2023. április 28., péntek

Amiket el szeretnék olvasni 3.rész - ("Egyik kedvenc zsánerem,krimi,thriller könyvek.")

Újra hoztam nektek, Amiket el szeretnék olvasni rovatom harmadik részét. Most krimi, thriller könyveket válogattam össze, amiket majd szeretnék beszerezni. Ezt a rovatot igyekszem majd frissíteni, új ajánlót hozni.


Bander Anita
Egy éjszaka a benzinkúton


Tartalom

Norvégia szívében minden megváltozik, amikor az ott élők gyilkosságsorozatok részesei nem lesznek. A közeli erdőkben könnyű prédájává válhat bárki a rejtélyes idegennek. A félelem és rettegés foghatóvá válik és lassan mindenki gyanús lesz. André Balke nyomozót bízzák meg az ügy vezetésével és a férfi mindent megtesz, hogy elkapja a tettest.
De vajon sikerül neki?


Bander Anita
Végzetes vallomások


Tartalom

Egy rejtélyes eltűnés és egy rettenetes gyilkosság.

Shannon Kohl fiatal, egyetemista lány, ígéretes jövővel. Tökéletes családi idill veszi körül. A huszonnégy éves lány rejtélyes eltűnése megrendíti szüleit és lánytestvérét, Chloé-t. A hosszan tartó nyomozás során többen gyanúba keverednek, miközben egy másik szálon végigkövethető egy széthullani készülő család képe.

De mégis ki és mi okból bánthatta a lányt? S vajon mindenki bűnös, aki gyanúsan viselkedik?

Mészáros Dorka
Mimézis


Tartalom

Gyakorlat ​teszi a mestert

ELTŰNT KOVÁCS BENCE

A VI. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A harminckét éves férfi március 25-én az esti órákban a munkahelyéről távozott, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.

Amikor a veszélyeztetett terhessége miatt szabadságolt rendőrnyomozó, Wass Réka szomszédja nyomtalanul eltűnik, a nő önhatalmúlag visszahelyezi magát a szolgálatba, hogy megkeresse a fiút. Titkos akciójában egyedül a rendőrség fiatal gyakornokára számíthat.

Varga Gergő már több mint egy éve áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálatában, pszichológus szakértő gyakornokként segíti a nyomozók munkáját. Amellett, hogy az emberi elme és viselkedés kiváló ismerője, a kriminológia területén szerzett tudása révén olyan összefüggéseket lát meg, amelyek mások figyelmét elkerülnék. Most pedig különösen nagy szükség van a segítségére, hiszen a városban megszaporodtak a furcsa halálesetek.

Réka és Gergő kénytelen együttműködni, hogy a nem mindennapi sorozatgyilkos nyomára bukkanjanak. Az elkövető, akit keresnek, olyan pontosan gyilkol, mintha könyvből olvasná.

Bánhidi Lilla
Sorsod Borsod


Tartalom

Vannak ​helyek, ahonnan sosem szabadulsz. Ahonnan elköltözni talán, de távozni nem lehet. A spirituális vonzás a galaxis túlvégén is megtart, ahol a Föld gravitációja már érzékelhetetlen.

Alexa – sikeresnek tűnő self-made-woman, aki vidékiként építette fel magát a fővárosi média könyörtelen világában, ugyanúgy, mint megalkotója –, azt hiszi, rég maga mögött hagyta múltját és szülőhelyét. Ám a sziporkázó légvár, amit az életének nevez, köddé válni látszik. Ha más nem is érzékeli, ő tudja: az összeomlás csak idő kérdése. Hogy az alapoktól kell újraalkotnia mindent.

Egy gyilkosságsorozat, melyet az egész ország döbbent borzalommal figyel, lehetőséget ad számára, hogy bizonyítsa rátermettségét oknyomozó riporterként. Beleássa magát az ügybe, és ahogy egyre többet tud meg a brutális kegyetlenséggel kivégzett, gyönyörű lányok történetéből – melynek szálai gombafonalként hálózzák be szülővárosa földjét –, egyre személyesebbé válik számára az ügy.

A végzet pedig visszavezeti őt a kezdetekhez. Borsodba, elfeledettnek hitt szerelméhez és feldolgozottnak hitt traumáihoz.

Bánhidi Lilla első krimijének hőse versenyfutásba kezd az idővel és a titokzatos, tökéletesnek tűnő gyilkossal, ám hogy a célszalagnál mi vár rá, mindenki számára rejtély.

A Prae kiadó Krimi Ma sorozata a Sorsod Borsod megjelenésével újabb remekművel gazdagodott, amely a hagyományokhoz híven körömrágósan izgalmas, mellbevágóan fordulatos, és úgy minden ízében hazai, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő regény.

Jud Meyrin
Itáliai rejtélyek
(1-3)


Tartalom:

Lily Bolton nyomozó Londonban. A munkája az élete, és ez tökéletesen meg is felel neki. Igyekszik elfeledkezni félig olasz származásáról, ám váratlan meghívást kap Livignóba. Az anyja, akitől rég elhidegült, férjhez készül menni karácsonykor. Lily, bár megfogadta, hogy többet be sem teszi a lábát az országba, mégis elutazik az esküvőre. Úgy gondolja, azt a pár napot könnyedén átvészeli, de hiba csúszik a számításába. Ráadásul mindjárt kettő.
Raffaele, a szemtelenül szexi mostohabátyja.
És egy vérbe fagyott holttest a sípályán.

Lily Raffaele segítségével nyomozni kezd, de azzal nem számol, hogy a közös kalandjaik a halálos veszedelem mellett jóval ijesztőbb következménnyel is járnak – érzelmekkel, amik a szívét sodorják veszélybe.

Jud Meyrin az olasz Alpokba kalauzolja el az olvasókat három izgalmas, fordulatos, romantikával teli kisregényben, amelyekből megismerhetjük Lily és Raffaele történetét.

Suzie Great
A Domb


Tartalom

A történet főhőse, Jack Smith a híres New-York-i üzletember, aki egy árvaházban nőtt fel. Negyven évesen hátat fordít az üzleti világnak, hogy élete álmát megvalósíthassa. Álmai helyett a földi poklot éli meg. Eddigi földönjáró realizmusa semmivé válik. A borzongató és majdnem őrületbe kergető események során megismer egy másik világot, majd visszatalál eddig homályba vesző gyökereihez. Szerencsére nem egyedül kell végigmennie ezen az úton. A szimpatikus ismeretlenből szerelmévé vált Jennifer Good fogja a kezét. Egymást bátorítva mennek végig a tébollyal kikövezett, néhol a semmibe vezető, homályos ösvényen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése