2018. október 13., szombat

Budai Lotti: Shirzan szerelme (Ágyas és Úrnő 1.)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Könyvkiadónak és Budai Lottinak, hogy elolvashattam Shirzan szerelme (Ágyas és Úrnő 1.) cimű könyvet. Azt hiszem szerzőnek köszönettel, tartozom, miután egyre jobban megszerettem történelmi romantikus történeteket. Számomra nagy élmény volt elolvasni. Igaz pár napja végeztem, de most tudtam igazán írni róla, hogy mit is gondolok a könyvről, történetről. Mélyen a hatása alatt vagyok még.


Budai Lotti: Shirzan szerelme
(Ágyas és Úrnő 1.)



Tartalom:
Egy angol úrihölgy útja egy indiai herceg ágyába
Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét: Lord Elsfieldet ártatlanul börtönbe vetik, majd Indiába száműzik, ahol a halálnál is rosszabb sors vár rá. De Louise állhatatos szerelmétől hajtva követi férje nyomát a lenyűgöző és ismeretlen országba, s ezzel kezdetét veszi veszélyekkel, csalódással és szenvedéllyel teli utazása. Kalandjai során kalózok rabolják el, majd megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is. Tanúi lehetünk, mint válik főhősünkből egy bosszúszomjas amazon, vagy ahogyan a régi perzsák harcos asszonyaikat nevezték: Shirzan.



Véleményem
5/5

Már jó ideje szemezgettem ezzel a könyvvel. Először nem is nagyon akartam elolvasni, de aztán a sok vélemény és a rajongás a könyv után meggyőzött, hogy igenis el kell olvasnom. Nagyon kellemeset csalódtam, egy igazi hamisítatlan történelmi romantikus könyvet kaptam kézhez, ötvözi a kor történelmi szellemét a valós történelmi személyeket, helyeket…. Izgalom, fordulatos és drámai cselekmény bontakozik ki szemem előtt, mely alig tudtam letenni.  Történet elején Lousie és William közötti boldogságukat, szerelmüket mutatja be, amikor is később sötét felhők gyülekeznek fejük felett. Alig akartam elhinni, hogy Williamet ilyen galád, koholt vádak alapján elítélik, majd száműzik Angliából. Szerző döbbenetesen hitelesen írta meg Anglia történelmét. Bepillantást kaptam milyen politikai cselszövés, személyes bosszú irányíthatja az embert. Nagy izgalommal és feszültséggel vártam a történet végét. Lousie kezdeti kétségbeesés után felocsúdva erőt vett és férje után indult. Tetszett az is, hogy a szerző lábjegyzetként megjegyezte mely történelmi időszak, illetve esemény történt. Ebből is látszik, hogy igényes és rengeteg kutatómunka előzte meg.
Szorítottam nagyon, hogy megtalálja férjét épségben. Noha számos kalandos út tarkítja, mire megtalálja. Nagyon élveztem az olvasást, teljesen elvarázsolt engem ez a történet. Annyira vártam a végét, hogy mi lesz, ha megtalálja Williamet, hogyan folytatódik majd a történet. Számos kérdés merült fel bennem és bízom abban, hogy a második részben megkapom a választ. Ez a történet igazán gyönyörű, de egyben fájdalmas szerelmi történet ez. Ajánlatos egy kis papírzsebit előkészíteni, mert szem nem marad szárazon a végére, azt garantálom.


Kiknek is ajánlanám ezt a csodálatos történetet? Annak, aki szereti a romantikát, történelmet és egy kis kalandot. Nem fél belevágni egy varázslatos utazásban. Mely ki tudja hova vezet és mi történik.



A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Facebook csoportja