2023. január 12., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Ádám Adrienn - ("Cute Bunny Titkos Napló szerzőjeként ismerhettek meg a könyves világban, mely 2021 novemberében jelent meg. Könyvmoly, utazás szerelmese, spirituális, céltudatos, minimalista, ezek a kifejezések jellemeznek a leginkább.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Ádám Adrienn írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és könyvéről, Cute Bunny Titkos Naplójáról. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta a felkérésemet. Íme, az interjú, fogadjátok szeretettel!

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

29 éves, elszánt hobbi naplóírónak titulálnám magam. Cute Bunny Titkos Napló szerzőjeként ismerhettek meg a könyves világban, mely 2021 novemberében jelent meg. Könyvmoly, utazás szerelmese, spirituális, céltudatos, minimalista, ezek a kifejezések jellemeznek a leginkább. Szeretek kipróbálni új dolgokat, legyen az egy új szakma, hobbi, kaland. Nem tudok egyszerre csak egy dolgot csinálni, valamin mindig ügyködnöm kell. Egy ismerősöm úgy fogalmazott: „Nem találod a helyed” – ami, csak annyiban igaz, hogy folyton úton vagyok, 3 nap alatt 3 országban fordulok meg, több otthonom van, általában bőröndből élek. Máskülönben pedig, amikor nem vagyok a helyemen, akkor változtatok[, és sokszor szeretek a komfortzónámon kívül lenni. Az életem színes, izgalmas és nincs benne 1 perc szabadidő sem. Talán ez lennék ÉN – Ádám Adrienn.

Cute Bunny Titkos naplója sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

2016 óta foglalkozok gyerekekkel, így láttam, és magam is emlékszem, hogy a csajok mindig jegyzetelnek, titkos papírkákat írnak, naplót vezetnek, kreatív tevékenységeket folytatnak.

Ezért szerettem volna egy olyan naplót létrehozni, ami egy kicsit kiszabadítja őket a napi stresszből és a digitális világból, ahova leírhatják a gondjukat,  bajukat és nem utolsó sorban a boldogságukat.

Cute Bunny Titkos Naplója egy kreatív, szórakoztató ifjúsági napló, 7-14 éves korú lányoknak.

Napló, tehát kitöltendő belívvel lett megalkotva. Feladatok, találós kérdések, szabadidő ötletek, hasznos tájékoztatók, környezetvédelem, illemtudás és sok-sok más jellemzi még az oldalakat, melynek tartalmát a mindennapokból gyűjtöttem össze. Tehát nagyon sok kutatómunkát nem igényelt. Az írás folyamata számomra gyorsan megvan, hiszen akkor írok, amikor ötletem van. Ami viszont nagyon sok időt igényel egy naplónál, az a szerkesztés, fogalmazás, fotók, táblázatok helyes elrendezése.

Kérdésre a válasz: az ötlettől a fizikai könyvig összesen 6 hónap telt el.

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

2016-ban elkezdtem egy kéziratot, amit azóta ki sem nyitottam, be sem fejeztem, és tudom, hogy nem is fogok. Nagyon jól megfogalmazta egy korábbi interjúban az újságíró, hogy a  Cute Bunny Titkos Naplója egy álmatlan éjszakán született meg. Legalábbis maga a gondolat. Ezt követően másnap egész délelőtt feljegyeztem a laptopomba a gondolataimat, majd megszerkesztettem gondosan az oldalakat; laptopon és egy üres füzetbe is. Fogalmam sem volt, hogyan kell könyvet kiadni, hiszen még nem csináltam ilyet, sőt még hasonlót sem. Ekkor eszembe sem jutott más, mint a magánkiadás. Teltek a napok, amikor is kaptam egy fordító munkát, ahol egy srácnak tolmácsolnom kellett, ő ekkor munkát keresett, és random megkérdeztem tőle, hogy milyet? Abban a pillanatban megláttam a fényt az alagút végén, mivelhogy azt válaszolta: Nyomdai előkészítő vagyok. Ott, akkor tudtam, hogy őt nekem küldték. Továbbiakban is fordítottam neki, és az egész könyvemet, szerkesztést, borítót, mindenféle nyomdai előkészítést, sőt később még fotókat is barterba megoldottuk.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Van ötletem, de nagyon titokzatos vagyok, nem szeretném elárulni. Előre nem szeretek semmit elmondani, mert bármikor bármi közbejöhet, és közbe is jön, más élethelyzet, bármilyen külső, gazdasági, egyéb befolyás.

Csak annyit, hogy egy nagyon izgalmas év vár rám 2023-ban, amikor is 180 fokos fordulatot vesz az életem, és ezzel kapcsolatban tervezek egy újabb kiadványt. Emiatt már most iszonyú izgatott vagyok, és tudom, nagyon sokan szeretni fogják. Remélem, kellőképpen felkeltettem az érdeklődést!

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Amikor a kéziratot készítem, az az alkotás rész, ekkor érzem magam a legjobban. Ahogy befejeztem a kéziratot, akkor jön az igazi munka, amit már kevésbé élvezek teljesen őszintén. A kézirat nyomdai előkészítése, nyomdákkal egyeztetés, marketing, könyvelés, stb.

Nem gondolkodtál még írói álnéven?

Nem passzolna hozzám. Egyáltalán, miért kell az álnév?  Engem minden bizonnyal összezavar.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Én nem szerettem volna írni, egyáltalán nem volt tervben. Nagy tervező vagyok, de ha valaki megkérdezte volna mondjuk 2 évvel ezelőtt, hogy lesznek-e saját kiadványaim, biztosan nemmel válaszolok.

A zsánerem jelenleg, egyénileg találtam ki, hogy naplóíró vagyok.

Iskolás korom óta volt leckefüzetem, naptáram, hol saját magam által készített, vagy boltban vásárolt. Fixen beosztom, mikor milyen teendőim vannak. Nem vagyok halogató típus, ebben szerintem nagy segítség a naplózás. Az ötlet valahogy innen jöhetett.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Külföldön voltam, amikor a nyomdából kijött a könyv, sajnos nem én tudtam érte menni. Épp egyik munkából siettem a másikba, amikor jött a fotó a nővéremtől a frissen nyomott könyvemről, az első saját termékemről. Természetesen elérzékenyültem, iszonyú büszke voltam magamra, hiszen nem mindennapi esemény volt az életemben. Elmondhatatlan érzés. Amikor nincs kiadó mögötted, minden a te felelősséged,[ és a legnagyobb kérdés az, vajon mit fog szólni hozzá a közönség?

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás, vagy impulzív?

Is-is! De semmiképpen sem erőltetett. Ha jön az ihlet, megy az írás, ha nem, akkor hagyom. Kizárólag ha kedvem van hozzá, hiszen mint említettem, ez egy hobbi, ahol alkothatok.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít?Kik szólhatnak bele a szöveg, a történet alakulásába?

A férjem jelen van minden egyes munkafolyamatban, biztosan unja már, semmi másról nem tudok beszélni.

Anyukámnak mutatom meg először, hogy olvassa át, mit gondol!

Mindig ezt a választ adja: -Jó, olyan Adris, olyan, mint te vagy! Nem magadnak írtad véletlenül? Egyébként teljesen egyedül készítem, nincs senkinek rálátása, mit alkotok, csak a kész eredményt látják.


A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

A férjem mindenben motivál, mellettem van, támogat!

Apukám azt mondta: -Tudod mi, a baj? - Írni kell a következőt!

A mamám: -[Amikor az újságban megláttalak, úgy kihúztam magam!

Drágák nagyon, támogatnak mindenben. Amolyan családi vállalkozás, mindenkinek megvan a maga feladata! Van, aki a könyveket szállítja, postáz, személyesen átadja, bankot intéz, stb… Jó kis csapat!

Akkor itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak nekik! Köszönöm és hálás vagyok mindenért, amit közösen létrehoztunk. És ez nem más, mint a 192 oldalas könyvek - ez a név arra utal, hogy mindkét kiadvány 192 oldal.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Cute Bunny Titkos Napló után elkészítettem a Happy Day Inspirációs Munkafüzetet, ez minden könyvvásárló számára ingyenesen letölthető.

Valamint, 2022. novemberében jelent meg második kiadványom, a MY 365 DAYS, mely egy kortól, nemtől független éves tervező.

Illetve,  készültem még egy Könyvkiadás Kurzussal elsőkönyves íróknak, amiben A-tól Z-ig átvesszük a könyvkiadás menetét.

2023-ban viszont valami teljesen mással készülök, részletek később… 

Üzenetem:

Az idő fogy, a napok telnek, hogy hogyan, te döntöd el. A te időd, a te naplód, a te 365 napod!

Ölelés: Adrienn

Köszönöm az interjút Adrienn, további sok sikert kívánok!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

192 oldalas könyvek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése