2023. április 28., péntek

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Koncz Péter - ("Mivel a jelenetek nagyrészt valóságon alapulnak, ezért mindegyikhez van valamennyi kiinduló pont, de rendszeresen bújom a szinonima szótárakat, mert sokszor nem egyszerű máshogy kifejezni ugyanazt."

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Koncz Péter írót, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónak Becky c. könyve jelent meg, amit a Könyv Guru oldalán lehet megrendelni. Íme, az interjú, fogadjátok szeretettel!

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Nehéz ilyen kérdésre válaszolni. Alapjáraton nagyon szeretek alkotni és építeni. Szerintem nagyon fontos, hogy az ember megtalálja azt a bizonyos flow élményt. Úgy érzem én most megtaláltam, elindult sok minden, műsor, könyv, stb. Szeretnék egyfajta politikamentes, mégis fontos témákkal, kérdésekkel foglalkozó produktumokat adni az embereknek, amik olvasása, hallgatása közben kicsit kiszakadhatnak a megszokott embertelenül emberi világból!

Becky  c. könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Nem annyira mondanám kutatómunkának. Inkább sokat merítettem azokból, amiket olvastam és figyeltem az embereket. A Becky ha jól emlékszem 2 hónap alatt lett kész.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Maguk a történetek kitaláltak, viszont az inspirációik sajnos nagyon is valóságosak. Rengeteg hasonló dologról hallani, mint ami például a Beckyben megjelenik, és még több van, amiről semmit sem tudunk. 

Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Gyerekkori dolog nálam az írás. 10-11 évesen már írogattam, de azok nem maradtak fenn, amit nem bánok. Mindig élveztem, hogy felépíthetek karaktereket, kapcsolatokat és szituációkat.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Abszolút! Meg van a vázlata egy komédiának is, illetve drámát is szívesen írnék, de valószínűleg mindig a thriller fog a legközelebb állni a szívemhez.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Megkönnyebbültem, mert láttam, hogy képes vagyok befejezni egy komplett történetet. Korábban sokat elkezdtem, de egy idő után elment a motiváció, ami nagyon bántott. A Becky ilyen szempontból új kapukat nyitott meg.

Nem gondolkodtál még írói álnéven?

Ezt meglepően sokan kérdezték, de nem érzem szükségesnek. Szerintem sokkal hitelesebb valami, ha a szerző eredeti neve van feltüntetve…vagy ha akár van név feltüntetve.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Stephen Kingen nőttem fel és ebben a világban találtam meg szerintem a hangom. Szóval a kézenfekvő válasz az, hogy igen. Azonban szeretnék majd más stílusokat is kipróbálni, esetleg keverni.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Egyfajta célba érés volt. Nagyon meghatott, amikor jött az e-mail a kiadótól és amikor először láttam meg a boltban.

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív? 

Abszolút tervezett! Szerencsére fut több egyéb projekt is, amikben részt veszek, tehát nem tudok bármikor leülni, írni. De igyekszem tudatosan és folyamatosan csinálni.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Ezek általában akkor jönnek elő, amikor visszaolvasom egy kis idő elteltével. Kell egy kis idő, hogy elfelejtsem az apró részleteket és ilyenkor szoktam érezni, hogy na ez jól sikerült. Mivel a jelenetek nagyrészt valóságon alapulnak, ezért mindegyikhez van valamennyi kiinduló pont, de rendszeresen bújom a szinonima szótárakat, mert sokszor nem egyszerű máshogy kifejezni ugyanazt.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Rengeteget beszélgetek és figyelek az emberekre. Semmi sem jobb alap egy történethez vagy akárcsak egy jelenethez, mint a valóság, mert akkor nem kell túlgondolni és természetesnek fog hatni. Ha természetes, akkor nyert ügyünk van, mert az emberek át tudják majd érezni!

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

A Beckyt a szüleim olvasták először. Szerintem viszonylag makacs vagyok a történetek illetően, a fejemben megvan mindennek a helye és a magyarázata, de igyekszem megfogadni a konstruktív tanácsokat.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

Azzal tisztában voltak, hogy próbálkozok és abszolút támogatóak voltak végig a folyamat során. Azt hiszem mindenki együtt örült a könyvnek.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Könyvet is tervezek, viszont májusban egy egészen más területen fogunk elindulni a csapattal. Nagyon izgalmas műsort készítünk az érdeklődőknek, úgyhogy májustól érdemes lesz figyelni a Standard youtube csatornáját, illetve twitchen már most is élőben vagyunk sokszor!

Könyvet itt tudjátok beszerezni:

 Libri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése