2022. február 4., péntek

A Hogyan ne érezd magad sz*rul szerzőjének új sikerkönyve - ("Agave Könyvek Kiadónál megjelenik február 15-én!")

Andrea Owen: Hogyan állj ki magadért
(Make Some Noise)

Mondd ki, amit gondolsz, és teljesedj ki!

Merész és szókimondó kézikönyv azoknak, akik a hangjukat keresik a vágyaik kifejezéséhez és ahhoz, hogy olyan életet éljenek, amilyenre a szívük mélyén vágynak.

Rengeteg hasznos tanácsot nyújt minden nőnek, aki komoly változásokat szeretne az életében.

– Lori Harder

Megjelenik február 15-én!

Agave Könyvek Kiadó 

 


Fordította: Török Krisztina

Fülszöveg

Nőként eléggé unalmas már állandóan azt hallgatnunk, hogy “túl ilyenek meg olyanok” vagyunk. Csak mert végre kinyitjuk a szánkat, és kiállunk önmagukért és azokért a dolgokért, amikben hiszünk, amikre vágyunk vagy amikre szükségünk van.

Eljött az idő, hogy kiteljesedjünk, hogy megmutassuk, itt vagyunk mi is! Andrea Owennek, a Hogyan ne érezd magad sz*rul szerzőjének, életmód-tanácsadónak és coachnak mélységes meggyőződése, hogy mindez elérhető.

Jelen korunk egyik alapvetése, hogy a nőknek a partvonalon illik leélni az életüket, saját igényeiket és szükségleteiket mindig a háttérbe szorítva. Ezt a társadalmi kondicionálást kérdőjelezi meg és töri darabokra ez a közvetlen hangnemben megírt könyv. Megmutatja, hogyan vehetjük kezünkbe az életünk irányítását, hogyan lehetünk végre a magunk urai.

A Hogyan állj ki magadért azokat a beidegződéseket elemzi, amelyek a nők erejét roncsolják és ássák alá, helyettük pedig új viselkedési formákat kínál, melyek segítségével kiteljesíthetjük a vágyainkat és saját szükségleteinket. Owen nyers és őszinte iránymutatást ad a tudatos felejtés módszeréhez, mellyel leszokhatunk végre arról, hogy mindig apróra összehúzzuk magunkat, és rákényszeríthetjük magunkat, hogy bízzunk az ösztöneinkben és a belső bölcsességünkben. Hallassuk végre a hangunkat! Ne csak önmagunkért, hanem minden előttünk járó és utánunk jövő nőtársunkért. 

Idézet a kötet előszavából

Ez a könyv részben fegyverbe szólító, lelkesítő beszéd, részben útmutató ahhoz, hogy kitörhessünk abból, amiről a legtöbben azt tanultuk: az igazság. Ígérem, hogy ezekben a fejezetekben magadra ismersz majd – itt is, ott is megpillantod az életed egy-egy morzsáját, amiről eddig azt hitted, senki sem tud róla (ez azért van, mert szemmel tartalak). 

Hadd emlékeztesselek rá, hogy ez a lényeg. Eljött az idő. Nincs főpróba, nincs hadd-fussak-neki-még-egyszer. Ma és minden következő nap az életed kezdete, és csakis rajtad áll, hogy kiélvezd minden percét. Csak annyit kell tenned, hogy felismerd az éhségedet, hogy ha csak egy pillanatra is, de elhidd, hogy képes vagy megteremteni, amit csak akarsz, képes vagy cselekedni. Itt kerül képbe a könyv és én, mi leszünk az útmutató fény előtted a remek, mindent felülmúló életedhez

Ölelés, seggbe rúgás és lárma
Andrea”

A szerzőről

Andrea Owen először a saját étkezési zavarát, alkoholizmusát és válás utáni problémáit oldotta meg, majd ezután lett belőle nemzetközi hírű életmód-coach és segítő. Mára két bestseller könyv szerzője, melyeket tizennyolc nyelvre fordítottak le, és huszonkét ország könyvpiacán adtak ki. A Your Kick-Ass Life projektjének és weboldalának több mint 1 millió követője van, a workshopjait pedig hosszú ideig szponzorálta a Dove a Valódi szépség kampányának keretében.

 

Beleolvasó

 1
Töltsd már ki azt az átkozott teret!

2009-ben a kaliforniai San Marcosban jártam a California State Universityre, és a BA diplomámat csináltam a második terhességem sokadik hónapjában.
Az egyik órán előjött egy képlet, amit a hallgatók nagy része nem értett. Csoportokba osztottak bennünket, hogy úgy oldjunk meg egy feladatot, és én elkezdtem a társaimat kérdezgetni, érti-e valaki a képletet, de senkit sem találtam, aki értette volna. Arra jutottunk, hogy segítségre lenne szükségünk, de senkinek sem akaródzott ezzel előhozakodni. A professzor már többször is elmagyarázta, és nyilvánvalóan senki sem óhajtott a maga vagy a csoport nevében újabb kérdéssel fordulni hozzá a témában.
Amikor a prof bejelentette, hogy másnap dolgozatot írunk, én azért csak jelentkeztem.
– Tanár úr – mondtam –, ezt a képletet sajnos nem egészen értjük, és amennyire én látom, még senkinek sem világos az anyag. Átvehetnénk még egyszer?
– Már kétszer átvettük, Andrea – jött a prof válasza.
Nem tudom, pontosan mi kerekedett bennem felül, és miért kapott el a kényszer, hogy kiálljak magamért ott és akkor, ta- lán hogy az összes résztvevő képviseletében beszéltem, talán csak a dagadt bokám miatt esett jól felállni, mindenesetre

fogtam a hatalmas terhes pocakomat, felemelkedtem a székemből, nagy levegőt vettem, és kiböktem:
– Az elmúlt húsz percben próbáltam keresni valakit, aki elmagyarázná nekem az anyagot, tanár úr, de senkit sem találtam. Mert senki sem érti. Szerintem ez azért lehet, mert ön eddig még nem magyarázta el megfelelően, hiszen nem egyedül én nem értem. Mindenki nevében kérem, hogy vegyük át még egyszer.
Soha nem felejtem el azt a néma csendet, ami a kérdésem után beállt. Láttam, ahogy sokan leszegik a fejüket, és elmélyülten merednek az asztalukra, mint aki képtelen belenézni a szemembe vagy a tanáréba. Tapintható volt a kényelmetlen, kínos érzés. A professzor hosszú másodpercekig bámult rám, nem tudtam megtippelni, mi következik. Kezdtem megbánni, hogy jártattam a számat.
Mielőtt még kimenekültem volna a tanteremből, hogy soha vissza se menjek, és a diplomámat se szerezzem meg, megszólalt:
– Kemény kis nő maga. Legyen. A következő órán még egy- szer átvesszük az anyagot, és csak azután írjuk meg a zárthelyit.
Messzemenőkig kétlem, hogy ha egy fiú állt volna fel a kéréssel, őt „kemény kis fiatalember”-nek nevezte volna. Mondjuk, akár tévedhetek is, és mégis úgy tett volna, de a lényeg, hogy ebből a válaszból nekem az jött le, a professzor soha ki nem nézte volna belőlem, hogy képes lennék kiállni magamért és elmondani a diákként érzett problémáimat plusz még egy ilyen merész kéréssel is előhozakodni.
Pedig nem voltam vakmerő, pontosan tisztában voltam vele, mekkora kockázatot vállalok, amikor kitöltöm a teret, és a hangomat hallatom.
Talán te is voltál már hasonló helyzetben, kikívánkozott belőled valami, és hallattad is a hangodat.

 

Előrendelhető kedvezménnyel 

Agave Könyvek Kiadó

A szerző előző kötete a kiadónál

Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad sz*rul


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése