2018. október 10., szerda

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Ruby Saw

Mindig nagy izgalommal tölt el, hogy épp melyik szerzőt tudok szóra bírni. Nos bizton állíthatom, hogy héten legalább három szerzőt kérdeztem és jelenleg is folynak az egyeztetések az interjúval kapcsolatban. A háromból már az elsővel el is kezdem. Bemutatom nektek Ruby Saw szerzőt, akinek jelenleg két kötet jelent meg Pillangó - hatás és Az igazi c. könyv. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjúmat.





1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Huszonkilenc éves vagyok, egy békés megyei kisvárosban élek a férjemmel és Mia cicával. Egyelőre catmom vagyok, dolgozunk a babaprojekten. Teljes munkaidőben dolgozom. A család a mindenem. 
Nem mondanám magam átlagosnak, és ezt nem azért mondom, hogy nagyot mondjak, hanem ez tényleg így van. Nem igazán olvasok regényt. Vicces, de engem nem köt le. A legtöbb könyvem történelmi, vagy ismeretterjesztő. A történelem és az érdekes dolgok (most pl. Escobar történetére, vagyok rákattanva) sokkal jobban érdekelnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nagy ritkán ne olvasnék el egy regényt. Írni viszont imádok. Leírni számomra izgalmasabb, mint olvasni. Furán vagyok bekötve, mondtam. :) 
Eredeti szakmámat tekintve rendszergazda-webmester lennék, de ez ne tévesszen meg senkit, mert a műszaki részhez sík hülye vagyok. A design viszont megy. 

2. Miért pont Ruby Saw az írói neved?

A hajam rubinvörösre van festve, és így ez adta magát. Egy vörös hajú női fej lett a "címerem". A Saw pedig, nos... Mivel a leánykori nevem Bárdos, így valami "fémeset" szerettem volna. A férjem éppen a Fűrész sokadik részét nézte, és akkor jött az isteni szikra. 

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Nem mondanám ezt pályának, és, ha írónak neveznek, furán érzem magam, mert nem vagyok az. Ahhoz sok tanulás kell. Ezért is hívom magam mesemondónak. :) 
Írni általános iskolában kezdtem, aztán több évre leraktam, végül öt éve nyúltam újra hozzá. Mindig is fanficeket írtam, nehezen ment a kiszakadás, aztán belejöttem a saját történetek írásába is. 
Nem magamtól indultam el az úton, sőt, el sem akartam indulni rajta! Inspiráltak, felhergeltek, hogy adhatnék ki könyvet, stb. Aztán elgondolkodtam rajta, hogy, hát miért ne? Most két könyvnél tartok. :)



Szeles Dorottya Loretta készítette


4. Írásod célja?

Nincs különösebb célja. Próbálok olyan témákhoz nyúlni, amik nem nagyon vannak a piacon, illetve az érdeklődési köröm is fura, ami nem baj. 
A Pillangó-sorozatban mondjuk semmi extra nincs. Megszokott lányregény. Az öt szemszög a plusz benne. Viszont konkrét üzenetet hordoz: Csalódni fogsz többször az életed során, de mindig fel kell állni, és, ha hiszel benne, akkor a párod is megleled.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Volt csodálkozás. Pl. ilyeneket, kaptam, hogy "Te tudsz írni?” :D
Mindenben támogatnak, és az elsőszámú olvasóim. 

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Természetesen! Két fix könyvem is van 2019-re. Az első a Csak két lépés Észak, ami egy Észak-Koreai katonai bázison foglyul ejtett újságíróról szól, illetve a Gázt neki, Chiara!, ami egy Forma-1-be kerülő lányról

7. Vannak-e további terveid?

Van, persze. Sajnos több watt kéne az agyamnak sokszor, mert ihlet terén túlműködik. 
Ezen felül szeretnék úgymond "megfizethető" lenni. A következő könyvem már teljesen más árkategóriába fog esni. Az eddigi két könyvem sem véletlen tettem ingyenesen elérhetővé. Szeretném, ha megismernének és olvasnának. Nem érdekel a nyereség. Nem azért írok, hogy ezen gazdagodjak meg. Van munkám. Az írás számomra nem munka, hobbi. 
Illetve most éppen a szerkesztést tanulom, több, kevesebb sikerrel. Szeretnék mindent megtanulni, ami a könyvkiadással kapcsolatos, hogy ne szoruljak senki segítségére.
Az íráson felül pedig egy kisbaba is tervben van. :)


 A könyveket itt tudjátok beszerzeni: