2022. november 7., hétfő

John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő társasága - ("Jól megírt akciódús történet, ajánlom mindenkinek!")

Szeretném megköszönni, Agave Könyvek Kiadónak, hogy lehetőséget adtak, hogy elolvashassam John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társasága című könyvet. Zseniális alkotás! Először olvastam a szerzőtől, de remélhetőleg nem az utolsó lesz számomra.


John Scalzi:
A Kaidzsú Állatvédő Társasága 

Tartalom:

Amikor ​a Covid-19 végigsöpör New Yorkon, Jamie Gray egy ételszállító app futáraként kénytelen dolgozni. Kilátástalan helyzete azonban csak addig tart, amíg egy rendelés teljesítése során összefut Tommal, akivel érintőlegesen ismerik egymást régről. Tom a saját szavai szerint egy „állatjogi szervezetnek” dolgozik, és a csapatának sürgősen szüksége lenne egy egyszerű rakodómunkásra. Jamie, aki bármi mást szívesebben csinálna a futárkodáson kívül, azonnal elvállalja a munkát.


Tom csak azt nem köti Jamie orrára, hogy az állatok, amelyekről a csapat gondoskodik, nem a Földön élnek. Legalábbis nem a mi Földünkön. Egy alternatív dimenzióban gigászi, dinoszaurusz-szerű, kaidzsúnak nevezett teremtmények kószálnak emberek nélküli, trópusi világukban. Ők az univerzum legnagyobb és legveszélyesebb pandái, és most bajban vannak. Ugyanis nemcsak a Kaidzsú Állatvédő Társaság talált utat magának ebbe az alternatív világba, hanem mások is. Óvatlanságukért pedig milliók fizethetnek az életükkel a mi Földünkön.

Véleményem
5/5

Nagyon nehéz megírnom a véleményemet, hogy ne legyen spoiler benne, de azt el kell ismernem fantasztikus volt ez a könyv. Már most hiányoznak, Jamie és a többiek. Azok a poénok, anyám pusztítóak voltak. Annyit nevettem, hogy csak, na. Rég élveztem ennyire az olvasást. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen élményben lesz részem.

Első ilyen könyvet olvastam az írótól, lassan kezdem megszeretni ezt a műfajt. Nagyon tetszett az egész, humor bőven akadt, beszólások is meg minden.

Imádtam a Godzillás filmeket s hozzá tartozó folytatásokat is. Mikor megláttam a borítót, tudtam ez nekem való könyv lesz. Abszólude nem volt unalmas, pörgős, fordulatokban telt az olvasás.

Ebben a könyvben nemcsak a humor van, hanem igazi filmszerű akció is. Azt se tudja az ember lánya, hova kapjon. Igyekeztem kicsit lassabban olvasni,de sajna ez nem ment. De legalább meg van az esélye, hogy újra olvassam. Meg egyébként nem lenne rossz ötlet, hogy ha az író folytatná a Kaidzsút. Nagyon bírnám.

Érdemes neki állni, mert nem fogtok unatkozni az egyszer biztos, komplett beszólások, viccek és az, ahogy elő van adva… Na, az zseniális. Látszik, hogy John tiszta szívből írta ezt a történetet. Igazából nem is tudok ennél jobb véleményt írni, mint azt mondani, hogy imádom. Fantasztikus kötet.

Őszintén még azt is eltudnám képzelni, hogy több évados sorozat készülhetne, filmszerűen peregtek a történetek olvasás közben.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése