2024. február 2., péntek

Könyvek a Multiverzum Kiadónál 2024-ben

 A Multiverzum Kiadó tervei 2024-ben

A népszerű ismeretterjesztés gyöngyszeme februári újdonságunk, Tillmann Prüfer az apa-gyermek kapcsolatról, a modern apa új szerepalternatíváiról írt, humoros könyve. A szerző újságíró, a ZEIT magazin főszerkesztő-helyettese. Négy lány édesapja, Berlinben él családjával. A magazin hasábjain 2018 óta heti rendszerességgel jelenteti meg nagy népszerűségnek örvendő cikk-sorozatát, a Prüfer lányait.

Apának lenni – Miért van égetően szükség új apákra című kötetét a híres Rowohlt Kiadó publikálta 2022-ben. Prüfer személyes élményeit feldolgozva mesél a szülői szerepek és a családi élet mai dilemmáiról és új perspektíváiról – a hagyományos apaszerep mellett felvázolva az apák mai új lehetőségeit, bemutatva azt a szülői szerepegyüttest, amelyben a férfiak is aktív résztvevői gyermekeik életének.

Líra

Libri


Provokatív könyv az amerikai újságíró, David Harsanyi Eurotrash című, komoly társadalmi vitákat generáló munkája. Miközben a szerző páratlan ékesszólással bontja le az európai felsőbbrendűség mítoszait, igyekszik választ találni e nyugtalanító kérdésekre is: Mit jelent a föderális és a szuperállam közötti különbség? Hol ér véget egy nemzet szuverenitása? Több vagy kevesebb szabályozásra van-e szüksége a gazdaságnak? Eltűnik-e a modern társadalmakból a vallásos hit? S legfőképpen: az Atlanti-óceán melyik oldalán találhatunk problémáinkra jobb megoldásokat? A kötet tervezetten március végén kerül a könyvesboltokba.


Retrofuturista sorozatunk (H. G. Wells: A felszabadult világ, Arnould Galopin: Doktor Omega2023) egyedülálló darabbal gazdagodik ebben az évben. Liang Qichao 1908-ban megjelent Új korszak című regénye egyike a legkorábbi kínai tudományos–fantasztikus műveknek. Igazi különlegessége, hogy az elképzelt távoli jövőben, 1999-ben játszódó háborús történetben Magyarország is kiemelt szerepet kap! Ennek a sokáig Kínában is elfeledett regénynek ez az első idegen nyelvű változata, amely Tokaji Zsolt sinológus, műfordító munkáját dicséri.

2024-ben szeretnénk megjelentetni Demszky Gáborral készített életinterjú-kötetünket. A szerző Budapest egykori főpolgármestere, az SZDSZ volt elnöke, ismert liberális politikus. Nem csupán politikai karrierjéről, de több generációra visszatekintve felmenőiről is mesél. A kötetet olvasva megismerhetjük az életét és politikusi tevékenységét meghatározó eszméit és motivációit. Új munkájával kiegészíti a több mint egy évtizede megjelent könyveit, írásait, az eltelt idő távlatából újraértékelve a korábban publikáltakat.

Cthulhu hívása sikerén felbuzdulva folytatjuk H. P. Lovecraft Baranger illusztrációival kiadott albumainak sorozatát. Az őrület hegyei első kötetét az első félévben, a másodikat ősszel jelentetjük meg.

Őszi újdonságunk Hayley Campbell amerikai újságíró könyve, amelyben megrázóan tárja fel a halálozási iparág szakmai motívumait, a benne dolgozó emberek és a hozzá kapcsolódó foglalkozások jellemzőit. Izgalmas elemzés a halál pszichológiájáról.

Az irodalomterápia, más néven biblioterápia a művészetterápia egyik formája, melynek segítségével mélyíthetjük önismeretünket, óvhatjuk mentális egészségünket. Az év második felében  kiadjuk a szakterület egyik nagyágyújának, dr. Nicholas Mazzának „nagykönyvét”, a Poetry Therapyt. Ajánljuk a módszer iránt érdeklődőknek, a terapeutáknak és mindenkinek, aki már részt vett, vagy szeretne részt venni egy ilyen folyamatban, esetleg kíváncsi az írás, az irodalmi művek és az önismeret kapcsolatára. A kötet fordítója dr. Béres Judit, a Magyar Irodalomterápiás Társaság vezetője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése