2023. április 10., hétfő

Csapó Ádám: Hotel California - ("Ezzel a történettel már rég meg kellett volna mutatkoznia. Hogy, hogy nem hallottam még?"

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Smaragd Kiadónak és Csapó Ádámnak a lehetőséget, hogy elolvashattam Hotel California című első kötetét. Számomra nagy élmény volt elolvasni. Bízom abban, hogy nem az utolsó olvasásom lesz az írótól.

Csapó Ádám:
Hotel California


Tartalom:

Ez egy ponyva…
Mi történik, ha minden, ami eddig keretet adott az életnek, megszűnik, és csak az erő számít? Hogyan lehet túlélni ott, ahol az erősebb bármit megtehet? Dikéd Erik mindent elveszített, életének a bosszú ad értelmet. A magányos bosszúálló, bár nem akarta, szép lassan legendává válik. A regény komoly társadalmi, morális, etikai kérdéseket vet fel, lebilincselő stílusban, nem nélkülözve a humort sem. Zseniálisan építi be a zene, az irodalom és a filmművészet egyes elemeit a történetbe, mindig többet adva az olvasónak, mint amit várna.

Véleményem
5/5

Hűha! Nem is tudom, hogy írjam meg a véleményemet, anélkül, hogy el ne spoilerezzem. Egyébként hol volt eddig az író? Hm? Ezzel a történettel már rég meg kellett volna mutatkoznia. Hogy, hogy nem hallottam még? Ésatöbbi,ésatöbbi.

Kedvencem lett ez a könyv, ebben minden megtalálható. Humor, tragédia, harcok, lelki fájdalom, társadalom összeomlása és kivetkőzése, erkölcsi rombolás. Pont, mint az egyik sorozat The Walking Dead, csak ebben a sorozatban zombikkal harcolnak. Történetben pedig az emberekkel.

Erik a kedvenc karakterem a könyvben. Olyan ember ő, aki nem akarta, hogy az ő vállán legyen a felelősség, a vezetői státuszt nem kívánta. Akit utáltam nagyon az Dénest. Meg is érdemelte, amit kapott.

Az biztos, hogy nem egy könnyű olvasmány, vannak olyan jelenetek a történetben, amitől kissé felfordult a gyomrom. Amilyen világot teremtett az író, nem csodálkozom. Élethűen, elgondolkodtató volt számomra, hogy mi van, ha ez valóságban is előfordulna. Mivé válunk majd? Ez a könyv tükröt tart elénk, hogy mivé válhatunk, ha ilyen katasztrófa súlytana le ránk.

Nekem sokat adott, szórakoztatott, de el is gondolkodtatott, voltak filmes és zenés utalások is benne, ami nekem filmes résznél tetszett nagyon. Némelyiknél kuncogtam is, mert egy kettőt fel ismertem.

Erik mellett bírtam Rókust is, aki később érkezett a táborba. Anyám, tudnám, honnan szedi a vicceket. Olyan voltam, mint Erik. Fárasztóan hatott.

Szóval mindenesetre ez a könyv kedvencem lett. Elképzeltem Eriket Rick Grimes-ként, kalappal a fején. Háát.. Érdekes lenne. Ki tudja. Viszont szívből ajánlom azoknak, akik oda vannak az apokaliptikus világért, én nagyon. 

A  könyvet itt tudjátok beszerezni:

Smaragd Kiadó

Csapó Ádám írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése