2018. október 13., szombat

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: J. K. Smith

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket interjúra felkértem J. K. Smith-t, hogy mesélje el, hogyan kezdte el az írói pályát. A szerzőnek jelenleg 3 kötete jelent meg az elmúlt kicsit több mint egy évben. 2017-ben Szerelem hirdetésre címmel majd ezután elkészült az Ismert ismeretlen c. könyv is, majd ezután nemrég a Káosz a köbön. Az utóbbi két könyv idén, 2018-ban jelent meg. Igazán kedves, aranyos és végtelenül humoros. Ami nagyban hozzájárul, hogy hihetetlenül sikeresek a könyvei. Így nem csoda, hogy én felkértem J. K. Smith-t az interjúra. Azonnal beleegyezett, amit szívből köszönök.





1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Kovács Juditként láttam meg a napvilágot. Születésem óta egy kis faluban lakom. Van két gyönyörű lányom, és óriási családom. Talán ezért is szeretek nagy családokról írni. Van pár végzettségem, de 15 éves koromtól a családi vállalkozásban dolgozom, amit nagyon szeretek. Az írás előtt a hobbim az olvasás volt, ami mostanra minimálisra csökkent, de azt hiszem, jó alapot adott a mostani "kikapcsolódásomhoz".



2. Miért pont J. K. Smith az írói neved?

Az előző válaszomban elárultam az eredeti nevem, ami sokak számára nem titok. Ha játszotok kicsit a betűkkel, illetve lefordítjátok a vezetéknevem, könnyen megtaláljátok a választ.


Olvasók képei kolázs

Kovács Ágnes


3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Hogy hogyan kezdődött? Előjáróban elárulom, hogy soha életemben nem írtam semmit, és nem is gondolkoztam rajta, hogy valaha tollat, vagy laptopot ragadok. 2016. novemberében elég alattomosan tört ki rajtam az sok-sok addig elfojtott fájdalom. Pánikroham, depresszió... Az orvosom javasolta, kezdjek el valamit, amitől hasznosnak érezhetem magam. Fogalmam sincs, miért, de én elkezdtem írni a Szerelem hirdetésre regényt, ami csak pár oldalasnak indult, de a sorok csak jöttek, így megszületett a komplett regény.

4. Írásod célja…

Írásom célja először csak az öngyógyítás volt, de miután rábeszéltek a kiadásra, és jöttek a visszajelzések, egyre jobban élveztem, hogy másoknak kellemes perceket szerezhetek.


My Relationship With Book Blogger

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

A családom az elején szkeptikusan fogadta a "fölösleges időpocsékolást". Nem is akarták elolvasni a nyers kéziratot, de miután ketten is elolvasták, elkezdtek nyaggatni. Sok-sok fenéken billentés kellett a kiadó felkereséséig. Most egytől-egyig rettentően büszkék rám, és támogatnak.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

 Jelenleg a negyedik regényen dolgozom, ami kicsit más, mégis olyan, mint az eddigiek. Ahogy haladok előre, egyre inkább kezdem merni, meglépni azokat a dolgokat, amiket eddig nem. Bontogatom a szárnyam, ami szerintem jó dolog.

7. Vannak-e további terveid?

Sosem tervezek nagyon előre. Most a Csak a tested érdekel, avagy házinyúlra igenis lövünk, köti le a figyelmem. Abban viszont biztos vagyok, hogy az írás nagy valószínűséggel végigkíséri majd a hátralévő életem.



A könyveket itt tudod beszerezni: