2022. február 8., kedd

Beleolvasó:Tade Thompson: Molly Southbourne feltámadása (Molly Southbourne 2.) - ("– Egy csapat ott lesz magánál 15 perc múlva. Ne jöjjön ki a fülkéből, és ne beszéljen senkivel! – Mi a helyzet a rendőrökkel? – Főleg a rendőrökkel ne, Molly. Ne aggódjon! Helyre hozzuk, bármi történt is.")

Néhány napja osztottam meg veletek Tade Thompson második regényéből egy kis részletet, most újra hozom nektek. Hogy tetszett az előbbi? Ma dupla részt fogok hozni nektek. Molly Southbourne feltámadása című könyvből szemlézek nektek. Jó hír, hogy most már nekem is meg van is. Így már csak az első részét kell beszereznem, de aki olvasta érdemes beszerezni a másodikat, de ha nem vagy biztos benne, kövesd a blogomat az újabb részletek miatt.


Tade Thompson:
Molly
Southbourne feltámadása
(Molly Southbourne 2.) 
 

Tartalom:

Ki volt Molly Southbourne? És mit hagyott hátra?

Egy kiégett pince. Egy vérrel írt név. Gyilkosságra emlékező testek, melyek közül egy életben maradt. És egy sor szabály, melyek többé nem érvényesek.

Molly Southbourne életben van. Ha életben is akar maradni, akkor menekülnie és bujkálnia kell, folyton harcra készen. Vannak ugyanis emberek, akik emlékeznek rá: tudják, hogy micsoda valójában, és hogy miket tett. Néhányan élve szeretnék, mások holtan akarják látni. És mindegyiküknél ott rejtőzik egy-egy darabkája a lány fejében összeálló kirakósnak.

Vajon Molly elmenekülhet előlük, vagy szembe kell néznie teremtésének véres múltjával?

 

 

BELEOLVASÓ

 

 – Halló! – felelem. Nem hiszem, hogy olyan erős a hangom, mint szeretném.
– Mondja a nevét, kérem!
– Már megtettem.
– Ismételje meg, kérem!
– Molly Southbourne.
– Köszönöm. Megsebesült?
– Igen, de azt hiszem, nem súlyosan.
– Vérzik?
– Igen.
– Volt eszméletlen?
– Igen.
– Hányan voltak?
– Hogy mondja?
– Hány volt belőlük? Ó. Belőlük.
– Öt vagy hat.
– Rendben. Kérem, maradjon, ahol van. El kell tüntetnünk a vért, mint azt bizonyára tudja.
– Igen.
– Egy csapat ott lesz magánál 15 perc múlva. Ne jöjjön ki a fülkéből, és ne beszéljen senkivel!
– Mi a helyzet a rendőrökkel?
– Főleg a rendőrökkel ne, Molly. Ne aggódjon! Helyre hozzuk, bármi történt is.

V


Tíz perc múlva hatan érkeznek; az egyikük öltönyt visel, és hivatalos papírokkal és igazolványokkal szerelkezett fel, amelyektől a rendőrök és a tűzoltóság szétszéled. A többieken vegyvédelmi ruha. Ott, ahol vagyok, lefújnak valamivel, még mielőtt ellenőriznék az egészségi állapotomat. Visszafelé követik a nyomaimat a Hogarth sugárúton, és ahol vért találnak, lelocsolják a kövezetet. Elégetik a ruháimat, miközben egy orvos ellátja a kezemen és a testemen lévő sebeket, amíg meg nem bizonyosodik róla, hogy már semmilyen létfontosságú folyadék nem szivárog belőlem. Amikor kialszik a tűz, a leégett ház fölé fertőtlenítősátrat borítanak, és teszik, amit kell. Egy autóban ülve várakozom. Emlékek és benyomások közt keresgélek.
Szomszédok gyűlnek össze és bámészkodnak. Ismerem őket, mert Molly ismerte őket. Soha nem lépett velük kapcsolatba, csak csendben megfigyelte az életüket. A magányos öregember a neki címzett gyanús videóberendezés szállítmányokkal. A gyermeküket váró friss házasok. A tizenötös szám alatt lakó felvágós kölyök. A nyolcban lakó halálos tortás nő, akiről azt gyanítják, hogy megölte a férjét, de soha nem ült emiatt, karácsonykor pedig szeret sütni.

Az öltönyös odajön hozzám, hogy beszéljünk, vagy inkább hogy tájékoztatás címén kihallgasson. Elmondom neki a történtek egy változatát, amivel eloszlatom a gyanúját, de nem leplezem le magam.
Mikor végzünk, így szól:
– Rendben, Molly, összepakolunk, aztán pár perc múlva elvisszük magát az új lakhelyére. Maradjon itt!
– Rendben. – Lehunyom a szemem, és a hideg üvegnek támasztom a homlokom.
Az az igazság, hogy én nem Molly Southbourne vagyok.

V


Rendben, Molly vagyok, de nem az, akinek ők hisznek engem.
A kívülállók huszonhat-huszonhét évesnek néznek.
Én alig tizennyolc órája születtem.
Az a Molly Southbourne, akinek hisznek, halott, teste elégett a tűzben. Nem én öltem meg.
Molly Southbourne egy szörnyszülött volt, akinek a véréből genetikailag tökéletes másolatai születtek. Elég volt egyetlen csepp vér, és máris egy új molly pattant elő, de ez nem olyan jópofa, amilyennek tűnik: a másolatok ugyanis meg akarták őt ölni.



A könyv itt tudjátok beszerezni:

Agave Könyvek Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése