2023. december 24., vasárnap

Amiket el szeretnék olvasni! 12. rész - ("Van itt minden, vegyes könyvek!")

Ezúttal most vegyes könyveket hozok az Amiket el szeretnék olvasni! rovatom következő 12.részében. Mindenféle zsánerből mondanám, mindenevő vagyok... De ez annyira nem igaz. Vannak, amiket nem nagyon szeretek olvasni. Ebben a blogbejegyzésemben lesz krimi, romantika, thriller stb. 

Ééés! Hazai szerzők kötetei. Bizony. Rég hoztam már, igaz? 

Ti melyiket szeretnétek elolvasni?



Csabai Márk
Közelebb, mint gondolnád


Tartalom

Mindenkinek ​van titka, mindenki rejteget valamit a múltjából.
Zsugovzsky Brúnó író a korábban az országot megrázó tragikus eseménysorozatból merít ihletet új könyvéhez. Akkoriban több fiatal nő is nyomtalanul eltűnt. Az esetek olyan váratlanul fejeződtek be, ahogyan kezdődtek. Amíg a megrázó témájú új regényét írja, a saját múltját is szeretné felderíteni.

Az utolsó eltűnt nő testvére, Alexandra évekkel a családi tragédia után próbál teljes életet élni és támogatni az édesanyját, aki teljesen összetört idősebbik lánya eltűnésétől. A gyászt a boldogság váltja a lány életében, miután megismerkedik Brúnóval, ekkor még nem is sejtve, hogy nemcsak férfi szívéhez kerül veszélyesen közel, hanem az eltűntek megválaszolatlan rejtélyéhez is. Minél többet kutat és kérdez, annál nagyobb a gyanúja, hogy újdonsült párjának köze lehet a nők és ezzel nővére eltűnéséhez is.

Titkok lepleződnek le, álarcok törnek szét, és a románc egy hajszává alakul, ahol a szerelem elől kell menekülni az életben maradásért. A kérdés csupán az, ki menekül valójában?


Heteira
Tündéralku


Tartalom

A ​tündér alkukra éhes, a farkas tündérekre – beteljesülhet a szerelmük?
Delvin a tizennyolcadik születésnapján szembesül azzal, hogy tündérereje van. Az első sokk után egy új világ tárul fel előtte: képtelen hazug szavakat kimondani, de cserébe képes varázsolni, és alkut kötni az emberekkel, azaz bűbájjal segíteni őket, ha megfizetik az árát. Minden csodás lehetne, csak éppen a férfi, akire régóta vágyik, ódzkodik a tündérektől…

Rikke farkas alakváltó, aki egyszer már megégette magát, amikor alkut kötött egy tündérrel. Titkon jó ideje vonzza Delvin, várja az első átalakulását, a nagykorúságát, hátha a fiú oldja végre a magányát. Azonban kiderül, hogy Delvin is tündér. Vajon a vonzalom erősebb, mint a félelem? És ha ad egy esélyt a fiatal tündérnek, ő nem fog visszaélni a bizalmával? Delvin és Rikke akarja egymást. De csak akkor tudják megadni a másiknak a boldogságot, ha megértik saját magukat, beismerik a vágyaikat, és megtörnek egy múltbéli, kegyetlen alkut. Meg lehet bocsátani a hibákat? Létezik új esély? A szerelem mindent legyőz?

Heteira humorral átszőtt, érzelmekkel teli, érzéki fantasyregénye gyönyörű történet szerelemről, bizalomról és.
Lépj be egy új világba, és hagyd, hogy elvarázsoljon ez a szenvedélyes történet!

Rácz Zsuzsa
Kovácsné ki van


Tartalom

Kéki Kata, a szabad lelkű szingli rendes nő lesz. Férjhez megy, szül, és akkor… Mi van?! Miközben mindenki elvárja, hogy legyen szuperanyu, Kovácsné gyakran zombianyu. Úrrá lesz a családdá válás káoszán és az örökölt mintákon? Sőt: képes megváltoztatni őket?

Rácz Zsuzsa 1972-ben született Miskolcon. Író, újságíró. Első regénye, Állítsátok meg Terézanyut! címmel 2002-ben lett bestseller, játékfilm készült belőle: a terézanyuság fogalommá vált. 2010-ben hozta létre a Terézanyu Klubot és pályázatot, hogy minden nő elmondhassa a maga történetét, és az Aranyanyu díjat, hogy megbecsülést kapjanak a nők, és mindenekfelett, támogató közösséget. Budapesten él férjével és két lányával.

Aurora Lewis Turner
Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok
(1.ész)


Tartalom

Ophelia boszorkány, bár a hét évvel ezelőtti események miatt nem használja képességét. Egyik éjszaka furcsa álmot lát, melynek során egy rituális gyilkosság helyszínére kerül. Innentől kezdve ő a bűntény első számú gyanúsítottja, így Darren Harper nyomozó folyton a sarkában jár.

Hamar rájönnek: az ügy felgöngyölítése érdekében előnyösebb, ha összedolgoznak. Közben régi élete egyik elfeledett, keserű darabja is előkerül, aki teljesen felforgatja a nő életét.

Ophelia vajon szembe mer nézni a képességével és a tudattal, hogy nemcsak árthat vele, hanem segíthet is másokon? Kiismeri magát az egyre bonyolódó szálak között? Vajon legjobb barátnője, Lyra meddig állhat ki mellette anélkül, hogy bajba kerülne? És ami a legfontosabb; behódol-e a múltjának, vagy képes új lapot kezdeni élete könyvében?

Sötét múlt, rejtélyek, szenvedély, varázslat és gyilkosságok pettyezik ennek a történetnek lapjait, akárcsak a kiontott vér, vagy a bőrbe varrt tetoválások…

Erdélyi Anna
Istenek földje
(Smaragd Birodalom 1.)


Tartalom

Ki irányítja a sorsunkat? A magunk urai lehetünk, vagy belesodornak minket egy olyan életbe, amelyet nem mi választottunk? Beszélhetünk-e szabad akaratról egy olyan világban, ahol az istenek közöttünk járnak?

A Smaragd Birodalmat tizenkét isten irányítja. A Birodalom lakói előtt tizenkét éves korukban megjelenik az egyik isten, hogy szolgájának válassza és kijelölje élethosszig tartó feladatát. A Birodalom virágzik, az emberek elégedetten, békében élik mindennapjaikat.

De amikor Alex előtt megjelenik az istene, az élete pokollá válik. Mindent elkövet annak érdekében, hogy megszabadulhasson istene befolyása alól. Vajon sikerülhet-e neki? Vagy belőle is csak egy bábu lesz az istenek játszmájában?


Baráth Katalin
Aki gróf akar lenni


Tartalom

Mialatt Angliában Jane Austen a legújabb regényét körmöli, addig Magyarországon egy balsorsú grófkisasszonyt csak a házasság menthet ki szorult helyzetéből.

Ám a kisasszony legalább olyan makrancos, mint amilyen ágrólszakadt.

A szomszéd kastély urának jobbkezét, egy fortélyos, közrendű férfit szintén csak a házasság segítheti hozzá, hogy följebb kapaszkodjon a ranglétrán.
Ám a férfi legalább olyan csapodár, mint amilyen becsvágyó.

Ők ketten talán megakadályozhatják a merényletet, amely végveszélybe sodorná az országot. Nincs visszaút: együtt kell menekülniük kémek, titkos társaságok és egyéb ármányok – no meg az esküvő fenyegetése elől.

Bánovics Attila
Az espani bankrabló


Tartalom

Száz ​kiló lopott pénz, húsz év és egy kisvárosi detektív.

Az évszázad bankrablását 1972. március 6-án hajtották végre New Yorkban. Alig félóra kellett hozzá, hogy Tim Pataky és George Draxler átpakolja a pénzt egy málhazsákba, majd kisétáljon az épületből. Sofőrjük, Thomas Berger egy pillanatra lehúzódott, a rablók beszálltak, és elindultak a 3,6 millió dolláros zsákmánnyal.

Draxlert még aznap elkapták a rendőrök, huszonegy évre börtönbe került. Berger másnap önként jelentkezett, nyolc évet ült. Pataky eltűnt, ahogy a pénz is.

1994 tavaszán a provence-i Espan golfpályáján egy hullát találnak, aki minden bizonnyal nem természetes halált halt… Nem sikerül azonosítani, azonban a nála lévő diktafon alapján a rendőrök tudják, kit keresett: Thomas Bergert, aki mostanra jómódú hoteltulajdonos Dél-Franciaországban, és éppen a pályán játszott, amikor a holttest előkerült. A nyomozást rábízzák a helyi rendőrség fiatal felügyelőnőjére, Antoinette Tinhanra, akinek az eddigi legkomolyabb ügye egy könyvtári lopás volt. Most viszont nemcsak arra kell fényt derítenie, hogy ki követte el a gyilkosságot, hanem arra is, hogy mi köze a golfklubban talált tetemnek egy huszonkét évvel korábbi bankrabláshoz, a kámforrá vált Tim Patakyhoz és nem utolsó sorban a rég tovatűnt dollármilliókhoz.

Berger valóban jó útra tért? Esetleg ő ölte meg az ismeretlent, mert olyat tudott róla, amely nem lenne jó, ha kitudódna? Tinhan kiderítheti, hogy mi történt. De ha sikerül neki, vajon mit kezd majd az igazsággal?

Bánovics Attila regényében először Amerikába kalauzol minket, majd a francia borvidékre csábít, ahol évtizedes titkokról hull le a lepel. A csavaros krimi megannyi izgalmat ígér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése