2022. május 18., szerda

Megjelenik június 7-én Alexander Weinstein: Az Új Világ gyermekei és más történetek (Children Of The New World) - („Fekete humorral átszőtt vízió arról, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek azokhoz eszközökhöz, amelyek az emberi élményt helyettesítik.” The Washington Post")"

Alexander Weinstein első novelláskötete komoly sikert aratott a megjelenésekor: a New York Times beválogatta 2016 legjobb száz könyve közé, a Búcsú Yangtól című novellájából pedig Colin Farrell főszereplésével film is készült.

A szépirodalom és a sci-fi eszköztárából építkező, sokszor komor hangulatú gyűjtemény, amiben lépten-nyomon felvillan a remény szikrája, emlékeztetve minket arra, hogy miért vagyunk itt és miért harcolunk.

Ajánljuk Ted Chiang kedvelőinek, és azoknak, akik szeretnek a világunk közeljövőben várható kihívásairól informálódni és érdekes gondolatmeneteket olvasni.

„Fekete humorral átszőtt vízió arról, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek azokhoz eszközökhöz, amelyek az emberi élményt helyettesítik.”

The Washington Post

„A történetek egy részletesen kidolgozott, zavarba ejtő és provokatív jövőképpé állnak össze, amelytől pezsegni kezd bennünk az élet. Weinstein briliáns, gúnyos és vakmerő; valószínűnek tartom, hogy hosszú éveken keresztül az olvasója leszek.”

Charles Yu

„Weinstein legjobb történeteiből abszurd és ijesztő intelligencia árad. A szerző nem riad vissza a provokációtól… A novellák esetenként bonyolult erkölcsi kérdéseket feszegetnek, kihívóan és megindítóan elegánsak.”

The New York Times

Megjelenik június 7-én!

Agave Könyvek Kiadó

Fordította: Bosnyák Edit, Farkas Veronika, Felkai Ádám, Pék Zoltán, Török Krisztina

Fülszöveg

Alexander Weinstein elgondolkodtató történeteiben a jövő már megérkezett, olyan technológiai forradalmat és konflikusokat hozva magával, amelyek jó eséllyel mindannyiunk életében jelen lehetnek majd. A kötetben található tizenhárom novella az embert vizsgálja hétköznapi helyzetekben: az embert, aki látszólag mindig küzd az új világ változásaival és a folyamatosan érkező technológiai csodákkal, de közben a legnagyobb ellensége folyton saját maga lesz. Családok mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást egy újabb és minden eddiginél keményebb gazdasági válságban (Hátország), vagy megnézhetjük, hogy egyáltalán mit jelenthet a család fogalma a jövőben (Búcsú Yangtól, Az Új Világ gyermekei), és mit tehetnek az egyénnel a virtuális valóságok (A térképészek, Móksa). Ezek mellett olvashatunk arról is, hogy milyen hatással lehet egész országok életére a menekültkérdés (Vándorlás), illetve több történet foglalkozik a küszöbön álló klímakatasztrófával (Jégkorszak, Zuhanóív).

Az Új Világ gyermekei és más történetek a szépirodalom és a sci-fi eszköztárából építkező, sokszor komor hangulatú gyűjtemény, amiben lépten-nyomon felvillan a remény szikrája, emlékeztetve minket arra, hogy miért vagyunk itt és miért harcolunk. 


Blörbök

„Az Alexander Weinstein bemutatkozó novelláskötetében ábrázolt jövő egyszerre ismerős és rémisztő. Weinstein megragadja a technológiával kötött, törékeny fegyverszünetünket, felfújja, és elénk tárja a gyerekrobotokat, a jégvilágokat és a levert forradalmak komor utóéletét. A kötet olyan, mint egy új és lenyűgöző hidegháború. Szembesít bennünket a tudomány jó és rossz oldalával, amely napról napra azzal fenyeget, hogy nincs köze a fantasztikumhoz.”
Amber Sparks


„Weinstein történetei ránézésre sci-fi-nek tűnnek – vegyük például azt a párt, amely egy virtuális valóság közösségben él, és a gyermeküket kitörli egy számítógépes vírus –, olvasásra viszont szépirodalmi művek. Margaret Atwood és Emily St. John Mandel rajongóinak a figyelmébe ajánlom.”
Library Journal


„Hiányolják azt a burkolt, futurisztikus fenyegetést, amelyet a Black Mirror közben éreztek a tévé előtt? Weinstein hátborzongató sci-fi-gyűjteménye, amelyben örökbe fogadott robotgyerek és függőséget okozó, mesterségesen létrehozott emlékek szerepelnek, remekül kitölti ezt az űrt.”
Entertainment Weekly


„Weinstein bemutatkozó kötetében a digitális korszak sci-fi történetei szerepelnek többek között virtuális családokkal, klímaváltozással és beépített emlékekkel. Ijesztő, jellegzetes, elmés és végtelenül emberi… Megdöbbentő alkotás. Weinstein novellái tele vannak tökéletes prózával, csípős humorral és szívvel.”
Publishers Weekly


„Egyre helytállóbb az a megállapítás, hogy azoknak a sci-fi rajongóknak, akik új és érdekes írásokra vágynak, a hagyományos forrásokon túl kell keresgélniük. Alexander Weinstein bemutatkozó kötete, Az Új Világ gyermekei és más történetek, kiváló példa erre… Nagyszerű, fantáziadús alkotás, valódi science fiction, amely a technológiai és a társadalmi változások közeljövőbeni hatásaival foglalkozik. Ismerős ötletekből építkezik, de új szemszögből vizsgálja, és rendkívül kortárs összefüggésben tálalja őket. A remekül megírt történetek szereplői hitelesek és szerethetőek, a hangnem a szórakoztatótól a szomorún át, egészen a dühösig terjed… Régen találkoztam utoljára ilyen kiváló bemutatkozó kötettel. Ez a könyv megérdemli, hogy olvassák és ünnepeljék.”
Locus Magazine


A szerzőről

Alexander Weinstein a Siena Heights Egyetem docense, ahol kreatív írást tanít, emellett pedig a szintén kreatív írást oktató The Martha’s Vineyard Intézet igazgatója. 


Az Új Világ gyermekei és más történetek című novelláskötetét 2016-ban a New York Times az év száz legjobb könyve közé választotta, és több magazin év végi best of listájára is felkerült vele.

Kedvezménnyel előrendelhető a kiadó webáruházában!

Agave Könyvek Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése