2022. november 10., csütörtök

Lengyel Dávid és Kuba Richárd: A jóslat (Holtak Világa 1.) - ("Egyszerre izgalmas, akciódús és szívszorító a történet. Látni mik történnek az emberekkel, a világgal. Hogyan, miként fordul fel fenekestül az egész. Hogy Andrisnak és többieknek miken kellett keresztülmennie. ")

Ezt a könyvet Lengyel Dávid-Kuba Richárd: A jóslat (Holtak világa 1.) című könyvet, sok-sok évvel ezelőtt olvastam utoljára, amikor kölcsönbe kaptam, de kitől, már nem emlékszem. Arra igen, hogy akkor nem tudtam megvenni, Így aztán tavaly év vége felé sok keresés után, véletlenül pillantottam meg, hogy eladó példány van, még hozzá az egyik írótól. Nagyon megörültem, oda vissza voltam a boldogságtól. Megvettem, elolvastam és itt írom nektek a véleményemet róla. Még most is iszonyat jó. Másodszorra is!

Lengyel Dávid és Kuba Richárd:
A jóslat
(Holtak Világa 1.)

Tartalom:

Egy csapat katona érkezik a Kiskőrös mellett lévő egykori katonai laktanyához. A létesítmény területéről segélykérést észleltek. Azonban, mire odaérnek, nem találnak mást, csupán egy maroknyi túlélőt, hatalmas pusztítást, és élőholtak tömegét.

Egy katona, Andrássy Bálint tizedes az egyik szobában rábukkan egy kis könyvre, Kozma András naplójára. Miközben olvassa, egyre inkább bepillantást nyer ennek a húszas évei elején járó fiatalnak a küzdelmekkel teli életébe. Ez idő alatt arra is rájön, hogy egy nostradamusi jóslatnak köszönhetően ez a fiú már régóta számított rá, hogy egy napon a holtak életre kelnek…

Vélemény:
5/5

Másodszori olvasásom után sem csalódtam, pedig ezer éve volt, hogy utoljára kezembe fogtam a könyvet. Belegondolni is szörnyű lehetett Kozma Andrisnak, miket kellett át élnie. Eszembe jutott, hogy mi volna, ha nem fikció lenne, hanem igazi valós történet keletkezik. Hát nem tudom... Én nem hiszem, hogy bátor lennék, mint Andris. A történet két szálon fut, a katonáké, akik odaértek elhagyatott laktanyához és Andris élete, a naplója, a végkifejletig.

Egyszerre izgalmas, akciódús és szívszorító a történet. Látni mik történnek az emberekkel, a világgal. Hogyan, miként fordul fel fenekestül az egész. Hogy Andrisnak és többieknek miken kellett keresztülmennie. Eleinte szoknom kellett, másodszorra is, hogy magyar hely, nevek vannak a könyvben. Hiszen nem Jack, John meg Smith nevek vannak benne, se nem New York, Atlanta városok, hanem igazi vérbeli magyar nevek, helyeket ábrázol. Végre valaki! Aki nemcsak keveri a magyart, külföldivel, hanem tényleg magyar, az magyar. Magyar helyiségek, nevek. Ezt nagyon szeretem. Ritkán olvasok ilyen könyvet. Ezért is szerettem ezt a könyvet.

A másik, ami még érdemes megemlítenem, hogy a történet két szemszögből lehet olvasni, ahogy fentebb említettem ugye a napló és a katonák, akik olvasták, és aki írta, Kozma Andris. Fura volt, mintha én is ott lettem volna, s vártam, hogy végre folytassák az felolvasást. Gördülékeny volt a történet, könnyed nem szájbarágós, olvastatta magát. Izgalmas és nem lehetett tudni mikor mi jön, igyekeztem lassabban haladni, de aztán megtudtam, hogy megjelenik a második kötet, gyors tempóra váltottam. Időben ki akartam olvasni, hogy decemberbe, amint megjelenik, elolvashassam. Nagyon remélem, hogy nem két részes könyveket terveznek a fiúk, bírnám, ha lennének folytatásai... Pluszként még ott lesz Kozma Andris naplója is, és így teljes lesz a sorozatom. Egy szóval nagyon ott van ez a történet. 

Aki szereti a zombis filmeket, és oda meg vissza volt The Walking Dead sorozatért, ezt imádni fogja.. Igazi magyar zombis könyv. Magyar nevekkel, helyszínekkel, igazi magyar apokaliptikus könyv. Kedvencem lett, s holt biztos, hogy fogom még olvasni ezt a könyvet. Így már most tűkön ülve várom a decembert, hogy kezembe foghassam a második részt.

A könyveket itt tudjátok megvenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése