2018. október 11., csütörtök

Nemzetközi Előbújás nap

Nemzetközi Előbújás napja van ma. De mit is jelent pontosan? Íme néhány mondatban összefoglalom nektek.



Az Előbújás napja, más néven a Nemzetközi Coming Out Day egy nemzetközi LMBT-tudatossági ünnep, amelyet minden év október 11-én vagy 12-én tartanak. Az ünnep az előbújás, azaz a coming out fontosságát hangsúlyozza Először 1988-ban, rendezték meg az Egyesült Államokban. Az eredeti elképzelést a feminista és a meleg felszabadítási mozgalmak ihlették, amelyek a privát szféra politikai mivoltát hangsúlyozták. Az ünnep alapfeltevése, hogy az előbújás és az önmagunkat felvállalva létezés az aktivizmus legalapvetőbb formája, illetve, hogy a homofóbiát a tudatlanság táplálja, és amint az emberek rájönnek, hogy az ő családjukban, közvetlen környezetükben is lehetnek leszbikus vagy meleg emberek, sokkal kevésbé fogják tartani magukat az elnyomó vagy elutasító nézetekhez.

Az utóbbi években a feminista és melegfelszabadítási alapok helyett az ünnep középpontjába az LMBT-közösség gondolata került, és az előbújás a leszbikus, meleg és biszexuális irányultság mellett kiterjesztődött a transznemű, a queer és más kevésbé ismert nemi identitásokra is.

Magyarországon 2011-ben szervezte meg először a Szivárvány Misszió Alapítvány.

Forrás: Wikipédia

Ez alkalomból néhány olyan könyvet fogok nektek ajánlani, amit elolvastam, és amit még nem olvastam el, de érdemes elkezdeni. Szerintem nem csak minden évben kellene 1-2 nap ilyen Nemzetközi Előbújás napot tartani. Legyen mindennap. Kérdem én, mitől különbözik a heteroszexuális ember a homoszexuális ember között vagy leszbikus... Semmitől. Ők is ugyanolyan emberek, mint én vagy te. Sosem értettem ezt a felfogást, viselkedést. Miért nem lehet elfogadni a másikat, amilyen. Sokszor mindig felteszem ezt a kérdést mindennap. Én csak annyit kérdeznék, Te mitől lennél más? Miért nem tudod elfogadni, hogy ők is ugyanúgy éreznek, mint bárki más. Szeretném hinni, hogy ma Magyarországon elfogadóbbak az emberek, másikkal szemben.  Örömmel veszem, hogy legtöbb magyar szerző végre mernek és írnak is több meleg témában történeteket. Ehhez hozzájárulnak, hogy egyes emberek megismerjék, hogy a másság nem büntettető, nem fertőző és legutolsó sorban nem SZÉGYEN! Néhány könyvet fogok nektek ajánlani, amit szívből kívánom, hogy minden előítélet nélkül olvasd el. Néhány könyvet elolvastam a címre kantitva éred el a véleményemet.








Tartalom:

 A túlsúlyos Márk mindennél jobban vágyik rá, hogy végre igazán szeressék. Mégis, azt hiszi, hogy a súlya miatt nincs joga a szerelemre. Elkeseredésében finomságokba fojtja bánatát. 
Vajon a csupaszív srácra rátalálhat a nagy Ő? 
Képes lesz elfogadni önmagát?

Olivér profi úszó, ám doppingbotrányba keveredik, eltiltják a versenyzéstől, és darabjaira hullik az élete. Azt sem tudja, mit hoz a holnap, a szerelemre gondolni sem mer. 
Újjáépíthetjük a nulláról az életünket? 
Rátalálhatunk az igazira akkor is, ha nem keressük?

A két fiú közös munkahelyen kezd el dolgozni. Előbb megismerik egymást, aztán a titkaik is felszínre bukkannak. De kialakulhat köztük több, mint barátság? Vagy csak a külső számít?
Van egy pont, amikor az ész a szív útjába áll…




Tartalom:

 Dr. Leonard Anderson, egy vonzó, sikeres fül-, orr-, gégész, aki nem mellesleg, meleg. Nem igazán titkolja, de mégis kevesen tudják róla a környezetéből. Közkedvelt, mégis magányos. A kórházi munkája tölti ki az életét és azzal ámítja magát, hogy ezzel feledtetni tudja a sivár magánéletét.
Howard Kingston egy jól menő londoni szálloda ambiciózus igazgatója, aki lehengerlő személyiségével és magabiztosságával kápráztatja el a körülötte lévőket, nemtől és kortól függetlenül. Határozott, nem fél kimutatni az érzéseit, ennek ellenére meg kellett vívnia a maga harcait a titkolt identitásra kényszerített életében.
Kettejük találkozása tűzijátékszerű; villámcsapásként éri őket a szerelem.
A távolság megerősíti az egymás iránti vágyódásukat, vagy csak egy fellobbanás lesz az életükben a találkozásuk? Kockáztatják-e a biztos egzisztenciájukat egy váratlan szerelem kedvéért?




Tartalom:

 Alex ​Seeley sikeres fotós, aki már régen rájött, hogy a pénz nem teszi boldoggá. Keresi a kihívásokat, és állandóan úton van. De nem csak a kalandvágy hajtja, sokkal inkább menekül a múlt árnyai elől. Édesanyja halálát sosem tudta feldolgozni, ezért inkább messzire elkerül mindent, ami felidézheti az emlékeket. 

Jamie Cameron nem teheti meg, hogy elmenekül a démonjai elől. Ő a saját elméje foglya, ahol a belső hangokon kívül soha, semmi sem töri meg a csendet. 
Autóbaleset következtében vesztette el a hallását, és azzal együtt a korábbi életét is. 
Nincs zene, nincsenek kedves szavak, csak az örök némaság. 
Ebbe a hangtalan magányba robban bele Alex, és bár a kapcsolat hatalmas zökkenőkkel indul, fáradhatatlanul küzd kettejükért. 
Csakhogy Jamie nem elégszik meg a szerelemmel. Ő vissza akarja kapni a hallását, és véget akar vetni a fájdalmas némaságnak. 
Kockázatos beavatkozásra szánja el magát, amiért akár az életével is fizethet. 
Vajon mit választ? A lemondással teli, mégis boldog életet, vagy mindent egy lapra tesz fel?


Becca Prior: Festett testek 1.



Tartalom:


 Elijah kényszerből vállalja el az aktmodell szerepét egy mesterkurzuson. 

Leonard Chambers, a sikeres festő ugyanis köztudottan seggfej. 
Arrogáns, beképzelt és elviselhetetlen. 
Mégis annyira vonzó, hogy Ely az első pillanatban beleszeret. 
Csakhogy a férfi tartós kapcsolatban él, Elijah pedig rejtőzködik. 
El kell titkolnia a másságát, mert a nevelt fia gyűlöli a melegeket. 
Ráadásul mindketten mást akarnak: Leon futó kalandot, Ely életre szóló szerelmet. 
Becca Prior új sorozatának első kötetében ismét helyet kap a romantika, a bizsergetően nyers erotika és a humor is. 
A tanítvány sorozat és a Stockholm-szindróma szerzőjének új trilógiája is tartogat meglepetéseket.

Becca Prior: A sorsom te vagy


Tartalom:

Oliver Bancroft gyűlöli a fogorvosi rendelők szagát. Gyermekkora óta kínozza ez a fóbia. 
Aztán felbukkan Courtney Marshall, az ifjú szájsebész. Kiderül, hogy együtt nevelkedtek egy árvaházban, de elszakadtak egymástól, amikor Olivert örökbe fogadták. Fény derül a gyermekkori traumákra, amiket a fiatalember szándékosan száműzött a gondolataiból. 
A régi emlékek és az új érzések egyszerre robbannak be Oli életébe, pontosan úgy, mint Max, Jessy és Tommy, Court gyerekei, akiket azonnal a szívébe zár. 
Bimbózó kapcsolatuk azonban nehézségekbe ütközik, mert Courtney nem szeretné, ha a gyerekek szembesülnének másságával. 
Mégis, valahol mélyen mindketten tudják, hogy ez a szerelem az égben köttetett. 
Oliver küzd kettejükért, az álmaiért, azért, hogy ők öten boldog család lehessenek. 
Sok kedves pillanattal, erotikával és humorral fűszerezett regény, A tanítvány sorozat és a Stockholm-szindróma szerzőjétől.

Krausz Emma: Osztálykép


Tartalom:

Kálnoki Levente nem akar mások életének részévé válni. Véletlenül mégis leleplezi gimnazista osztálytársa, az ünnepelt focista, Szendrei Ákos titkát, ahogy kirúzsozva fényképezi magát és a fotót elküldi valakinek. Levente megígéri neki, hogy hallgat, és a két fiú útjai ezzel külön is válnának, ha legnagyobb szerencsétlenségükre nem kellene együtt dolgozniuk egy iskolai projekten. Levente egyre közelebb kerül Ákoshoz, és vele együtt néhány másik osztálytársához, akik által úgy tűnik, az élete is megváltozik. Mindezeken túl Leventének meg kell birkóznia a saját érzelmeivel: a haraggal, a gyásszal és a szerelemmel.

Csakhogy néhány könyvet mutassak be nektek. Ezen kívül bízom benne, hogy még több szerző fog írni meleg témában romantikus történeteket. Ez is bizonyítja, hogy kell róla beszélni, elmondani, hogy semmivel sem vagyunk különbek egymástól