2018. október 14., vasárnap

Budai Lotti: Shirzan bosszúja (Ágyas és Úrnő 2.)

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Álomgyár Kiadónak és Budai Lottinak, hogy lehetőségem volt elolvasni Shirzan bosszúja második részét. Budai Lotti igazi tehetséges szerző. Akinek vérében van a történelem idők mesélése. Számomra ez a könyv feltett az i-re a pontot. Valami zseniális, letehetetlen és fordulatokkal gazdag történet. Nem csoda, hát, hogy még mindig nehéz szavakba foglalnom az érzéseimet a könyv iránt. Köszönöm Lotti az élményt.


Budai Lotti: Shirzan bosszúja
(Ágyas és Úrnő 2.)




Tartalom:

 Egy kegyvesztett asszony az angol trón ellen
A Shirzan bosszújában folytatódnak Louise Elsfield kalandjai, akit az átélt tragédiák kétségbeesésbe taszítanak. Ám, egy titokzatos indiai férfi keze utána nyúl és visszahozza a fényre. Az asszony és a vonzó Azam herceg között szenvedélyes viszony veszi kezdetét, amit a herceg féltékeny felesége nem néz tétlenül. Louise végül a halál torkában ébred fel a szerelmes álomból, hogy visszatérjen a forrongó Angliába és bosszút álljon boldogtalansága okozóján. Főhősünk hamarosan a király hatalmának megdöntésére szövetkező nemesek oldalán találja magát. Újabb veszélyekbe és kalandokba sodoródik, s mindeközben bosszúja beteljesítése érdekében kénytelen lesz saját testét is fegyverként bevetni.

Véleményem
5/5

Ott folytatódik a történet ahol előzőleg abba maradt. William Lousie karjai közt halt meg. Azt hiszeem ez volt talán számomra a legfájdalmasabb jelenet. Annyira izgultam, vártam, hogy együtt legyenek végre.  Nem ezt vártam sajnos. Annyi viszontagságos út után, így keljen találkoznia élete szerelmével. Nem elég, hogy karjaiban halt meg, árulását is viselnie kellett. E fájdalommal, keserűséggel Lousie nem akart élni. Átéreztem a fájdalmát, alig tudtam úgy folytatni az olvasást, hogy ne a könnyeimmel küszködjek. Nagyon megérintett a történet.  Hiszen az előző kötetben végig izgultam, hogy épségben meg találhassa William-et. De sajnos nem így lett. Történet elején szerző egy kis bepillantást enged India történelmében Azam herceg személye által. Itt a világtól elzártan próbál a fájdalomból felgyógyulni Lousie. Megismerkedik Azam herceggel és családját. Viszontagságos élete után viszonyt kezd Azam herceggel. Sajnos a kapcsolatuk nem lesz tartós. Pedig annyira örültem volna. Azam a herceg kedvenc karakterem a történetben. Lousie végül felülkerekedik a fájdalmán és hazatár Angliában a gyerekeihez, és kezdetét veszi az összeesküvés, bosszúhadjárat kiterveléséhez. Ehhez csatlakozik család barátja Goetz és William barátja James, majd később többi nemesek is. Igazán fordulatos, kiszámítatlan események tarkítják az egész eseményt. Szerző bemutatja, hogy Jakab király milyen ember is valójában, hogy az emberek mennyire nem tartják jó királynak Igazából az egész  történetben Lousie karaktere fejlődött sokat. Erős, bátor és határozott asszony lett, aki semmitől sem fél már. Egy harcos, hiszen a neve is azt jelenti Shirzan. Azam herceg nevezte el, miután el kellett válniuk egymástól. Viszont kiváncsi lettem volna mi történt vele későbbiek folyamán. Megemelem a virtuális kalapomat Budai Lotti előtt. Csodálatos és maradandó alkotást nyújtott. A történetben van itt minden, szerelem, intrika, akció, árulás, összeesküvés és történelemkor nagy szellemei köszönnek vissza. Jól keveri a fikciót a valós történelmi eseményeket, és ez teszi izgalmassá az egészet. Budai Lotti számomra egyike legnagyobb, legtehetségesebb szerzőnek tartom. Bátran merem ajánlani azoknak, akik szeretik a hiteles történelmi regényt  és nem zavar cseppet sem a romantikus szálak. Mesterien göngyölíti fel az eseményeket, viszont a vége számomra kissé rövidnek éreztem. Mondjuk elfért, volna pl.: 5-10 évvel későbbi esemény. 
Szóval nagy élmény volt elolvasni, köszönöm.

Kedvenc idézetek:






A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Facebook csoportja