2022. február 25., péntek

A.K. Larkwood: A Kimondatlan Név (The ​Unspoken Name) című kötet megjelenik március 17-én az Agave Könyvek Kiadónál. - ("„Lélegzetelállító utazás. Epikus fantasy, amelyben kísért a bőrünk alá kúszó iszonyat, ugyanakkor elvarázsol a rendületlen, elragadóan szépséges szerelem.” K. A. Doore, a The Perfect Assassin szerzője ")

Mi lenne, ha tudnád, hogyan és mikor fogsz meghalni?

A.K. Larkwood:
A Kimondatlan Név

(The ​Unspoken Name)

„A klasszikus orkos-kardos fantasy váratlanul újszerű, modern értelmezése. Menő, dögös és időtlen… Nem lehet eléggé imádni.”
Tamsyn Muir, a Gideon, a Kilencedik szerzője

„Részletgazdag és lebilincselő történet, zseniális főhajtás olyan nagyságok előtt, mint Ursula K. Le Guin és Diana Wynne Jones.”
Jenn Lyons, a Királyok Veszte szerzője

„Lélegzetelállító utazás. Epikus fantasy, amelyben kísért a bőrünk alá kúszó iszonyat, ugyanakkor elvarázsol a rendületlen, elragadóan szépséges szerelem.”
K. A. Doore, a The Perfect Assassin szerzője 

 

Megjelenik március 17-én!
Agave Könyvek Kiadó

Fordította: Tamás Gábor

Fülszöveg

Kszorvejt az ősi mágia egyik szektája nevelte. Mindig is tudta, hogy a tizennegyedik születésnapján felmászik majd a hegyre, belép a szentélybe, és az istenük, a Kimondatlan áldozata lesz. Ám a halála napján felkeresi egy nagy hatalmú varázsló, és lehetőséget kínál neki: fordítson hátat a végzetének, hogy tolvajjá, kémmé és orgyilkossá váljon – a varázsló hű fegyverévé. A lány sosem akart értelmetlen halált halni, ezért elfogadja az ajánlatot.

Kezdetben segít megdönteni egy ország vezetését és visszaadni a varázslónak a hatalmát, aztán a megbízásából kutatni kezd egy ereklye után, amely számos világot képes lenne megváltoztatni.

Eljön azonban a nap, amitől Kszorvej mindvégig rettegett. Szembetalálkozik régi szektájával, amelynek tagjai ugyanazt a mágikus tárgyat keresik. Kszorverjnek el kell számolnia a múltjával, ráadásul szembesül a ténnyel, hogy az istenek nem felejtenek, és idővel minden adósságot meg kell fizetni…

 

Ajánlások


„Lenyűgöző, ügyes és kábítóan magabiztos debütálás. A történetben szereplő világ épp annyira egzotikus és veszélyes, mint a benne mozgó szereplők. A Kimondatlan Név hibátlan első oldalától egészen a keserédes utolsó mondatáig, olyan könyv, amilyenhez foghatót még nem olvastam.”
Nicholas Eames, A Wadon királyai szerzője

„Nagyszerű könyv! Részletgazdag, lebilincselő és rendkívüli darab, zseniális főhajtás olyan nagyságok előtt, mint Ursula K. Le Guin és Diana Wynne Jones. A. K. Larkwood könyve az első oldalától fogva megragadott, és nem is engedett el többé. Mesés szöveg, a szó minden értelmében.”
Jenn Lyons, a Királyok Veszte szerzője

„A. K. Larkwood könyve, A Kimondatlan Név Le Guin nagyszerű művét, az Atuan sírjait idéző epikus fantasy: mintha Arha az elemésztett felnőttként pártfogója, egy gyanús varázsló szolgálatában álló kardforgató zsoldos lenne. Gyors ütemű, érzelmekre is ható harcjelenetei, veszedelmes, szépséges és a megalkuvásról szóló varázslása miatt nagyon szeretem ezt a könyvet.”
Arkady Martine, a Birodalomnak nevezett emlék szerzője

„A hagyományos orkos-kardos fantasy váratlan és újszerű értelmezése. Menő, dögös és időtlen… Nem lehet eléggé imádni.”
Tamsyn Muir, a Gideon, a Kilencedik szerzője

„Igazán csodálatos könyv… Az első oldalától fogva felkeltette a figyelmemet, és nem engedte ellankadni. Üdítően friss, izgalmas és új szöveg izgalmas szereplőkkel, folyamatosan változó felállással, lehetetlenségnek számító feladatokkal, lélegzetelállító helyszínekkel és döbbenetes csavarokkal.”
Dyrk Ashton, a Paternus szerzője

„Teljesen vad és új formában adja vissza a fantasy valamennyi orkos, epikus küldetéses, halott istenes és élőhalott lelkes elemét, a vakmerő mentőakciók és az utolsó pillanatban történő megmenekülések szokványos fordulatait. Szédületes és elragadó bemutatkozás.”
Alix E. Harrow, a Tízezer ajtó Hugo- és Nebula-díjra jelölt szerzője

„Larkwood bemutatkozása a műfaj üdítő és szórakoztató darabja okosan megírt szöveggel, tetszetős szereplőkkel és csodálatos világépítéssel. Kötelező olvasmány minden fantasyrajongó számára.”
Tara Sim, a Scavenge The Stars szerzője

„A Kimondatlan Névben megvan minden: bizsergetően jó próza, káprázatos világépítés, nagy hatalmú, érett nők, saját erőből létrehozott – habár rettenetes – család, óriási kígyók, ősi sírok, halott istenek és igaz szerelem. Csodálatos könyv. Egy ültő helyemben elolvastam."
Emily Tesh, a Silver In The Wood szerzője

„Lélegzetelállító utazás. Epikus fantasy, amelyben kísért az ember bőre alá kúszó iszonyat, ugyanakkor gyönyörködhetünk a rendületlen, elragadóan szépséges szerelemben.”
K. A. Doore, a The Perfect Assassin szerzője

 

A szerzőről

A. K. Larkwood a St. John’s Főiskolán végzett Cambridge-ben. Dolgozott a médiában, felsőoktatásban és a jog területén is. A Kimondatlan Név az első regénye, a megjelenését követően jelölték a legjobb elsőkötetes szerzőnek járó Astounding-díjra.

 

Előrendelhető kedvezménnyel!

Agave Könyvek Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése