2024. február 18., vasárnap

Előolvasás: Jud Meyrin: Vérbeli detektívek - ("Jud Meyrin évről, évre hozza magas szintű szórakoztatást, nem fárad el, nem csökken az izgalom, sőt inkább emeli a tétet. Nagyon ritka az ilyen szerző, aki évek múltán is tudd újat, izgalmat hozni a történeteiben.")

Köszönöm Jud Meyrin írónőnek, hogy ennyi év után is elolvashatom, legújabb regényét megjelenés előtt. Mindig megtud lepni, hogy mennyire szórakoztató, izgalmas és lebilincselő regényt tudd összehozni. Egyszerűen imádom.

Ben és Tristan, külön-külön se normálisak, de együtt még bolondabbak. A kötet Felföldi rejtélyek 3,5 és Rózsakői 2,5 részét képezi a Vérbeli detektívek címmel.


Jud Meyrin
Vérbeli detektívek

Tartalom

Benjamin Burke azt hitte, tökéletes a terve. Elviszi a barátnőjét, Flórát egy régóta esedékes romantikus utazásra Skóciába, közben szimatol egy kicsit az ügyben, ami hónapok óta ébren tartja éjszakánként. Persze Ben életében soha semmi nem ilyen egyszerű, a tervei pedig hajlamosak gajra menni. Ezúttal a szokásosnál is jobban. Köszönhetően egy holttestnek, egy eltűnt lánynak, na meg Tristan Hunternek, az edinburghi zsarunak, akivel – mindkettőjük pechjére – kereszteződnek az útjaik.

Ben és Tristan azon kapják magukat, hogy őrült balhéba keverednek, ahol minden sarkon veszély les rájuk, miközben legszívesebben egymásnak is bemosnának.

Vajon sikerül összedolgozniuk és túlélniük a közös kalandot?

Véleményem
5/5

Ha ismered Ben és Tristan történetét, akkor ezt imádni fogod. Anyám, ez a páros. Komolyan, képesek lennének megfojtani egymást, egy kanál vízben. Megy nagyon szívatás közöttünk, annyira szórakoztató őket olvasni, így együtt.

Most először érzem, hogy nehéz spoiler nélkül megírnom a véleményemet erről a könyvről. Nagyon szeretem a párost, hisz mindkettőjük történetét ismerem és nem valami kellemes ám. Így, hogy ketten nyomoznak ebben, kötetben, még jobban szívemben zártam őket. Mondhatom azt is, hogy ahol ők megjelennek, kő kövön nem marad.

Jó volt Lottiet újra olvasni, cseppet sem változott. Ugyanolyan makacs, mint volt. Ami meglepett az Blake és Francesca, rájuk nem számítottam.

Volt egy rész a könyvben, amire azt találtam magamban mondani, hogy „Jesszus ez az írónő kikészít… „

Nagyon remélem, hogy nem utoljára ereszti össze őket. Imádnám, ha ebből is sorozat lenne. Kíváncsi lennék, még milyen ügyekben tudnak még kalamajkát okozni.

Amikor Jud Meyrin könyveit olvasom, sokszor eszembe jut, hogy mennyire filmszerűen peregnek a szemem előtt az események. Mint, ahogy ez a történet is. Sokszor azon mélázok el, hogy miért nem tudnak filmet készíteni ebből? Vagy inkább sorozatot. Annyira megállná a helyét. Hiszen ebben és minden kötetében meg van, ami a kikapcsolódáshoz kell.

Jud Meyrin mesterien hozza az izgalmat, humort és a szenvedélyt. Tetszik, imádom. Nem lehet megunni, akár hányszor olvasom, akár Ben, vagy Tristan történetét. Vagy akár együtt a kettőt, ahogy most is a Vérbeli detektívek könyvet, ahol az izgalmak tetőfokára hág. Mostanában kedvemre való lenne újra olvasni az eddigi könyveket.

Egy szó,mint száz! Vegyétek, vigyétek, abszolút nem fogjátok megbánni! Jud Meyrin évről, évre hozza magas szintű szórakoztatást, nem fárad el, nem csökken az izgalom, sőt inkább emeli a tétet. Nagyon ritka az ilyen szerző, aki évek múltán is tudd újat, izgalmat hozni a történeteiben.

A könyvet itt tudjátok előrendelni. A kötet 2024.március 20-án jelenik meg.

FairBooks Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése