2022. november 14., hétfő

Előolvasás: Steven Ricks: Hogyan nem lettünk sztárok - ("Bírom az ilyen történeteket. Olyan, igazi, valós életszerű történet.")

Szeretném megköszönni Steven Ricks írónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Hogyan nem lettünk sztárok c. könyvét, Little Fox Kiadó gondozásában jelenik meg. El kell ismernem, hogy először olvasok férfi írótól romantikus könyvet. Eddig mindig női romantikus írónők voltak, akiktől olvastam ebben a zsánerben. Az tuti, kedvenc íróm lett, Steve. Köszönöm az élményt!Steven Ricks:
Hogyan nem lettünk sztárok

Tartalom:

Zack és Lisa életében egy közös van. Mindketten gyerekként elhatározták, hogy egyszer híres zenészek lesznek. Tehetségük ellenére egyikük élete sem úgy alakul, ahogy szeretnék, viszont váratlan találkozásuk új reményt ad nekik.
A zene közelebb hozza őket egymáshoz, mint gondolnák. Mire új barátaikkal zenekart alapítanak, már rajtuk kívül mindenki látja, hogy kapcsolatuk rég több, mint barátság. A siker elérése érdekében viszont hoznak egy szabályt, tilos a szerelmi viszony csapaton belül! De vajon barátaik is egyet értenek velük?
Fontosabb-e a hírnév a szerelemnél? Működhet-e egy zenekar barátság nélkül, és működhet-e egy barátság bizalom nélkül? De a legfőbb kérdés, működhet-e a kapcsolatuk szerelem nélkül? Mikor az élet váratlan akadályokat gördít eléjük, melyik utat választják majd, és a múltjuk mennyire nehezítheti meg életüket?

 

Véleményem:
5/5

Abszolút kedvenc lett. Anyám, annyira jól szórakoztam. Lisa és Zack sok mindenen mentek keresztül és sokszor úgy éreztem annyira megruháztam volna őket. Makacsok, önfejűek voltak. Katherine-t nem igazán bírtam, mármint azt az oldalát, hogy annyira titkolózott, viszont a barátnős oldalt azt szerettem. Végre nem egy erőszakos, tehénkedő barátnőt olvastam, hanem igazi, rendes barátnőt. Sosem szerettem az ilyen karaktereket. Szerintem az életben sem bírnám elviselni...

Maga a történet, ahogy kezdődött, és ahogy vége lett.. valami elképesztő fordulat volt. Az utolsó 90 oldalt szinte alig 1-2óra alatt olvastam ki. Nagyon vártam, tudni akartam mi lesz. Még egy két helyen el is pityeregtem. Annyira megható részek voltak.

Kate-en kivül volt egy nem kedvelt karakter. De azt nagyon nem csíptem, Lisa anyukája Grace-t. Owen a legszuperebb apuka. 

Srácokról meg, hát naa... Inkább olvassátok el, nagyon megéri. Egyik bolondabb, mint a másik. Nem győztem csapkodni a homlokomat. Komolyan, nem normálisak. Bírom az ilyen történeteket. Olyan, igazi, valós életszerű történet.

Steven nagyszerű romantikus könyvet írt. El sem hinné az ember, hogy első könyvesíró. Még meg is kérdeztem magamtól, hogy tényleg ez az első könyve? Remélem, nem hagyja abba az írást. Mondjuk, én tovább tudnám szövögetni a történetet. Tökjó lenne a többi banda is kaphatna egy egy történetet. Jo,Kyle, Josh és Kate, sőt, Leoról, Charles-ról is. Ki tudja? Álmodozni csak lehet... Én el tudnék képzelni egy sorozatot ebből a történetből. Látok benne potenciált.

Nem hiába mondják, hogy a zene összeköti az embereket, bárhol is legyen a világon. A zene mindenre gyógyírt jelent. A fájdalomra, magányra és a szerelemre is. Mindig is szerettem az olyan filmeket, sorozatokat, és könyvekben, ahol a zene fontos szerepet tölt be. Steven Ricks ezt kellőképpen megoldotta, hisz a történet szólhat a zenéről, a szerelemről, fájdalomról, barátságokról és sok minden másról is, de a zene mindig ott van, minden egyes oldalon.

Ha szereted az olyan romantikus könyveket, ahol a zene is központi része a történetnek, akkor ez neked való. Szívből ajánlom, számomra a kedvenc olvasásom idén.

A könyvet itt tudjátok előjegyezni:

Little Fox Kiadó

Steven Ricks írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése