2023. január 10., kedd

Bemutatkozik meskete.hu, avagy lehetőségek a meseíróknak. - ("Amatőr és profi meseíróként is nehéz olykor eljutni a közönséghez, márpedig minden meseíró célja, hogy történeteit olvassák. A meseolvasásnak számos pozitív hatása van a gyermek fejlődésére nézve.")Megjelenési lehetőség meseíróknak

Egyre többen vannak azok, akik álmaiknak élve, valamilyen belső indíttatásból írni kezdenek. Sok esetben azonban a lelkesedés nem elég, és igen kevesen vannak azok, akik az íróasztalfióknak írnak, egy író természetes vágya az, hogy olvassák. Sokszor pedig itt kezdődnek az akadályok. Az olvasókhoz ugyanis valahogy el kell jutni.

Magyar mesék és meseírók egy helyen

Bizonyára tapasztalják ezt azok is, akik mesék írásával foglalkoznak. Amatőr és profi meseíróként is nehéz olykor eljutni a közönséghez, márpedig minden meseíró célja, hogy történeteit olvassák. A meseolvasásnak számos pozitív hatása van a gyermek fejlődésére nézve. Erősíti a képzelőerőt, a figyelmet, javulnak a tanulási képességeik.


Egy kiváló családi, közös tevékenység is, ami a szülő-gyermek kapcsolatot is erősebbé, bizalom telibbé teszi. Olyan erkölcsi értékeket tud a mesék segítségével magáévá tenni a gyerek, amiket más módon talán sokkal nehezebb lenne. A gyerekek így szórakozva jutnak el ahhoz a tudáshoz, aminek későbbi életükben igen nagy hasznát vehetik majd. A mesék erősítik a lelket, az egészséges önbecsülést, a hitet és olyan sok mindent adnak, amire talán nem is gondolnánk.

A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni – írta Bruno Bettelheim osztrák származású amerikai gyermekpszichológus, s valóban, a mese túlmutat önmagában, mélyebb rétegei vannak, mint maga a mese, a történet.

Gutási Gábor projektvezető

Meseíróként ez egy fantasztikus lehetőség!

A meskete.hu olyan meseírókat vár, akik szívesen megosztanák történeteiket az olvasókkal. Pár hónap alatt már több mint 70 ezer meseolvasás történt a felületen és 10 ezer írói profilmegtekintés. Közel ezer mese közül választhatnak a látogatók, melyek közül több, mint 120 hangosmese formájában is elérhető.

Már ezernél is több regisztrált taggal rendelkeznek, és több mint kétszáz magyar meseíró publikál a felületen. Többféle korosztálynak szóló meséikkel hasznos kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket kínálnak, egészen az óvodás korosztálytól a tinikig bárki megtalálhatja az érdeklődési körének és az adott élethelyzetének megfelelő mesét, meséket. Legyen szó akár állatos, tanulságos vagy vicces mesékről, esetleg olyanokról, melyeket kifejezetten egy-egy élethelyzetben lévőknek ajánlanak, a meskete.hu kínálatából bárki csemegézhet.

A blog szekcióban pedig sokféle mesés érdekességet olvashatunk, aki pedig regisztrál a felületre – ami Facebookon keresztül mindössze pár másodperc –, az a meséket pdf-formátumban is letöltheti. És szavazhat is azon a pályázaton a kedvenc meséjére, ami február 28-én éjfélig tart. Ez a meseíró pályázat még nyitott tehát, nevezési díj nincs, a legjobbak jutalma pedig a nyomtatott megjelenés. Ezen felül havonta sorsolnak ki a pályázók között 3000, 5000 és 10.000 forintos vásárlási utalványokat, ez is egy kis bátorítás a még most szárnyaikat bontogatóknak. Akik között bizony gyerekek is vannak, az ő képzeletük szüleményeit sokszor pedagógusaik töltik fel a felületre és csak biztatni lehet a fiatal korosztályt arra, hogy megmutassák magukat.

A meskete.hu egy hobbiprojekt, melyet nem nagy, milliós befektetéssel alapítottak, az alapító maga is mesekönyvíró, aki így szeretne kedveskedni a hazai profi és amatőr meseíróknak. Hamarosan prémium funkciók és webáruház is elérhetők lesznek a felületen, és már tervezik a tabletes és mobilos applikációkat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése