2022. június 21., kedd

Jandácsik Pál: Néma magzatok - ("... a vége nagyon falhoz szegezett. Hamar vége lett, és sok-sok kérdésem lett volna. Mindenesetre megérné folytatni, mert látok benne potenciált. Pl: Néma magzatok 2…")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszöni Jandácsik Pál írónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam a nemrég Ünnepi Könyvhéten megjelent Néma magzatok c. könyvét. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kezembe vehettem a könyvet. A könyv Főnix Könyvműhely gondozásában jelent meg júniusban.

 Jandácsik Pál:
Néma magzatok


Tartalom:

A nem túl távoli jövő Államában az irányított reinkarnációnak hála, születés és halál egybefonódik. A titokzatos, már több mint száz éve tomboló Járvány miatt az anyaméhben fejlődő magzatok csak biológiai értelemben életképesek, valójában lelketlen burkok. Ezért a szülés pillanatában ezek a magzatok az Urna nevű szerkezet segítségével megkapják egy felmenőjük lelkét, vagyis a nőknek saját szülőjüket vagy a férjük révén az anyósukat, apósukat kell újra a világra hozniuk.

Jackie, a Rendvédelmi Osztály nyugalmazott tagja a következő életére készül; a lányában fejlődő magzatot ő fogja megörökölni. Az Államot viszont terrorcselekmény-sorozat rázza meg, a nyomok pedig olyan szörnyű titokról rántják le a leplet, amely nem csak Jackie jelenlegi, hanem jövőbeli életeire is hatást gyakorolhat.


Véleményem
5/5

Végre egy olyan könyvet kaptam kézhez, mely első oldaltól az utolsó oldalakig kiolvastam. Tetszett a történet, érdekes elgondolás. Őszintén megmondom lehetett, volna kicsit több, többet írni, mert egy-egy jelenet ép, hogy csak bemutatta, máris jött a következő. Lehetett volna bővebben írni. Úgy érzem kevés, így arra gondoltam, amikor befejeztem, hogy lehetne folytatni a történetet. Kíváncsi lennék ezekután mi fog történni. Mert a vége nagyon falhoz szegezett. Hamar vége lett, és sok-sok kérdésem lett volna.
Mindenesetre megérné folytatni, mert látok benne potenciált. Pl: Néma magzatok 2… Csak mondom. Számomra nagyon tetszett, megfogott. Mivel elég rövidek voltak az oldalak, így az a gondom, hogy mit, mennyit merjek mondani. Mert, ugye slussz poént nem szeretném lelőni, akik még nem olvasták el.
Maga a történet elgondolkodtatott. Mi lett volna…? Mi lett volna, ha ez tényleg megtörténne valóságban? Ijesztő lenne, szerintem. Hajmeresztő,
Van érzéke a feszültség teremtéshez az biztos. Folytasd tovább ezen a vonalon.

Fülszöveg szerint:
„A nem túl távoli jövő Államában az irányított reinkarnációnak hála, születés és halál egybefonódik.”


Hát, mindenre gondoltam, de arra nem, ami a könyvben történt. Igazi meglepetés volt. Egy szóval ajánlom, aki szereti a disztópiát, sci-fit, izgalmat és lebilincselő történetet.
Ezután kíváncsian várom Pál következő regényére, mert szerintem lesz még ennél sokkal érdekesebb

 

A könyvet itt tudod beszerezni:

Jandácsik Pál szerzői oldala

Libri 

Főnix Könyvműhely


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése