2018. október 31., szerda

Hidasi Judit: Elveszve (Aranykör 1.)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Hidasi Judit szerzőnek és Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam  a könyvet. Szerzőtől ez az első ilyen könyv, amit tőle olvastam és cseppet sem bántam meg. Ezzel a könyvvel a szerző kedvencemmé vált. Figyelemmel fogom kísérni a munkásságát, mert szerintem nem fog megállni ennél a történetnél. Sőt! Tavasszal jön a második rész és bízom benne, hogy ebben a műfajban marad jó sokáig.


Hidasi Judit
Elveszve
(Aranykör 1.)



Tartalom:

 Létezik ​rosszabb rémálom egy szülő számára, mint a gyermeke elrablása? 

Dóra élete teljes és boldog volt. Szerető család vette körül, karrierje felfelé ívelt, minden tökéletes volt, amíg el nem rabolták kétéves kisfiát a játszótérről. Minden kártyavárként dől össze benne és körülötte. 
Őrült hajszába kezd és semmi más nem számít már neki, csak hogy megtalálja a fiát. Egy tapasztalt nyomozó, Puskás András és két számítógépes zseni tinédzser lesz segítségére. Az idő előrehaladtával a szálak sehova nem vezetnek, a nyomok kihűlnek, mígnem két év múlva ugyanonnan, ugyanúgy el nem tűnik egy másik gyermek is. 
A nyomozás új lendületet kap és kontinenseken át vezet egy szörnyű és váratlan végkifejletig. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a fia elrablása lesz Dóra legsúlyosabb és legsötétebb megpróbáltatása. 
Mire lehet képes egy anya, hogy visszakapja gyermekét? 
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzője ezúttal egy anya lelkének mélységeibe vezet minket. Egy szívszorító és fordulatokkal teli történet arról, hogy milyen változásokhoz és tragédiákhoz képes egy szülő alkalmazkodni azért, hogy visszaszerezze a gyermekét.




Véleményem
5/5

Amikor megérkezett hozzám a könyv igazából nem tudtam mit várjak, milyen lesz majd az egész. Egy teljesen ismeretlen szerző volt előttem. Mely egy konspirációval fűszerezte meg az egész történetmesélést. Ahol a politika, pénz és a hatalom játszik közre. A félelem, attól, hogy kiderülhetnek a mocskos dolgok. S ez adja sava – borsát az egésznek.
A történet szerint Dóra a 2 éves kisfiát a játszótérről rabolják el. Két évig semmit se tudod a fiáról Matyiról, míg másik gyermeket Zalánt el nem vitték. Titkok, rejtélyek övezik Dóra és Puskás nyomozó lépéseit. Elrablása körülményei nagyban hozzájárult múltja egy részéhez, amit nem tett meg és a fiát emiatt rabolták el. De nem adta fel, hogy egyszer megtalálja majd.
Külön tetszett az is, hogy visszaemlékezések voltak benne, ahol megtudhatjuk milyen volt Dóra és körülötte lévő emberek.
Hidasi Judittól ez az első könyv, amit elolvastam, és nagyon tetszett, szívesen olvasnék még tőle ebben a műfajban. Mert kétségtelenül tudja fokozni az emberben az izgalmat, és fenn tudja tartani kellően a figyelmet. Az utolsó oldalakig alig tudtam türtőztetni magam, hogy ne lapozzak a végére.. Kedvenc karakterem Puskás András. Leventét nem igazán bírtam valahogy azt éreztem, hogy valamiben simlis… S lám milyen igazam lett. Már az elején éreztem, hogy Dóra és András nagyon közel állnak egymáshoz. Hiszen Andráson kívül nem igazán volt társasága vagy bárki is, aki kitartott Dóra mellett.
 Azt sajnálom, hogy hamar vége lett és sokára lesz a második rész. Nagyon, nagyon várom, mert a vége valami elképesztően lett lezárva vagy inkább rengeteg kérdést hagyott maga után a szerző.
Szívből tudom ajánlani azoknak, akik imádják a thrillert. Ez a könyv egy perc nyugalmat nem fog adni, addig, míg ki nem olvasod. 


Kedvenc idézetek:







A könyvet itt tudjátok beszerezni.: