2022. november 18., péntek

Az Agave és a Magnólia Kiadó novemberi újdonságai (" Merülj el a kalandok, akciók és romantika világába.)

 


„Te vagy az emberi evolúció következő lépése.”


Blake Crouch
Géncsapda
(Upgrade)

Megjelent november 8-án!

Agave Könyvek Kiadó

Fordította: Farkas Veronika

Logan Ramsay eleinte nem is biztos abban, hogy bármi megváltozott. Csak egy kicsit… okosabbnak érzi magát. Jobban tud koncentrálni. Több dolgot képes egyszerre elvégezni. Gyorsabban olvas, hamarabb megjegyez mindent, kevesebb alvással is beéri.

De végül már ő sem tagadhatja: valami történt az agyával. A testével. Teljesen másképpen kezdi látni a világot és a körülötte lévőket – még azokat is, akiket a legjobban szeret.

Az az igazság, hogy Logan genomját módosították. És nem véletlenül őt választották ki erre a célra. Az indítéknak múltja legsötétebb időszakához és egy rettenetes családi örökséghez van köze.

És még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy ami vele történik, az csak az első lépése egy jóval nagyra törőbb tervnek; egy olyannak, amely az egész emberiséget akarja ugyanilyen módon megváltoztatni – de borzalmas áron.

Az új képességei miatt Logan az egyetlen ember a világon, aki képes megállítani a már mozgásba lendült fogaskerekeket. De ahhoz, hogy ezt a háborút megnyerhesse, ismét át kell változnia. Talán már nem is emberré.

És harc közben óhatatlanul is felmerül benne a kérdés: mi van, ha az emberiség jövője tényleg azon múlik, hogy képes-e befolyásolni a saját evolúcióját?

A Géncsapda a maga bensőséges nézőpontjával, mégis egyetemes tanulságaival egy ember izgalmas átváltozásának remekül felépített, fordulatos története, ami ugyanakkor arra késztet minket, hogy elgondolkozzunk emberi mivoltunk korlátain – és a bennünk rejlő határtalan lehetőségeken.„Magával ragadó, teljesen beszippantja az olvasót a zseniális, közeljövőbeli világával és hibátlan történetvezetésével. Nem is annyira együtt érzünk benne a főszereplővel, mint inkább egyenesen a bőrébe bújunk.”
Diana Gabaldon

„Az első oldaltól kezdve nyilvánvaló, hogy egy mesteri történetmesélő kezébe kerültünk. A Géncsapda hol rejtélyes, hol lenyűgöző, hol mélyen megindító – magának az emberi létezésnek a természetét járja körül.”
Alex Michaelides

„Fantáziadús, tökéletes ritmusú és rendkívül szellemes. A Géncsapda a letehetetlen thriller és az intelligens sci-fi közötti keskeny határvonalon egyensúlyozik. Egy újabb ütős olvasmány Blake-től.”
Andy Weir

„Az utánozhatatlan Blake Crouch ismét teljesen lenyűgözött. A Géncsapda több egy csavaros thrillernél; egy szirén az éjszakában, ami arra figyelmeztet mindnyájunkat, hogy milyen veszélyes Istent játszani az emberi fajjal.”
Justin Cronin

Blake Crouch 1978-ban született az észak-karolinai Statesville-ben. Angolból és kreatív írásból diplomázott PhiBeta Kappa minősítéssel 2000-ben az Észak-Karolinai Egyetemen. A novelláit gyakran közölte többek közt az ElleryQueen'sMystery Magazine és az Alfred Hitchcock'sMystery Magazine. Az első regénye 2004-ben jelent meg, amit azóta több mint tizenöt másik követett. Crouchot mostanra a huszonegyedik századi amerikai thriller egyik legnagyobb tehetségének tartják, a munkatempóját Stephen Kingéhez hasonlítják. A művei gyakran szerepelnek a Kindle top 10-es bestseller listáján, és nem egynek elkeltek már a megfilmesítési jogai is. A leghíresebb és legnépszerűbb munkái a Sötét anyag, a Hamis emlékek és a WaywardPines-trilógia; utóbbit televízióra alkalmazta a Fox, a sorozat egyes részeit pedig olyan elismert rendezők jegyzik, mint M. NightShyamalan és Antal Nimród.

Blake Crouch új regénye Géncsapda címmel jelent meg 2022 nyarán, a megfilmesítési jogokat pedig Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin vette meg.


A csütörtöki nyomozóklub legújabb rejtélye


Richard Osman
Az eltévedt golyó
(The BulletThatMissed)

Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A regény több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása volt Angliában, szerte a világon óriási szakmai és közönségsikert aratott.


Steven Spielberg produkciós cége vásárolta meg a sorozat megfilmesítésének jogait.

2021-ben Richard Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit Könyvdíjak) díjátadóján. A férfi, aki kétszer halt meg című második regénye eladási rekordjaival ismét felrobbantotta az angol könyvpiacot.Az elmúlt öt év egyik legnagyobb nyitó fogyását jegyzi.

Osman harmadik könyve, Az eltévedt golyó újabb hatalmas kereskedelmi robbanás a könyvpiacon.


Fordította: Orosz Anna

Megjelenik november 22-én!

Karácsony előtt limitált példányszámban díszdoboz kiadásban is

megvásárolható!

Agave Könyvek Kiadó


Négy valószerűtlen barát.
Egy gyilkosság holttest nélkül.
És egy váratlanul felbukkanó ellenség…
Isten hozott a csütörtöki nyomozóklubban!

 Egy újabb átlagos csütörtöki nap, amikor a dolgoknak végre vissza kellene térniük a megszokott kerékvágásba. 

Csakhogy a csütörtöki nyomozóklub mágnesként vonzza a bajt. Egy tíz évvel ezelőtti megoldatlan bűntény szálai egy helyi híradós sztárhoz vezetnek, és egy olyan gyilkossági ügyhöz, amely holttestnek és magyarázatnak is híján van.

Eközben egy váratlanul felbukkanó új ellenség keresztezi Elizabeth útját, és választás elé kényszeríti: gyilkolnia kell, vagy meghal.

Miközben a megoldatlan bűntény újabb és újabb fordulatokat tartogat, Elizabeth a lelkiismeretével (és egy pisztollyal) viaskodik, Joyce, Ron és Ibrahim pedig régi és újdonsült barátokkal együtt nyomoznak. Vajon képesek lesznek megoldani a rejtélyt és megmenteni Elizabethet, mielőtt a gyilkos újra lecsap?

Richard Osman televíziós műsorvezető. Az első két regénye, A csütörtöki nyomozóklub és A férfi, aki kétszer halt meg világszerte több millió példányban kelt el, és több könyveladási rekordot is megdöntött. Az eltévedt golyó a harmadik könyve, Angliában újabb htalmaskereskedelmi robbanás a könyvpiacon. Osman jelenleg Londonban él barátnőjével és Liesllel, a macskával.


Kollár Betti
Kosársuli

Kollár Betti, A vonzás törvénye-sorozat szerzője, első három kötetével, A vonzás törvényével, A vonzás szépségével és az Álmomban megleltelek című történeteivel pillanatok alatt belopta magát az olvasók szívébe: hatalmas szakmai és közönségsikert aratott. 

 Első regényéért elnyerte a Dugonics András Irodalmi Díjat.

Könyvei több tízezer példányban keltek el, Betti pedig a Z-generáció egyik legnépszerűbb romantikus szerzőjének számít.

Negyedik regénye az idei év és a karácsonyi könyvvásár egyik legjobban várt újdonsága. Kollár Betti 2015-ben kezdte el írni a Kosársulit a Wattpaden. A vonzás törvénye mellett ez a legnépszerűbb és legtöbbet olvasott írása a könyves közösségi felületen.

A történet november 8-án megjelent átdolgozott kiadásban, nyomtatásban!

Dedikált példányok is előjegyezhetőek!

2022. december 3-án 15 órától exkluzív könyvbemutató, közönségtalálkozó és dedikálás a Lurdy Moziban!

A szerzővel Viszkok Fruzsi influenszer beszélget.

Jegyinformáció és további részletekTörök Luca életének legjobb éveire készül, miután felvették álmai iskolájába, a Budapesti Kosársuliba. Egy sor kihívást állít maga elé: teljesíteni a délutáni edzéseken, bekerülni a csapatba, beilleszkedni az új osztályába és barátokat találni.
De van, amivel ő sem számol. Például az új padtársával, a céltudatos és kitartó Konráddal, aki ugyanannak a csapatnak szurkol, és mivel balkezes, a könyökük néha összekoccan írás közben.

Vajonhogyan sikerül Lucának az új érzések, a szerelem, a tanulás és a sport között egyensúlyoznia?

Kollár Betti 2015-ben kezdte el írni a Kosársulit, ami A vonzás törvénye című regénye mellett mára az egyik legolvasottabb történetének számít a hazai Wattpaden.


Kollár Betti 1998-ban született Budapesten, szociológiából szerzett diplomát.

2015-ben indította el blogját, melyen fiataloknak szóló romantikus történeteket tesz közzé mind a mai napig. Első regénye, A vonzás törvénye elnyerte a Dugonics András Irodalmi Díjat. Betti eddig megjelent művei (2020: A vonzás törvénye, 2021: A vonzás szépsége, 2022: Álmomban megleltelek) mostanra közel húszezer példányban keltek el, a Z generáció egyik legnépszerűbb romantikus szerzőjének számít.

 

WEBOLDAL

INSTAGRAM

TIKTOK


Mark Greaney
Célpont
(OnTarget)

Megjelent november 15-én!

Agave Könyvek Kiadó


Fordította: Tamás Gábor

Court Gentry a gyilkolásból él. A munkája ráadásul most személyes üggyé válik.

Négy évvel ezelőtt CourtGentryt elárulták a főnökei a CIA-nál. A túlélésért végeznie kellett a bajtársaival, azóta pedig Szürke Ember néven bérgyilkosként dolgozik. Egy nap azonban egy halottnak hitt társa felkeresi, és a segítségét kéri.

Ezúttal nehezen végrehajtható merénylet helyett a lehetetlent súroló módon el kell rabolnia valakit, ráadásul egyenesen ahhoz a CIA-s csapathoz kell leszállítania a célszemélyt, amelyik egykor ellene fordult.

Egyik oldalon irgalmat nem ismerő munkaadói, a másikon zsarolással engedelmességet követelő korábbi barátai állnak. Ahogy a kudarcra ítélt feladat felé halad, CourtGentry bármire hajlandó lenne, csak hogy élve megússza az egészet.

Mark Greaney amerikai szerző, A Szürke Ember-regényekkel vált világszerte népszerűvé, melyekkel vezette a New York Times sikerlistáját is. Sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt írt közösen, majd Clancy halála után egyedül folytatta a sorozatot.

A Szürke Ember-sorozat jelenleg tizenegy résznél tart, és az elsőből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje: a rendezői székben a Russo-fivérek ültek, míg a főszerepekben Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas és Billy Bob Thornton láthatóak.

 

A könyvek előrendelhetőek a kiadó webáruházában!

 Agave Könyvek Kiadó

 Agave Könyvek Kiadó Facebook

Magnólia Kiadó Facebook


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése