2022. május 20., péntek

Simon Jimenez: Elveszett madarak (The Vanished Birds) - ("„Az Elveszett madarak egy minden tekintetben gyönyörű utazás, tele a szeretet és az otthon pillanataival, és mindennel, ami e kettő között létezik.” Seattle Book Review")

Egy hajó kapitánya, akit nem béklyóz az idő.
Egy néma gyermek, akire elképzelhetetlen hatalom ró terhet.
Egy ezeréves asszony, akit emberöltőnyi tévedések kísértenek.
Közös történetük az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi regénye.

Az 1990-es, 2000-es évek klasszikus sci-fijeit idéző, remek próza. Gyönyörű szöveg, amelyet egyes kritikusok egyenesen Gabriel García Márquez műveihez hasonlítanak. Feszes és emlékezetes történet. A viszonylag hosszabb nyitófejezete, amely akár külön novellaként is megállná a helyét, méltó tisztelgés Ray Bradbury előtt. A regény más fejezeteinek hangulata Dan Simmons-t juttatja eszünkbe, vagy Ursula K. Le Guint.

„Az Elveszett madarak egy minden tekintetben gyönyörű utazás, tele a szeretet és az otthon pillanataival, és mindennel, ami e kettő között létezik.”
Seattle Book Review

„Nagyon hasonlít Justin Cronin A szabadulására, maga az utazás mégis inkább Bryce Courtenay The Power of One című könyvét idézi, így vonzónak találhatják azok az olvasók, akik érzelmileg kötődnek az időutazáshoz…
A történet hangvétele és mélysége N. K. Jemisin regényeire emlékeztet.”

Library Journal

Megjelenik június 7-én!

Agave Könyvek Kiadó

 Fülszöveg

Nia Imani hajókapitány élete sokban különbözik másokétól. Míg az ismert világokban ugyanúgy telnek az évek, számára a több évtizedet felölelő utazások nem többek néhány hónapnál. Mindenhol várja egy megöregedett barát vagy szerető, ő azonban a legtöbbször csak magányosan sodródik a hajóján, és a következő fizetést várja. Ám egy nap találkozik egy rejtélyes fiúval, aki a megtalálói szerint az égből hullott a földre.

A gyermek nem beszél, egyedül régi fafuvoláján játszott gyönyörű, keserédes zenéjén keresztül kommunikál. Niát megragadják a dalai, és a kettejük között kibomló különös kapcsolat hatására úgy dönt, magával viszi a fiút. A csillagfényes utazás évei alatt pedig a két kívülálló felfedezi a másikban azokat a dolgokat, amelyek saját magukból hiányoznak. A fiú számára ez az otthont, a szeretetet és a biztonságot jelenti. Nia számára pedig a saját világán kívüli, stabil pontot.

Csakhogy nem Nia az egyetlen, akinek felkeltette a figyelmét a fiú. Sóvárog utána a múlt, és amikor utoléri őket, azzal fenyeget, hogy mindketten elveszíthetik azt, ami a legfontosabb: egymást.

 

Fordította: Sárpátki Ádám

Blörbök

 „Az Elveszett madarak igazán lenyűgöző debütáló regény. Simon Jimenezre óriási hatást gyakorolt Gabriel García Márquez prózája és David Mitchell Felhőatlaszának szertelensége. Olyan szerző, akinek a pályáját mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni.”
The Nerd Daily

„A közelmúlt egyik legjobb science fiction regénye.”
Locus

„Ha őszintén szereted a science fictiont, és szereted a történeteket a jövőről és azokról a dolgokról, amelyeket azért teszünk, hogy legyen közös jövőnk, olvasd el az Elveszett madarakat! Komolyan mondjuk, ezt nem éri meg kihagyni.”
Tor.com

„Ez az erőteljes, feszültséggel teli történet arra kér minket, hogy gondoljuk át, mi mindent lennénk hajlandóak feláldozni a haladásért – vagy azokért, akiket szeretünk.”
Kirkus Reviews

 A szerzőről 

Simon Jimenez diplomáját az Emerson College-ben szerezte. Rövidprózája megjelent a Canyon Voices magazinban és a 100 Word Story Nothing Short Of című villámpróza-antológiájában. Az elveszett madarak az első regénye.

 

Kedvezménnyel előrendelhető a kiadó webáruházában!

Agave Könyvek Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése