2024. február 20., kedd

Olvass hazait! Könyvmolyképző Kiadótól 5 szuper jó könyvet kaptam. - (" Izgalom, szenvedély, kaland, kikapcsolódás, szerelem, barátság mind az összes könyvben.")

Még januárban érkezett hozzám ez az 5 könyv a Könyvmolyképző Kiadótól, mely hazai szerzőktől választhattam könyveket. Öt hazai szerző, mely tavaly jelentek meg a könyvük.

Öt hónap alatt kell kiolvasnom ezeket a könyveket. Elsőként Szabó Krisztina: Ezüsterdővel kezdeném. Utána szépen sorban.

Blogomban szeretném bemutatni azt az 5 könyvet, ami tavaly jelent, meg és amiket választottam öt hónapra.

Ezúton köszönöm Könyvmolyképző Kiadónak a bizalmat, és a lehetőséget.




Szabó Krisztina
Ezüsterdő

Tartalom

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?
A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagyhatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.
Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthonaés a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.
Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?
Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.
Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

Eszes Rita
Tükör a felhőkön túlra

Tartalom

Akármilyen ​bőrbe bújsz, kellesz nekem!
Japán az 1600-as évek vége felé. A határok lezárva, a császár túszként él saját palotájában, a hatalom valódi gyakorlója a sógun. Az árva Szorana mindent, amit tud, az őt befogadó nindzsáktól tanult, ám mivel hófehér külsejével feltűnő jelenség, talán sosem válhat a láthatatlanság mesterévé. Ő azonban még ennél is többről álmodik: a szamurájok kasztjához szeretne tartozni, és valami fontosat tenni jelentéktelen életében.
Renmu alakváltó nyestkutya. Egy megkeseredett varázstanuki, aki megtanulta, hogy az emberekkel pusztán üzleti kapcsolatokat ápoljon: mellettük él, de sosem velük. Napról napra éli az életét, kergeti a gyönyöröket, és semmit nem akar kevésbé, mint valami jelentős dolog részesévé válni.
Egy küldetés, egy találkozás, egy alku – és elindul a kaland, amely mindkettejük életét fenekestől felforgatja. Miközben halálos szörnyek elől menekülnek, szenvedélyes és tiltott vonzalom alakul a két számkivetett között – azonban senki és semmi nem az, akinek vagy aminek eleinte látszik.
Ha felszikrázik a levegő, és elszabadulnak a vágyak, vajon létrejöhet-e akár csak egyetlen igaz dolog is egy rendszerszinten hazug világban.
A japán folklóron alapuló történelmi fantasy egy olyan írótól, aki maga is Japánban élt.
Hagyd, hogy lenyűgözzön!

Bessenyei Gábor
Kopj le, jófiú!

Tartalom

Mennyit adhatsz fel magadból a szerelemért? Minden, amit a fiúk az ismerkedésről gondolnak.
Kornélnak és a barátainak kevés szerencséjük van a lányokkal. A próbálkozásaik rendre kudarccal és megszégyenüléssel végződnek. Ők mégis ugyanazokat a köröket futják, majd csalódottan nyugtázzák, hogy a nekik tetsző lányok sohasem a jófiúkat választják. A sokadik kétségbeesett kísérlet után úgy döntenek, ideje drasztikusan változtatni a dolgokon. Az addigi jófiúk rálépnek egy beláthatatlan útra. Ha a lányoknak a rosszfiúk kellenek, akkor azzá válnak. Ha a szerelem gyengeség, hátrahagyják. Ha a vágyaik kiüresednek, trófeákat gyűjtenek. Ahol nincs ölelés, ott a bosszú tart melegen… De meddig? Mennyit adnál fel önmagadból a másik nemért? Találhatsz rosszfiúként igaz szerelmet?
Juss olyan mélyre a fiúk fejében, mint még korábban soha!

Chiara
Repülj, szitakötő!

Tartalom

A ​SZERELEM MINDIG ELÉG?
A huszonhárom éves Laura írországi tanulmányait félbeszakítva érkezik haza a húga temetésére. Karina tizenhét évesen vesztette életét, egy esős novemberi délután a város legendás Ördög-hasadékába zuhant. Minden jel arra mutat, hogy a halála baleset volt.
Amikor azonban Laura szembesül vele, hogy közel sem ismerte olyan jól Karinát, mint hitte, nyomozni kezd. Mit keresett a húga esőben az Ördög-hasadéknál? Hogy zuhanhatott le, mikor mindannyian tudják, hova ne lépjenek? Miért mondta azt az apjuk, hogy Karina megölte magát?
Laura egyetlen támasza a legjobb barátja, Máté, aki iránt nem várt érzések ébrednek benne. Attól tart, hogy mindez megmérgezheti a barátságukat, így miközben Karina verseit felfejtve igyekeznek kideríteni, mi is történt, Laura mindent megtesz azért, hogy elnyomja magában az egyre erősebben tomboló vágyat.
De megbirkózhat-e egyszerre a gyásszal és a szerelemmel, a bűntudattal és a szenvedéllyel, valamint a világát felforgató titkokkal? Elárulhatják-e a versek, hogyan halt meg Karina? Mi az ára a hazugságoknak?
MERÉSZ ÉS FELKAVARÓ TÖRTÉNET AZ IGAZSÁG KERESÉSÉRŐL, A TESTVÉRI SZERETETRŐL ÉS A SZERELEM EREJÉRŐL.

Heteira
Tündéralku

Tartalom

A ​tündér alkukra éhes, a farkas tündérekre – beteljesülhet a szerelmük?
Delvin a tizennyolcadik születésnapján szembesül azzal, hogy tündérereje van. Az első sokk után egy új világ tárul fel előtte: képtelen hazug szavakat kimondani, de cserébe képes varázsolni, és alkut kötni az emberekkel, azaz bűbájjal segíteni őket, ha megfizetik az árát. Minden csodás lehetne, csak éppen a férfi, akire régóta vágyik, ódzkodik a tündérektől…
Rikke farkas alakváltó, aki egyszer már megégette magát, amikor alkut kötött egy tündérrel. Titkon jó ideje vonzza Delvin, várja az első átalakulását, a nagykorúságát, hátha a fiú oldja végre a magányát. Azonban kiderül, hogy Delvin is tündér. Vajon a vonzalom erősebb, mint a félelem? És ha ad egy esélyt a fiatal tündérnek, ő nem fog visszaélni a bizalmával? Delvin és Rikke akarja egymást. De csak akkor tudják megadni a másiknak a boldogságot, ha megértik saját magukat, beismerik a vágyaikat, és megtörnek egy múltbéli, kegyetlen alkut. Meg lehet bocsátani a hibákat? Létezik új esély? A szerelem mindent legyőz?
Heteira humorral átszőtt, érzelmekkel teli, érzéki fantasyregénye gyönyörű történet szerelemről, bizalomról és.
Lépj be egy új világba, és hagyd, hogy elvarázsoljon ez a szenvedélyes történet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése