2022. június 9., csütörtök

Előolvasás: Sáfrán Judit: Az írisz emlékei ( Örökölt királyság 1.) - ("Ahogy haladtam a történet olvasásával, néha úgy éreztem, mintha filmet néznék, filmszerűen peregtek az események.")

Szeretném megköszönni NewLine Kiadónak és Sáfrán Judit írónőnek, hogy elolvashattam megjelenés előtt a könyvet Az írisz emlékei (Örökölt királyság 1.) címmel. Mit is mondhatnék egy elképesztő, izgalmas és eseménydús könyvet kaptam kézhez. Már most nagyon várom, hogy elolvashassam a második részt. Kíváncsian várom, hogy hány részesre tervezi a kötetet az írónő. Mindent akarom!

 

  Sáfrán Judit:
Az írisz emlékei

(Örökölt királyság 1.) 

Tartalom: 

Egy ​lány, aki mindent elfelejtett.
Egy férfi, aki sötét titkot őriz.
Két lélek, mely örökre összeköttetett.

A tizenhat éves Cylia öt évvel ezelőtt elveszítette minden emlékét, s azóta sem sikerült azokat visszanyernie. Az éjszakánként rátörő rémálmok miatt pszichológushoz jár és az ő segítségével, igyekszik helyretenni zavaros világát, ám ezt a szülei nem nézik jó szemmel.
Amikor egy rémisztő támadás alkalmával a valóságban is szemben találja magát álombeli megmentőjével, Keinnal, ráébred, hogy képzelgéseinek köze lehet a múltjához, és senki sem az, mint akinek mutatja magát.
A válaszok után kutató lány szembesül az igazsággal, miszerint egy hátrahagyott uralkodói ház leszármazottja, akit ellenségei, a hitetlenek üldöznek. Döntésre kényszerül; választhatja szülei bujdosó életét, vagy visszatérhet szülőhazájába, hogy megismerje a múltját, és vele együtt felvállalja a trónörökös szerepét.
Vajon képes beteljesíteni a sorsát egy párhuzamos világban, ahol mindent áthat az istenek ereje?
El tudja fogadni, hogy az életével mostantól nem csak ő rendelkezik?

Az Örökölt királyság lendületes, lebilincselő első kötete egy nem mindennapi világba kalauzol el, ahol az emberi életek szétszakíthatatlanul összekapcsolódnak. Bele mersz vágni az utazásba?

 

Véleményem
5/5

Bár a molyon 14 éves kortól ajánlott olvasni, de szívből ajánlom minden felnőtt olvasóimnak a könyvet. Igazán szórakoztató, egyedi színvonalas történetet olvastam.. Nem gondoltam volna, hogy fantasy zsánerben lehet még újat alkotni, és mégis, Juditnak sikerült. Szeretem a leírós történeteket, ahol elmerenghetem, hogy milyen is lehet az adott világ, az emberek stb. Ebben a könyvben akad ám leírás, ami nagyon tetszett. Sok mindent kiemelhetnék, de inkább csak egyet mondanék. A zene. Ez nagyon tetszett. Hogy miért? Mert nekem is fontos a zene, szeretem. Illetve a kötődés, ez új számomra. Nagyon tetszik.

Eleinte Cylia-t nem bírtam, annyira idegesítő és zavaró volt számomra, de később történet másik felében kezdtem megkedvelni, ahogy Eriket is a nagy pof… akarom mondani a szájával együtt. Kein a kedvencem Héronnal együtt. Imádom őket. Sophie-ról nem igazán tudok róla mit írni, kissé semleges karakternek tartom, ott is van, de nincs is. Mindenesetre a csipet csapat a kedvencem.

A királyi családokkal, nincs gondom, igazából nem sokat lehet tudni róluk, ahogy Cylia szüleiről sem. Megkockáztatnám, kijelenteni, hogy szerintem (személyes véleményem) még többet írhatott volna a családokról, mindenről. Hiszen csak picikét kaptunk mindenből. Jó pár szereplő felbukkant, és kicsit hiányolom ki kicsoda igazándiból. Chlodvig-ról sem sokat lehet tudni, Solóról sem, csak Klein vissza emlékezéseiből lehet tudni ki is ő valójában.

Maga a történet egyedi volt számomra, feszültséggel teli kezdés, már rögtön az elején. Nem volt felesleges járat. Ahogy haladtam a történet olvasásával, néha úgy éreztem, mintha filmet néznék, filmszerűen peregtek az események. Sok mindent megtudtam, de mégis, sok minden nincs tisztázva, ahogy fentebb is írtam, de bízom benne, hogy folytatásban sok mindenre fény derül majd. Sok érdekességet olvastam, ami számomra új volt ebben a kötetben. Ahogy az elején írtam, Sáfrán Judit egyedi világot épített fel, nem is gondoltam, hogy lehet ilyen szép, gyönyörű. Egyszerű, olvasmányos nyelvezettek íródott az egész, ez tetszik. Szeretem az ilyen könnyedebb hangvételű könyveket olvasni.

Az biztos, hogy mindenképpen szeretném, ha nyomtatott formában kezembe tudni ezt a kötetet, biztos vagyok, hogy újra olvasós lesz ez a könyv. Szívből ajánlom, minden fantasy rajongónak. Érdemes beszerezni, elolvasni. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Sáfrán Judit szerzői oldala

NewLine Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése