gyanús körülmények között eltűnik, a kíváncsi újságíró azonnal szimatolni kezd. Eddig kultúráról írt az Edinburghi Krónikákba, ám főnöke nem engedi komolyabb témák közelébe. Lottie elhatározza, hogy bármi áron összehoz egy ütős címlapsztorit, és megmutatja, hogy az ő helye nem a kultúra rovatnál van. Nem számol azonban a nyomozást vezető zsaruval, aki egy kanál vízben meg tudná fojtani, és folyton keresztbe tesz neki. 

Tristan Huntert egy tragikusan végződő akció után helyezik át Edinburghbe. Gyötri a bűntudat, amiért magára kell hagynia sérült barátnőjét Londonban, de nincs más választása. Amikor egy eltűnés véres gyilkosságba torkollik, Tristan rájön, hogy erre a lehetőségre várt. Ha elkapja a gyilkost, visszatérhet korábbi életéhez. Nem számol azonban a minden lében kanál újságírónővel, aki állandóan beleüti az orrát a nyomozásba, és a feje tetejére állít mindent, amiben eddig hitt. 

Lottie és Tristan eszeveszett hajszába kezd az arctalan gyilkos után, aki olyan könnyedén csúszik ki a markukból, mintha szellem lenne, miközben egymással és zavaros érzéseikkel is meg kell küzdeniük. 

Mennyire kell elcseszettnek lenned ahhoz, hogy arra vágyj, aki gyűlöl? 
Mi fog végül győzni: az elvek vagy a szenvedély? 
Vagy a gyilkos, aki senkit sem kímél?


Véleményem
5/5


Mit is mondhatnék. Alig egy nap alatt kiolvastam. Egyszerűen nem tudtam letenni, annyira magában szippantott ez a történet. Nagyon odaszegezett, izgalmas volt, romantikus is, és krimis is. Jud Meyrin írónő mesterien tudja szövögetni a rejtélyt, olyannyira, hogy magam sem tudtam ki a tettes.. Tristan-t néha úgy meg tudtam volna pofozni, hihetetlen, hogy milyen arrogáns, pöcs.  De aztán... Jött Lottie és minden a feje tetejére állt. Nem kevés hidegvérre volt szüksége Tristannak.  Imádtam, ahogy vitatkoztak, beszólásaik és az, hogy szinte vibrált köztük a levegő. Annyira érezhető volt köztük a feszültség.  Igazán izgalmas volt számomra a történet, ahogy haladt előre kicsit gondolkodóba ejtett, hogy ki lehet a tettes. Hiszen mindenki szóba jöhetett, aki közel állt az áldozathoz. Végére kiderült, de nem erre számítottam. Nagy meglepetés volt számomra. Hát igen, nem is csoda. Hisz az írónő sokat olvas, van honnan merítenie.  Jud Meyrin írásait imádom, annyira jól ír.
Az írónőnek ez már a harmadik regénye s azt kell mondanom, hogy egyre jobban ír. Sőt! Mindig emel egy újabb szintet a következő regényeivel. Elképesztően tehetséges. Olvasás közben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha meg lenne filmesítve a történetei. Mert az a véleményem, hogy az eddig megírt történetei filmre kívánkozik. Ezt a történetet nagyon is el tudnám képzelni egy egész estés filmként.
Jud Meyrinnek meg van az a képessége, hogy a történetei filmszerűen irja le, meséli el és ez nagyon ritka az ilyen. Tristan és Lottie kapcsolata a történet közepéig kezd egy kis fordulatot venni. Már nem harciaskodnak annyira, de azért meg van az tűz, ami elején fellobbant kettejük közt. S tényleg kotnyeles ez a Lottie, mindig ott van, ahol nem kéne lennie. Tristant jobbik esetben mindig felbosszantja. Az ilyen történeteket szeretem, amikor vannak viták, veszekedések, és mint tudjuk édes a kibékülés. Nem? Történet végére le is esett az állam nem tudtam, hogy ez a könyv sorozat és erős függővéges lett. Jud mit teszel velem? Mondd? 

Ajánlom annak ezt a történetet, aki szereti a romantikát is, a krimit is. Mert  mindkettő megtalálható benne. 

A könyvet itt tudjátok előjegyezni:

2 megjegyzés:

 1. Az írónő mindkét megjelent könyvét olvastam, és mindegyik történet megfogott. Olvasmányos, fordulatokban gazdag, és pörgős volt. A krimi szál mellett a romantika is jelen volt, de egyáltalán nem az a csöpögős romantikaként.
  Emlékszem, a Rózsakői rejtélyeket kora délután kezdtem el olvasni, és valamikor éjjel kettő körül fejeztem be, mert kíváncsi voltam, hogyan kapcsolódik a múlt szál a jelenhez, és hogyan zárja le az írónő a szálakat benne.
  És már nagyon várom a harmadik, hamarosan megjelenő könyvét is Juditnak!
  A tartalom leírása alapján nincs kétségem afelől, hogy eseményekben gazdag történetre számíthatunk! És a közzétett részletek alapján ezt a könyvet sem fogom sokáig pihentetni a polcon...!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Antal Szilvia! Merem ajánlani ezt könyvet, érdemes előjegyezni. Sokkal izgalmasabb,mint az első kettő.

   Törlés